Dark Side Of The Moon

THC MaN

New member
לא כולם שומעים את המשפט הזה?

If you hear this whisper, your dying או משהו בסגנון... זה נשמע דיי ברור חח

RoieL

New member
עובדה שזה לא המשפט שנאמר

עפ"י ההקלטות ב- Tree Full Of Secrets ועדויות ממקור ראשון המשפט שנאמר הוא I never said I was frightened of dying. מעניין שהרבה שומעים אחרת, מעניין אם זה מכוון

FuryUri

New member
עוד קטנוניות :p

כתבת ש C9 זה כמו האקורדים בbreath . אני לא יודע מה האקורד כאן, אבל בbreath למיטב זה זכרוני זה 7 או 4 (לפעמים ככה ולפעמים ככה) או שאני טועה?

RoieL

New member
אכן, אתה

בהחלט טועה. [
] גיטרה אחת מנגנת EM, ואחת מנגנת EM Add 9. ב- A זה לפעמים 4, לפעמים רגיל ולפעמים... 9.

RoieL

New member
Money

"..Money, so they say Is the root of all evil today But if you ask for a rise it's no surprise that they're giving none away..".​
צד ב' מתחיל להתנגן. אחרי שנגמר המופע הגדול שבשמיים [שאגב, שכחתי לציין שהסנכרון שלו לסרט "הקוסם מארץ עוץ" הוא אחת הסיבות לתיאוריה המיתולוגית, לפיה הפלויד הקליטו את היצירה כך שתסונכרן לסרט של דיסני, מלפני רבע עשור.] אנחנו שומעים את מכונות הכסף הכל כך מפורסמות.. הרבה אנשים אומרים שהשיר הוא לא כ"כ גדול כמו שעושים ממנו, בין הייתר בגלל "המקצב המוזר" והשמינית החסרה, ובעיקר בגלל מכונות הכסף.. זהו אחד הסימפולים הראשונים שהתפרסמו [הפלויד עצמם סימפלו שחפים לפני - כן, ביצירה Set The Controls For The Heart Of The Sun מהאלבום A Sucerful Of Secrets. וכתבתי את השם המלא, מרוצים?
], והשימוש הלא פוסק בקופות הרושמות לא קשור לשיר. 11 שניות בערך אנחנו שומעים מטבעות וקופות רושמות, ואז נכנס הבס של ווטרס.. כמו שווטרס עצמו אמר, הדמו האקוסטי שהקליט, בו הוא ניגן את השיר בסולם אחר, גבוהה יותר, הוא יותר בלוזי, אבל יותר קל לאנשים להתחבר למאני שכולנו מכירים, הוא יותר חובק עולם, ולדעתי הואף כמה אירוני, יותר מסחרי.. אחרי 4 תיבות עם הבס שמנגן את הריף המפורסם הלהקה נכנסת לפעולה.. השירה המיואשת של גילמור, סולו הסקסופון המדהים של דיק פארי ואנחנו עוברים דרך תיפוף מהיר על הסנייר למקצב של 4 רבעים, כמו ברוב השירים באלבום [מלבד Eclipse, אבל נעסוק בכך בהמשך]. הסולו נגמר, ובעזרת הריף היורד [שמופיע שלוש פעמים בסולו] אנחנו חוזרים למקצב של 7/8, ועוד שני בתים, גילמור מאחר מייאוש בשירה, וכאשר המילה Away מושרת כ"כ הרבה פעמים ע"י גילמור אנחנו שומעים ברקע קולות שהגיטרה משמיעה ואת גילמור מחקה אותה, ואת ווטרס מפתיע עוברי אורך תמימים באולפנים בשאלות על החיים. אירוני שדווקא השיר שבו ווטרס מביע סלידה עמוקה מכסף, הוא הוא אחת הסיבות המרכזיות להון שמחזיקים חברי פינק פלויד בכיסם. שורות כמו: "..New car, caviar, four star daydream, Think I'll buy me a football team.." לא הפריעו לחברי הלהקה להוציא כסף מיותר, כמו אוסף המכוניות של מייסון, או אוסף הגיטרות של גילמור.. ואז, על רקע ה"רעש" היפה הזה, ההאמונד של רייט שוב מוביל אותנו קדימה..

