Darts כיצד למקם?

innocence

New member
Darts כיצד למקם?

שלום לכולן:) התחלתי לתפור שמלת בגזרת מעטפת. לקחתי גזרה של קימונו (בגד מסורתי יפני) ושיניתי אותו קצת כך שיתאים למה שאני צריכה, אולם מכיוון שהשמלה שאני תופרת היא יותר צמודה לגוף הגעתי למסקנה שאני צריכה DARTS (איך קוראים להם בעברית?) או: מקום לציצי. השאלה היא איך אני יודעת כמה ארוכים לעשות אותם? איפה בדיוק למקם אותם? אני חייבת לציין שאת כל ההתאמות של הבגדים אני עושה על הגוף, מכיוון שאני תופרת לעצמי בלבד ולא יודעת שיטה אחרת, אבל לא משנה כמה ניסיתי זה פשוט לא יושב יפה על החזה וכל איזור הכתף (זו שמלה ללא שרוולים) פשוט מתעוות. הצעות מישהי (או תומר? P:)?

בעברית מתפרים. ולצערי אין בידי לסייע לך כי

אין לי את הידע של שרטוט גזרות. אני משתמש כבסיס בגזרות מוכנות. בהצלחה

innocence

New member
תודה על המונח:)

לא הייתי בטוחה שמתפרים היא אכן המילה הנכונה XD גם אני משתמשת בגזרות מוכנות, אבל תמיד משנה אותן בצורה כזו או אחרת. עם זאת, מעולם לא שיניתי גזרה עד כדי כך...

הבסיס שלך מוטעה

לא היית צריכה לקחת גיזרת קימונו מאחר והיא רחבה מידיי למטרה שלך , היית צריכה להתחיל מגיזרת יסוד לשמלה עם מתפרים . הקימונו רחב וללא מתפרים למעשה ללא קווי מתאר בכלל לכן כאשר את מצרה הבגד מתעוות לך . קשה להסביר מה את צריכה לעשו כדיי "להציל" הבגד מבלי ליראות , תעלי תמונה , ננסה לעזור לך .

innocence

New member
דווקא הוא יושב לא רע,

זו לא גיזרה של קימונו פר סה, אלא של יוקאטה, יחסית צמודה. הבעיה היחידה היא שהשרוולים של הקימונו ומיקום התפר שבין השרוול לגוף, הוא מוזר, ולא יושב בדיוק על הכתף, אז החלטתי להוסיף מתפרים, על אף העובדה שאני לא צריכה בגד צמוד לחלוטין. מכיוון שאין לי גזרה אחרת (וגם לא ממש נשאר לי בד P:) אאלץ לנסות איכשהו להציל את השמלה שכבר התחלתי. אני אצלם ואעלה בקרוב תמונות, אולי תוכלו להבין טו ביותר. תודה!

בעיקרון את צריכה לפסל את הבד על הגוף

כשיש צורך במתפרים הבד עומד החוצה. נורא קל לראות את זה על מכנסיים שהחגורה בגב עומדת בהם רחוק מהגוף, ואז ממש מתבקש לצבוט קצת בד כדי להצמיד את החגורה לגוף. אם יש צורך במתפרי חזה, הבד יעמוד במין אוזניים של בד מיותר. לרוב לכיוון בתי השחי. מפני שאת עושה שמלה בודדת לעצמך, פשוט קחי את העודפים והכניסי אותם פנימה. עזבי את הכללים.

innocence

New member
תודה על ההצעה!

זה מה שניסיתי לעשות, אבל משהו בשרוולים לא לגמרי מסתדר. אני עוד עובדת על העניין, אבל זה מייאש כל 5 דקות לפשוט את הבגדים, למדוד, לסמן, לתפור וחוזר חלילה XD אני אצלם מחר את הWIP, ונקווה שאני אסתדר... לגבי ההערה האחרונה, נכון, אני אמנם תופרת לעצמי וזו שמלה אחת בלבד, אבל אני צמיד רוצה ללמוד. זו אחת הבעיות שיש לי עם התפירה העצמאית. מכיוון שמעולם לא למדתי וגם אין לי מי שיכוון אותי, יוצא שאני בקושי ולומדת מהתפירה, כי אני לא יודעת מה ה"חוקים". אני עובדת על עצמי בלבד, יודעת להתאים את הגזרה לגוף שלי (בקושי) אך ורק לאחר שכבר הוצאתי את הגזרה ותפרתי את הבגד במכלב. הייתי רוצה לדעת איך לשנות גזרה עוד כשהיא בשלב הנייר, אבל פשוט אין לי מושג איך. אני צריכה לחפש מורה באיזור..

p a l o m a

New member
בוקר אור. אני מצרפת לך סרטון איך מוסיפים

מתפרים. שימי לב בצד ימין של המסך יש סרטונים נוספים בנושא. בהצלחה ויום טוב.

innocence

New member
תודה רבה על הקישור

על אף העובדה שלא לכאלו מתפרים התכוונתי, זה טוב לדעת שיש סרטונים ביוטיוב על הדברים האלו:)

puppylove104104

New member
שאלה - את מודדת ומסמנת בעצמך?

ייתכן שמשם מגיע החוסר דיוק - כי הבגד לא מונח כמו שהוא אמור להיות. אם זה המצב - מציעה לך להיעזר באימא/חברה/אחות - הסימונים הם יחסית פשוטים - אבל ככה אפשר לעשות אותם על גוף ישר ולא מעוות.

innocence

New member
מסמנת בעצמי,

פשוט כי אין לי ממש ברירה אחרת. יש סיכוי שגם מפה מגיעה הבעיה.. בעסה שאין לי מי שיעזור לי, בעיקר כי אני תופרת בשעות הקטנות של הלילה, או כשאין אף אחד בבית. תודה על ההערה! לקחתי לתשומת ליבי.

למעלה