Dark Side Of The Moon

RoieL

New member
Dark Side Of The Moon

האלבום כבר נותח מבחינת ליריקה, אבל אותי יותר מעניינת המוזיקה. אני אפרסם פה היום את דעתי הלחנים, ויהיה מעניין לשמוע גם את דעתכם, אז שרשרו את דעתכם על כל שרשור. בבקשה, עד שאכתוב אחרת, אל תגיבו.

RoieL

New member
Speak To Me

"I've been mad for fucking years, absolutely years, been over the edge for yonks, been working me buns off for bands...."​
בום. בום. בום. אני אף פעם לא אשכח את היום ההוא, לפני בערך עשר שנים, כשאמא שלי הושיבה אותי בסלון והפעילה את הדיסק השחור עם המשולש והקשת. היא הסבירה לי שאלה דפיקות לב, וזכרתי שהן הופכות לשיר אחרי הרבה זמן של המתנה.. 10 שנים זה היה דיסק שנוי במחלוקת מבחינתי, עד שלפני שנה החלטתי לשים קצת לסקרנות.. עד השנה הדיסק הזה תמיד היה אסור, מפחיד קצת, בשבילי.. אבל ברגע ששמעתי בפעם ראשונה את אחד הדיסקים הטובים ביותר שהוקלטו מעולם, אני אסתכן ואגיד שהטוב ביותר, הכל השתנה.. אבל עד כאן הפן האישי. כבר בשיר הזה אנחנו מקבלים את כל הקולות שנשמע במהלך הדיסק, הקולות שייאגדו אותו לחבילה אחת, מושלמת. השיר הזה הוא לדעתי מעין סיכום של הדיסק, או משהו שמכין אותנו אליו.. הוא יכול להיות בקלות גם השיר האחרון באלבום.. דפיקות הלב.. הדיבורים.. הצחוקים המשוגעים.. מכונות הכסף.. רעשי הריצה.. תקתוקי השעון.. ואז, הצרחה.. הצרחה הכי יפה ששמעתי ואשמע לעולם, אחת הצרחות הכי מפורסמות והכי אהובות בשלושים השנה האחרונות, הצרחה הזו אולי מסמנת כאב, אולי שיגעון [הקונספט של הדיסק], אבל אני לא אתעסק בזה.. הצרחה הזו מביאה אחריה את התו הראשון, מי גבוהה, באלבום המדהים הזה..

RoieL

New member
Breathe

"For long you live and high you fly And smiles you'll give and tears you'll cry And all you touch and all you see Is all your life will ever be.." זה התחיל. בכל פעם כשאני שומע את הצרחה יש בי מעין צמרמורת כזו, אני מתרגש בכל פעם שאני שומע את צמד השירים האלה.. סולו גיטרת הלאפ בהתחלה הוא פשוט אחד הדברים הכי אלוהיים ששמעתי, ואז קולו של דייויד גילמור שר לנו על דברים שיעשו לנו טוב, ימנעו שיגעון, או כל דבר אחר שתרצו.. [בסוף הפרוייקט אפרסם קישורים לפרוייקט ניתוח הליריקה]. מבחינתי השיא בשיר הוא תחילת הבית השני, כשאורגן ההאמונד נכנס. מבנה השיר, מבחינת לחן, הוא עוד דבר שחוזר על עצמו בדיסק, בצורה מאוד בולטת [יש עוד 3 [כן, כן, לא שניים] שירים עם לחן שמבוסס על השיר הזה]... וכך יצא שקיבלנו ברצועה הראשונה [שהולחן ע"י ארבעת חברי הלהקה ביחד] את שני השירים שהם, הם האלבום.

oneman2

New member
זה השיר הכי מרגיע ששמעתי

Speak To Me בונה התרגשות, ציפיות, הצעקה מעלה את כל הלחץ והעצבים אל פני השטח, ואז... איך שהמנגינה בבת אחת מתחילה, זה רגע פשוט מושלם...

The Walrus

New member
נסה את Echoes

הפתיחה שלו והבתים... זה השיר הכי מרגיע שאני מכיר.

The Walrus

New member
הפתיחה?

אולי הקטע ה'פאנקי', אבל הפתיחה? בעיקר בביצוע של פומפיי. פשוט מרגיע.

oneman2

New member
מרגיע

אבל לא כמו ההתחלה של Breath. או ההתחלה של Shine On.