RoieL

New member
Us and Them

"..I mean, theyre not gunna kill ya, so if you give em a quick short, Sharp, shock, they wont do it again. dig it? I mean he get off Lightly, cos I wouldve given him a thrashing - I only hit him once!..".​
ההאמונד מוביל אותנו אל השיר המדהים הזה, שבמקור נקרא "The Violent Sequence". אני בטוח שיש אנשים שלא מרוצים מכך שאני מנתח את המתנה הזו, אבל אנשים תמיד מחפשים מידע על דברים אלוהיים. הפירוק של האקורדים חוזר על עצמו בשיר, כשאחרי פירוק אחד מגיע סולו סקסופון נוגע של דיק פארי. "אנחנו והם", שר גילמור, ואחרי מספר בתים מגיעים לפזמון, העוצמתי משהו, עבודה ווקאלית מצויינת של גילמור וריצ'ארד רייט, וארבעת המלוות של הלהקה, שגם שרו באלבום ב- Time וב- Eclipse. בהמשך מגיע סולו קלידים מרגש של רייט, שכתב את הבסיס לשיר, וליין הסקסופון שנוגן במהלך השיר מתפתח לסולו נוסף, ועוד פזמון אחד.. השתדלתי כמה שפחות לגעת בשיר, מתוך יראת כבוד. תחליטו אתם מה אתם תעשו.

RoieL

New member
Any Colour You Like

שלושת השירים הבאים הם, ללא ספק, הקטע המוזיקלי האהוב עליי. עבודה מדהימה של גילמור על הגיטרה, רייט על הקלידים, וכן, זיהיתם נכון, הסינתיסייזר EMS VCS 3 מקבל פה תפקיד חשוב [הסינתיסייזר הופיע, לרענון זכרונכם, ככלי המרכזי בשיר On The Run]. תסלחו לי, אבל חוץ מלציין שהשיר הזה נחשב לרפריזה השנייה של Breathe [והוא השלישית] בגלל מבנה השיר עם שני האקורדים החוזרים על עצמם- Dm ו- G, ובגלל הסיום, שהוא ה"גשר" שמופיע ב- Breathe בסולם אחר, אין לי מה להגיד על השיר הזה. מרגע שאני שומע שהאקורד שבא אחר יהפזמון ב- Us and Them הוא לא האקורד של הבית, אלא אקורד חדש, שנותן הרגשה של "התרחבות" המלודיה, אני רוצה פשוט לשבת בשקט, ולהקשיב. נסו את זה.

RoieL

New member
ותוספת אחת

שם הקטע הגיע מאמרתו המפורסמת של הנרי פורד על דגם ה- T, רכב חדש דאז של חברת פורד- "You can have it any color you like, as long as it's black." ("אתה יכול לקבל את זה בכל צבע שתרצה, כל עוד הוא שחור"). כמו כן, שם השיר היה אחת השאלות ששאל ווטרס את העוברים ושבים באולפני אבי רואד, כשאר הקליט את תשובתם, כמו גם "למי הרבצת לאחרונה והאם זה היה הכרחי" או "האם יש צד אפל לירח" וכד'.

RoieL

New member
גם אני

ACYL - ECLIPSE הם הקטע הכי אהוב עלי [ולא רק מהרזומה של פינק פלויד].

