Dark side of the moon

thezanani

New member
Dark side of the moon

לא יודע למה זה מעניין אותי בשעת צהריים זו שהשמש מטגנת לי את רקמות האונה אבל, הייתי רוצה לשאול את כל הותיקים האם יש לכם מידע עלהביקורת הראשונה של DSOTM?? הייתה התלהבות עצומה??? הרי כל ביקורת על דארק סייד מתחילה במילים: "מה כבר לא נאמר על דארק סייד..." אז הייתי רוצה לדעת מה נאמר!!! תודה

למיטב ידיעתי

הביקורות היו טובות, בדרך כלל. אבל, אלו היו ימים אחרים: הלהקה נהגה לבצע את היצירה בהופעות, כשנה לפני שהאלבום יצא. כך שכאשר האלבום יצא, היו כבר בוטלגים של ההופעה שלו בשטח, והמבקרים וגם חלק מהקהל כבר הכירו את היצירה, וזה לא היה עבורם הפתעה גמורה. כיום זה כבר לא יקרה: אמנים מונעים ככל האפשר הקלטות לא חוקיות של חומר חדש שלהם, המבוצע בהופעות, ולמעשה רבים מהאמנים נמנעים בכלל מביצוע שירים חדשים, לפני שיצאו רשמית.

weird dust

New member
לפי דעתי ב-Sapporo היתה ההופעה

הראשונה והאחרונה (היחידה?) שהיתה ללהקה בביצוע ל"שירים של יצאו לפני כן" בהופעה בוצאו השירים בשמות קצת שונים והשירים גם קצת שונים. האלבום ערוך הרבה יותר טוב ונשמע הרבה יותר טוב.

flowerboy69

New member
לא חושב כך

בשנת 74 הם נגנו שירים מהוויש יו כמה חודשים לפני שיצא בתקליט.כמו כן השירים dogs ו sheep נוגנו כמה שנים לפני התקליט animales

Shakty

New member
פה בכלל יש כבר ב 74 את

Raving and Drooling שהפך ל DOGS ממתי הבוטלג הכי מוקדם שלך עם ביצוע ל DSOTM ?

weird dust

New member
גם ב-72 היה שמות קצת שונים

04 - Breathe Again 05 - Live Gig In The Sky 06 - All The Money גם הסדר קצת שונה כמו שניתן לשים לב. הכל טיפה שונה אבל לפי דעתי זה קטע לא רע היום להשוות את הרעיון המקורי לעומת התוצאה הסופית.

השמות של השירים בבוטלגים

אינם בהכרח השמות שהלהקה נתנה לקטעים. לעיתים קרובות אלו שמות שהומצאו ע”י מפיצי הבוטלג.

weird dust

New member
כן גם זה יכול להיות

אני חושב שחבל היום שלא הוציאו הופעות זה באמת נותן פן אחר ללהקה. ניתן לראות התקדמויות מוזקליות שונות חוץ מזה שהלהקה ידועה בהופעות רציניות אז אם אין הקלטת וידאו אז לפחות אודיו

היום מרבית האמנים

מקליטים את עצמם בהופעות כדבר שבשגרה. זה נעשה בעיקר כדי לתת לאמנים משוב מידי על איך הם נשמעים בהופעה, אבל גם למטרות ארכיוניות. ישנם אמנים המחלקים אפילו חינם לקהל דיסקים עם הקלטות של ההופעה, מיד לאחריה, ע”מ למנוע הפצת בוטלגים. בתחילת שנות השבעים עוד לא חשבו על זה, וגם לא היה ציוד מתאים, כמדומני. אין ספק שההקלטות האלו של הופעות הפלויד מלפני שלושים וכמה שנים, הן בעלות ערך הסטורי ואמנותי.

weird dust

New member
הציוד היה זה בטוח

עובדה שיצאו בוטלגים על ידי אנשי הסאוונד שבין השאר היו מוסיפים עוד מיקרופון עם איזולירבנד מתחת למיקרופון המקורי. חוץ מזה פעם לא היה רק תקליטים היה גם סלילים (כמו שמופיע בספרות זולה למי שראה ומבין). ההקלטה לא היתה עד כדי כך קשה אני חושב שפשוט אנשים לא כל כך חשבו על זה ועד היום די קשה להשיג בוטלגים של פינק פלויד.