RoieL

New member
On The Run

"Live for today, gone tomorrow. That's me. Ha ha ha!.."​
זה שיר בהחלט יוצא דופן. אנחנו שומעים בו מאפיינים של מנוסה, ריצה, הליקופטר [שגם נשמע בשיר Speak To Me], דיילת של מטוס, וגם את רוג'ר ווטרס אומר את המשפט שנכתב בראש ההודעה. מעניין, שבהופעות הראשונות היה "במנוסה" "The Travel Sequence", וכמו Speak To Me, Time, The Great Gig In The Sky, וכו' וכו', הוא בוצע בצורה שונה. גם היה לו שם אחר, כמו גם ל- Breathe Reprice, The Great Gig In The Sky, Us and Them, ו- Brain Damage, אך בהם נעסוק בהמשך. השיר בוצע במקור כג'אם גיטרה, בס, קלידים ותופים באורך של כשש וחצי דקות, אך כשהגיע לאולפני Abbey Road הסינתיסייזר "VCS3", שהיה נחשב אז לפריצת דרך עולמית, החליטו להשתמש בו בשיר הזה, והוא היה בשימוש גם ב- Any Colour You Like.. עד כמה שידוע לי, את המנגינה המהירה יצרו ווטרס ורייט, עם עזרה של גילמור, והוקלטו לשיר גם קטעי גיטרה קצרים, כאשר הצמידו מיקרופון לפרט בורד של הגיטרה- המקום בו האצבעות נופלות על השריגים כדי להפיק צלילים שונים, אזור בצוואר. השיר נגמר בצלילים של מטוס שנוסק ואז מתרסק.. ואז אפשר לשמוע בשקט תיק תיק תיק...

RoieL

New member
Time

Hanging on in quiet desparation in the English way The time is gone the song is over, thought I'd something more to say..​
תקתוקי השעון מובילים אותנו היישר אל הצלצולים מחרישי האוזניים, שעפ"י הסרט התיעודי שנעשה על האלבום- הוקלטו בחדר אחד [היה צריך לכוון עשרות שעונים לאותה השעה].. תקתוקי השעון, יחד עם דפיקות לב, מובילים אותנו לסולו הטמטמים המפורסם של ניק מייסון, ולאחד השירים היותר טובים לדעתי משנות השבעים.. שוב, אני לא אכנס לליריקה, אבל הלחן הוא לחן זורם, אני מאוד אהבתי את היציאות עם האוברדרייב של גילמור בין שורה לשורה.. והסולו הארוך והמדהים.. השיר בוצע בצורה שונה מאשר באלבום בהופעות הראשונות ובחזרות המוקלטות, כל השיר התנגן עפ"י הסגנון שקיבלנו בסולו הטמטמים, וסולו הגיטרה היה פחות מורכב.. אבל בכל פעם, מייד אחרי השורה "thought I'd something more to say"..

לא רוצה להיות קטנוני אבל הסולו של

מייסון זה לא על טמטמים... זה על רוטוטומס (תופים מיוחדים ממתכת ללא תיבת תהודה כמו תופים רגילים ) בתמונה של המערכת שלי הרוטוטומס נמצאים מצד ימין

RoieL

New member
אתמול ניגנתי את הסולו שלו

הייתי בטוח שמגדירים אותם כטמטמים
מצטער על הטעות

תה מתופף?? על איזה מערכת? ושטויות

מותר לטעות חח אפשר לתופף את זה על טומים אבל אם רוצים שישמע כמו האמיתי צריך רוטוטומס

RoieL

New member
זהו,

עשיתי את זה עם אחד מהטמטמים וטמטם פלור ובגלל שנתתי את המכות מדויק זה היה נשמע דיי דומה... אני מכיר את כל הסולואים האלה בע"פ ואני יודע מה הגובה של הצליל שהתוף אמור להפיק, ניסיתי להגיע להכי קרוב שאפשר והיה נחמד. באמת ראיתי ב- DVD של In The Flesh של ווטרס תופים כאלה, זה היה נראה כמו שני סניירים שמוציאים צליל של טמטם. אני לא מתופף מקצועי, אבל חבר שלי לומד [מערכת של פרל עם מצילות של איזו חברה מפורסמת שבדיוק ברח לי השם שלה] על מערכת אקוסטית והוא המתופף של ההרכב שלי. הייתי אצלו שלשום [לא אתמול, טעות שלי. בשישי בבוקר] ויצא לי לתופף עם הדיסק..