RoieL

New member
Brain Damage

".."I can't think of anything to say except... I think it's marvellous! HaHaHa!..".​
גם פה, אני אעזוב אתכם מבולשיט, הנה קצת עובדות על השיר: -אחת השורות בשיר היא הסיבה שבגללה מחשיבים את הקטע לשיר הנושא של האלבום. -ומי שמעז להפריד את השיר הזה מ- Eclipse ו- Any Colour You Like [או Color, מה שתרצו] זוכה להתעסק איתי.. -השיר הוקדש לסיד בארט ז"ל -הקטע המאפיין את השיר שהופיע גם ב- Speak To Me הוא הצחוקים המשוגעים הנשמעים במהלך השיר. -ישנו ליין גיטרה עם אוברדרייב ["דיסטורשן"] בסגנון המתיחות שנשמעות בשיר, שנכתב ע"י גילמור, אך במיקס הסופי נחתך מהשיר. הליין היה אמור להתנגן מהכניסה לפזמון [בה נשמע האמונד] ובמהלך הפזמון. -השיר זכה לעשרות קאברים -פירוק האקורדים נבנה מהאקורדים: D | G7 | E | A | D | D [משמאל לימין, שני האקורדים הראשונים מתנגנים פעמיים, וזה בית]. -לשיר קיים סולו קטן, בו נאמרים המשפטים שבראש ההודעה, ואת הסולו גומרות 4 מכות על הטמטמים שמעבירות אותנו ל..

FuryUri

New member
למה A?

טעות קטנה (קצת קטנוניות, אבל לא משנה...) זה לא E A D D אלא E D A7 D או ששני ה D כמו שכתבת ואז A לא זוכר. אבל ה A הוא7.

RoieL

New member
אתה מדבר על הבית?

לא זוכר מה כתבתי למעלה, אבל הבית הוא D G7 D G7 D E A [Add 7] D D7 sus 2 אם אני לא טועה במעבר לפזמון.

RoieL

New member
Eclipse

".."..And everything under the sun is in tune But the sun is eclipsed by the moon..".​
השיר [מורכב משלושה רבעים, השיר היחיד באלבום שאין בו קטע של 4 רבעים], שמצוטט אצלי בחתימה, ויועד להיות שיר הנושא של האלבום [שנקרא במקור Eclipsed], הוא לדעתי קטע השיא של האלבום. כל מה שמתחת לשמש מכוון אבל השמש מכוסה ע"י הירח.. כשהשיר נגמר, נשמעות דפיקות הלב שסוגרות לנו מעגל, האלבום מתחיל ונגמר באותה הצורה, כשמיד עם אקורד הסיום (D, למתעניינים) נשמע המשפט: "There's no dark side of the moon really.. matter of fact, it's all dark..". המשפט נאמר ע"י גארי דריסקול, השומר של אולפני אבי רואד [שגם צוטט בשיר The Great Gig In The Sky], כתשובה לשאלה שנשאל ע"H רוג'ר ווטרס: "Is there a 'dark side' of the moon?" (האם יש צד אפל לירח?) התשובה המלאה שענה היתה: "There is no dark side of the moon, really. As a matter of fact, it's all dark. The only thing that makes it look light is the sun..". אך המשפט האחרון נחתך. השורה החזקה בשיר היא לדעתי, אותו משפט שפתח את ההודעה וגם מצוטט אצלי בחתימה. מעולם לא חשבתי מה המשפט הזה אומר, האוואבר, את כל מה שנגעת בו, כל מה שראית, כל מה שטעמת, כל מה שהרגשת, כל מה שאהבת, כל מה שנאת, כל מה שהרסת, כל מה ששמרת, [וכו'] הכל תמצא בדיסק הזה, הדובדבן שבקצפת, האלבום הטוב ביותר שהוקלט מעולם.

FuryUri

New member
3 רבעים ?

בטוח בטוח בטוח? נראה לי שזה ארבעה רבעים, אבל צריך לבדוק את זה...

RoieL

New member
זה תלוי

לפי איזה חילוק- אם אתה מתייחס לכל All that you | Tuch כשתי תיבות, הרי זה 3 רבעים. אם All that Youtuch, All That You fill | All that you.. מדובר בארבע. בגלל הפירוק של האקורדים שמנגנת הגיטרה ובגלל הביט של התופים אני מחשיב את השיר לשלושה רבעים [וזה מדהים, מעבר כה חלק מארבעה לשלושה, גם במאני הם עשו משהו כזה], ואני תופפתי את השיר, ניגנתי בקלידים ובגיטרה, יצא לי לראות את ההיבטים. למרות שתמיד אפשר להתווכח עם זה, אין תשובה סופית לזה [וכך לכל שיר 3/4], אני החלטתי לקרוא לזה 3/4.

למעלה