DAMN it's good to be back!! ../images/Emo58.gif../images/Emo6.gif
ננננננכון שהתגעגעתם אליי?
לא.
ANYWAYS! סיכום קטן של כמה דברים ערפדיים במיוחד שלא היה לי כח לחפור עליהם בחודש-חודשיים-שלוש האחרונים אבל עכשיו יש לי סיבה טובה לעשות זאת
אומנםםםםםם באיחור של.... שנה/שנתיים/זמן-לא-מבוטל-אחר, אבל מי סופר ^^"
זהירות ספויילרים
דמדומים 4 בשעה טובה ומוצלחת סיימתי את הסאגה! (ולא, לא כי הוא יצא בעברית.... קראתי באנגלית....) כמו שכבר אמרתי לפניי, סדרת דימדומים היא לגמרי my guilty pleasure חחח
אבל! חייבת לציין שהופתעתי לטובה מסוף הספר הרביעי! קצת הרסתי לעצמי את הספר עוד לפני שהתחלתי לקרוא אותו כשראיתי פאנארטים באתר דוויאנטארט על ג'ייקוב ורנסמה (איך מאייתים אותה בעברית?!) .... גאד, אני חייבת להפסיק לעשות לעצמי את זה -_-" עיצבן אותי שסטפני לקחה את נושא "בלה מיוחדת" יותרררר מדי רחוק. אוקיי, אז יש לך יכולות. אז? הם חייבים להיות ה-יכולות הכי הכי שיצילו את כולם בסוף? נו באמת... קצת יותר מדי happy ending לטעמי. אבל הייתי די במתח בכול הקטע האחרון, מהרגע שהם ידעו שהוולטרי צריכים לבוא. אני פשוט חולה על שני הערפדים מרומניה!!!!!! הם כ"כ.... פחחחחח
הרגו אותי מצחוק! הזכירו לי שילוב של 2 הזקנים והערפד קאונט בלאד מהחבובות, ממורמרים עם מבטא רומני כבד.... חזק
ולסיכום - כן, אני אוהבת את סאגת דמדומים וגאה בזה
אז זהו.
TRUE BLOOD אוקיי - וואו...........
לא *חשבתי* אפילו לראות את הסידרה בגלל כמות הקטילות המטורפת שהיא קיבלה פה ובמקומות נוספים, בדגש מיוחד על כמות הסקס העצומה ומד החרמנות הבלתי אמין בעליל. אז נכון, הם די חרמנים ולא צריכים סיבה מיוחדת להתעלס 5 פעמים בפרק, אבל (וזה אבל רציני) אם מסתכלים מעבררררר לכול זה.... אשכרה יש שם ערפדים איכותיים for crying out loud! כמו שכל סידרת ערפדים שמכבדת את עצמה צריכה שיהיה לה! הם לא נשמות מיוסרות עם מצפון שהפכו לסמרטוט רצפה של איזו בת אנוש נחותה, הם גבר-גבר! חחח נושכים מתי שבא להם, צינים, כריזמטים, מזרי אימה (כשצריך), מניפולטיבים ובשורה התחתונה עושים מה בראש שלהם. והסידרה כ"כ לא חוסכת בדם שזה תענוג
חייבת להודות, מה שקנה אותי לפני הכול זה המבטא הsouthern שפשוט עושה לי את זה ברמות מטורפות
(ולא ידעתי את זה עד לרגע זה) העלילה מעניינת, האפקטים מושקעים, אהבתי את העובדה שכול פרק נמשך איזה 50 דק', בהחלט יודעים ליצור מתח טוב שגורם לך לרצות כ"כ להגיע לפרק הבא! שזו בוודאי הסיבה שתוך 3 ימים חסרי שינה סיימתי את 2 העונות הראשונות (בעיקרון הייתי כמו זומבי בימים האלה
) וכשנגמר הרגשתי חתיכת ריקנות! זה היה כזה "רגע.... מה אני אמורה לעשות עכשיו? אין לי מטרה בחיים!!" חחחחחחח ואני לא מגזימה. זה עצוב
בכול מקרה, לא יכולה לחכות כבר ל13/6 שתגיע העונה השלישית!!!
