Dancing In The Moonlight

LEATHER REBEL

New member
כשאמרת "כולנו" הכוונה גם אליך?

בזה הרגע הוכחת, ובלי שום מאמץ, שצפייה ב MTV זה דווקא כן אחד הדברים בסדר היום שלך. זה קצת דבילי, לומר שאינך צופה... ובשורות הבאות ישר קולטים את ההיפך.

Investigations

New member
אתה מנסה להשפיל אותי או להוכיח שאתה חכם יותר

כן גם אני חלק מהדור הזה וזה לא אומר שאני מרוצה מזה וכן אני כמו כל אחד יודע מה יש בערוץ הזה בגלל שהתייאשתי ממנו צפיתי והפנמתי שזה לא כוס התה שלי לא אמרתי שמעולם לא ראיתי MTV אמרתי שאני לא רואה MTV! אבל אתה מעדיף להתעסק בטפל ולא בעיקר.

LEATHER REBEL

New member
לא זה ולא זה

גם לא ברור לי איך הגעת למסקנה. אגב, אני לפעמים רואה VH1... תכניות ספציפיות בלבד. והמבחר קטן מאד.

Investigations

New member
אני לא ממש אוהב אותם אבל ניראה לי ש...

הם פשוט היו להקת ליווי של פיטר גבריאל וכשהוא עזב פשוט יצא הנחש מהשק.

Investigations

New member
AC DC אפילו מופעים באותה צורה כבר שנים

חוסר יצירתיות לא נורמלי! אפילו עומדים כל אחד באותו המקום הקבוע. ההופעות שלהם זה אחד הדברים המשעמים ביותר שניתן ליראות. וכמו שאומרים יש דברים שמשתנים וחבל, ויש דברים שלא משתנים וחבל.

LEATHER REBEL

New member
לזה בדיוק התכוונתי

הם ככה, כי ככה הקהל הנאמן שלהם רוצה אותם. בטח שהם יכולים להשתנות... אבל אז לא יהיה להם קהל. זה גם טוב וגם רע.

טלטוש 16

New member
לדעתי מוזיקאי צריך לעשות את המוזיקה

שהוא מאמין בה ולאו דווקא מה שהמעריצים או המבקרים רוצים לשמוע. אם המוזיקה היא טובה ואמיתית תמיד יהיו אנשים אחרים שיתאהבו בה..להקה יכולה להשתנות וזה טוב לא צריך להיות מרובע ,אבל בתנאי שהם לא משתנים כי ככה ישמיעו אותם יותר ברדיו..

LEATHER REBEL

New member
מה לעשות שזה לא ככה?

אני יודע למשל, שסטיבי וינווד סיים את מערכת היחסים שלו עם חברת ISLAND ועבר משם ל VIRGIN בה הציעו לו דיל טוב יותר, אבל גם שם הוא עזב. חברת התקליטים מנסה לקבוע לאמן איזה תקליט להוציא? זה מה שהיה שם, ומבחינת האמן זה הסוף. את תקליטיו האחרונים וינווד מוציא בחברת SANCTUARY / CASTLE קראתם נכון! החברה הזו לא מתעסקת רק בהוצאות מחודשות אלא גם באלבומים חדשים לאמנים ותיקים! מנהל החברה התראיין לירחון הבריטי הנחשב RECORD COLLECTOR ואמר שם ש"נראה לי לא לעניין להכתיב לאמן איך לכתוב שירים, כשהוא יודע טוב ממני מה הקהל שלו רוצה". אגב, אותה חברה, SATCTUARY / CASTLE, היא זו שהוציאה את האלבומים האחרונים של מוריסי... אחרי ש EMI פיטרו אותו כי לדעתם הוא כבר לא ימכור יותר... והאלבום הראשון שלו במסגרת הדיל החדש קפץ ישר למקום השני במצעד האלבומים הבריטי. זוהי עוד הוכחה לכך שבחברות הענק לא תמיד יודעים מה הם עושים. עם זאת, ישנם גם אמנים בעלי לייבל פרטי שלהם, שמפיצים את האלבומים שלהם בדיוור ישיר ואפילו לא דרך חנויות... אחד כזה הוא פיטר דלטרי, לשעבר מלהקת קליידוסקופ.