אלו לא דברים מדוייקים

את הסיפור על האיזולירבנד שמעתי כבר... זוהי אגדה. בוטלגים בהופעות הוקלטו כמעט תמיד ע”י הקהל, באמצעים מאולתרים. היום הסיפור אחר לגמרי: כיום יש כמעט בכל מועדון - ובוודאי באולמות גדולים - mixing board שדרכו עושים את הבאלאנס לכלים - ובאמצעותו גם ניתן להקליט את ההופעה, באיכות של כמעט אולפן. בשנות השבעים, אם רצו להקליט הופעה (באופן רשמי) באיכות טובה, היה צריך להביא ציוד מתוחכם מבחוץ. הקושי בהשגת בוטלגים נובע, כמובן, מהיותם בלתי חוקיים, ולא מסיבות טכניות.

weird dust

New member
ברור שזה ככה

שהקושי נובע מאי החוקיות ומכך שזה לא הופץ בהמוניות כמו כל אלבום רגיל. אני מדבר על ההקלטה שהיתה מקצועית כביכול וזה ידוע שרוב ההקלטות הן מהקהל והרבה פעמים שומעים את זה (כמו האדם הזה בסרט שמשום מה תמיד עובר באמצע החלק הכי מעניין
). אני מצרף תמונה של האיזולירבנד (דווקא מבלאק שבת ולא פינק פלויד - זה מה שאני יודע איפה ניצא ויכולתי לחפש בקלות) יש באמת הופעות שנשמעות טוב יותר יש כאלו שנשמעות פחות ובסופו של דבר גם ההפרעה הקטנה או האיכות הטיפה יותר ירודה זה מה שעושה את זה מיוחד.

flowerboy69

New member
בערך

הדיסקים האלה זמינים יותר במדינות מסויימות כמו ארצות הברית ארגנטינה ואיטליה.אבל הם יקרים.הם עולים בין 200 שקל עד למאות שקלים לדיסק כפול.

weird dust

New member
אם הם יקרים הם ככל הניראה לא באמת

זמינים או נפוצים. בדרך כלל ככה זה. מה שכן בארץ הרי אף אומן כמעט ולא ביקר אז גם מי שעשה בוט לאג הוא נדיר לעומת אמריקה ששיש בה אוכלוסיה גדולה והרבה מאוד הופעות שהסיכוי שמישהו יקליט גבוה יותר.

flowerboy69

New member
חלק גדול מההקלטות

נעשה על ידי הקהל במכשירי הקלטה פשוטים.ככל שהמקליט היה קרוב לרמקולים כך הייתה איכות טובה יותר-אם הוא לא היה במקום שהקהל הפריע לו.יש לי הקלטות ישנות באיכות פשוט מדהימה שמעתי ביום שבת דיסק מהופעה מאוד ידועה שלהם בקנדה בשנת 74 וההקלטה באיכות שלא הייתה מאמין שזה הקלטה לא חוקית ומלפני 30 שנה...

flowerboy69

New member
זה נכון

מעולם לא שמעתי על השמות שנכתבו פה או על שירים בשמות האלה. השיר ECOUES נקרא במקור-the son of nothing הדרק סייד נקרא במקור-eclipce dogs היה בשם-gota be crazy נדמה לי amazing pooding זה המקור של atom heart mother

Shakty

New member
גילגוליו של השם ECHOES

בהתחלה היו להם 20 ומשהו קטעים קצרים שקראו להם NOTHING אחרי עבודה עליהם וחיבור ביניהם הם החליטו כהלצה שכמו סרטי אימה הוליוודים ישנים לקרוא לקטע : SON OF NOTHING ולבסוף אחרי עוד עבודה : The return of the son of nothing. אחרי שהקטע היה מוכן שינו את שמו ל ECHOES

למעלה