RoieL

New member
Breathe Reprise

"..Far away across the field The tolling of the iron bell Calls the faithful to their knees To hear the softly spoken magic spells.."​
הקטע הקצר הזה, הוא הרפריסה הראשונה לשיר Breathe. אותו הלחן עם ליריקה שונה. במקום גיטרת הלאפ הנמרחת אנחנו מקבלים פה מעין תשובה עם הגיטרה על כל שורה, בדיוק כמו ביציאות של גילמור בשיר Time. הקטעים הקצרצרים הם עם דיסטורשן וכך הקטע יותר אגרסיבי מאשר הקטע השני באלבום. בגרסאות הראשונות השיר היה נפרד [תוכנן לצאת כרצועה נפרדת] ונקרא Home Again, ככל הנראה בגלל השורה הראשונה. באיחוד של פינק פלויד, באירועי Live 8 בבמה בהייד פארק, לונדון, השיר הראשון היה Speak To Me / Breathe / Breathe Rerise. השיר מעולם לא נוגן כהמשך ל- Breathe, אלא רק ל- Time. כאשר Breathe Reprise ו- Time הופרדו, בהופעות הפלויד החל משנות השמונים, הרפריזה לא נוגנה כלל. סתם לידע כללי
השיר נגמר, אבל במקום לעבור ל- On The Run דרך אקורד EM, אנחנו מקבלים אקורד סיום שונה- BM.. השיר נגמר ולא משתנה מנגינתו.. וכאשר צלילי ההאמונד מהדהדים, ריק והפסנתר מתחילים.. אמשיך בעוד כחצי שעה, אנא אל תגיבו עדין.

RoieL

New member
The Great Gig In The Sky

"..And I am not frightened of dying. Any time will do; I don't mind. Why should I be frightened of dying? There's no reason for it-you've gotta go sometime.."​
הפסנתר המלטף, גיטרת הלאפ המדהימה, ההגיגים של גרי, השומר של אולפני אבי רואד, מכינים אותנו לכניסה של התופים, ואז ל"אורגזמה" של קלייר טורי.. והנה קצת מידע, שאולי יעזור לנו יותר להבין את הקטע.. הוא נכתב במקור כקטע אינסטרומנטלי [וכך גם נוגן בהופעות דארק סייד הבודדות בשנת 1972], כשלבסוף הוחלט להוסיף דיבורים, וטורי אילתרה את הגוספל המדהים, כשההכוונה היחידה שקיבלה הייתה "לשיר" על טרגדיות כמו מוות ואסונות, וכד'. טורי הייתה נבוכה מהתוצאה. מעניין, שכעשרים שנה אחרי שהדיסק שוחרר תבעה טורי את הפלויד על זכויות היוצרים לשיר. הקרדיט לשיר ניתן אך ורק לריצ'רד רייט, עד עצם היום הזה. ~-~ השירה של טורי מתחילה בעוצמתיות מרשימה, עם כניסת התופים, ונחלשת.. הפסנתר ממשיך ללטף, ובהמשך השיר נשמע המשפט: "I never said I was frightened of dying." ע"י "מיב" ווטס [אבא של נעמי], שהסתובב באולפנים והוקלט ע"י ווטרס. חלק מהמאזינים טענו שכשהאזינו לשיר נשמע המשפט כ- "if you can hear this whisper, you're a dime" או- "if you hear this whisper, you are dying." הקטע הראשון שבו נשמעת השירה, עם כניסת התופים, מורכב מהאקורדים Gm ו- C9, שהם האקורדים המרכיבים את הבתים בשיר Breathe בסולם אחר, אך לא נהוג להחשיב את השיר כרפריזה. השיר נרגע לאט לאט, וזה הזמן ללחוץ על סטופ. הופכים צד. ביינתים, מעניין אותי לדעת איזה מסר לדעתכם העביר השיר [קצת מידע בנושא בגוף ההודעה]. [ותגיבו כשאני גומר
]

למעלה