חפרפרותיי בתעשיית המוסיקה בארה"ב

מוסרות שזה העתיד: לייבלים קטנים/אישיים, והורדות ישירות מהאינטרנט, מאתר האמנים או הלייבלים. המגמה הזו כבר התחילה, והיא תלך ותגבר. חברות המוסיקה הגדולות עוד לא קלטו, שהשוק מתפצל ושהכסף הגדול נמצא ב"נישות". הם עדיין שבויים בקונספציה של השקעה רק באלבומים - ובאמנים - שיגיעו לראש מצעדי המכירות, וימכרו במיליוני עותקים. רק שהשוק הזה הולך ומצטמצם, בעוד הנישות - האינטרסים המיוחדים - הולכות וגדלות. אחד מחפרפרותיי עובד כאוצר (curator) באחד הלייבלים דוגמת sanctuary. הלייבל הזה מוציא אוספים מיוחדים ו-reissues ומצליח מאוד. כל אחד מהאלבומים האלו נמכר, אולי, בכמה אלפי עותקים - אבל בסופו של היום, המכירות האלו מצטברות, והלייבל עושה כסף (שלא לדבר על הערך האמנותי) בעוד המייג'ורס רק מפסידים. EMI, למשל, נמכרו לפני כמה ימים למאן דהוא, לאחר הפסדי ענק - במאות מיליוני דולרים - בכל אחת מהשנים האחרונות. במקביל, ווינווד ומוריסי אינם האמנים היחידים שפנו לחברות אינדי - מתוך בחירה, לא מתוך הכרח. טוב, אולי למוריסי היתה בעיה למצוא דיל בחברה גדולה. לא בגלל חשש שהוא לא ימכור די עותקים, אלא בגלל אישיותו הבעייתית. אבל ווינווד בוודאי לא סובל מבעיה כזו. המכשול כאן איננו הפקת אלבומים והדפסתם, אלא מערך ההפצה וקידום המכירות. גם כאן, חלים לנגד עינינו שינויים עצומים. מערך ההפצה המסורתי - חנויות התקליטים - הולך ומשתנה. כמה מהרשתות הגדולות קרסו לגמרי (tower, לדוגמא), אחרות הצטמצמו בצורה דרסטית (HMV באנגליה). גם חנויות מוסיקה קטנות ועצמאיות הולכות ונעלמות. הכוחות הגדולים בשוק הזה הם כיום רשתות השיווק - המרכולים. במקביל, הורדות (חוקיות ולא חוקיות) מהאינטרנט גדלות בטור הנדסי. למעשה, למונח "מצעדי מכירות" אין כיום משמעות יותר. סינגלים כבר לא קיימים, כמוצר לשוק הרחב, והאלבומים שנמכרים הכי הרבה, לפחות באנגליה וארה"ב, הם ברובם reissues ואלבומים וותיקים - לא אלבומים חדשים. שיטת הרישום שונתה מספר פעמים בשנים האחרונות: בהתחלה הוציאו את כל האלבומים הוותיקים (כאלו שהיו ב"מצעת" למעלה מ-X שבועות), אח"כ הוסיפו את המכירות באינטרנט, ולאחרונה הכניסו גם פקטור של השמעות ברדיו. אף אחד משינויים אלו אינו מצליח לשקף נאמנה את מה שקורה בשטח, וספק אם בכלל אפשר לתת תמונה אובייקטיבית אחת, למצב הקיים.

LEATHER REBEL

New member
ואני מוסיף ואומר ש...

החברות הגדולות דווקא קלטו את השינוי, אבל עד שתבוא המכה הגדולה, הן עסוקות ב"דחיית הקץ" ובלשדר "העסקים כרגיל". ל EMI היתה הזדמנות בשנת 1999 להתאחד עם WARNER, אבל מתוך מה שנראה כ"גאוות יחידה", הם העדיפו לברוח מזה ברגע האחרון, רק לא להפוך לחלק מתאגיד אמריקאי... אפילו אם בפועל זה מה שהיה מציל אותם. הענקים קלטו גם קלטו... והאיחוד המתוקשר של SONY עם BMG מראה שהם מנסים להציל משהו. את מה? אני לא בטוח אם הם עצמם יודעים.

almogi

New member
צודקת. בכלכלה קוראים לזה 'הזנב הארוך'

The long tail והיא חלק ממהפכת ה Web 2.0 שמתחוללת לנגד עינינו.

למעלה