וכמובן - הספרים! אני ממש ממש ממששששששששש רוצה להתחיל את הסידרה של סוקי סטאקהאוס. אבל אני די מבולבלת בסדר שלהם, כמה ספרים יש, מה בא אחרי מה, כאלה.....
אם מישהו יוכל לעזור לי אני מזה אעריך אותו
יומני הערפד קודם כל, אני יודעת שהיו 2 שירשורים מושקעים כמו שצריך על 2 הפרקים האחרונים, אבל לא ממש הייתי כאן כדי להגיד ועכשיו זה לא ממש יוכל לעורר דיון מסויים אז אני מצטערת מראש אם אכתוב את הדברים שלי כאן
אני בהחלט יכולה לסכם את העונה כמעלפתתתתתת
הדמות הכי אהובה ואני חושבת שבלעדייה אין תכלית לסידרה, כמובן שאני מדברת על - דיימון
הדמות שלו התפתחה כ"כ במהלך הסידרה וזה תענוג לראות מה יוצא ממנו!
אני אוהבת שהם גם שמרו על האופי שלו בתוך הדמות ולא עשו לו סוויץ' 180 מעלות שפתאום הוא הילד הטוב..... דיימון הוא דיימון. עדיין ציני ואכזרי ושרמנטי, רק שעכשיו אנחנו יודעים את המניעים שלו + את נקודת התורפה החדשה/ישנה - אלנה.... לא מצפה לסיפור אהבה פתאומי בין אלנה לדיימון, עם כמה שאני אוהבת את השיפ הזה. אסור לשכוח שאלנה מאוהבת עד עמקי נשמתה (בעע) בסטפן ושהיא די מתעבת את דיימון (מתרככת איתו לקראת סוף העונה ומנסה להתחבר איתו, אבל עדיין - המרחק בין זה לבין אהבה כמו שלה ושל סטפן רחוק [לצערי]). איזבל - הקטע הזה בסוף שהיא כאילו מראה חולשה על מה שהיא איבדה עם אלאריק המסכן והשבור לא עובד עליי! את עדיין כלבה מניפולטיבית.
ואני לא אוהבת איך שהיא התייחסה לאלנה. כאילו, לא יכולה ממש להאשים אותה תכלס, כי היא ניתקה כל קשר רגשי אליה ובכלל ניתקה את "מנגנון הרגש" כערפדית. אבל עדיין..... ג'רמי ואנה - אנה מתה
כואב לי שהיא מתה.... ג'רמי המסכן.... מעניין אם הוא ישלים את השינוי או יבחר למות...
כואב לראות איך הכול מתפורר סביבו, אני מחבבת את הבחור
טיילר ואבא-ז"ל שלו - מהההה לעזאזל?? אני עדיין חושבת שהוא יהיה איש זאב בסוף. זה כ"כ צפוי. מקווה שיפתיעו עם משהו חדשני יותר
הדוד ג'ון - הוא עדיין מרגיז ><" היה כ"כ שקוף מההתחלה שהוא אבא של אלנה, לא יודעת, היה שם משהו (נראה לי שאפילו כתבתי על זה מתישהו בין הפרקים הראשונים שהוא הופיע) להבדיל מאיזבל, עם כל החוסר-נחמדות הזו שלו עדיין אפשר לראות שאכפת לו..... עדיין היה מגיע לו לאבד אצבע
חיחיחי בוני - כלבה קטנה
אבל אני לא מאשימה אותה. במקומה גם אני הייתי שונאת את הערפדים ובמיוחד את האחים סלבטור ומה זה שקר קטן לחברה הכי טובה שלך בשביל לנקום בהם על מות סבתה? גם ככה היא סוג של תיקנה את הכול בסוף....
נעזוב לרגע דמויות ומערכות יחסים - לגבי העלילה! עד עכשיו כסיכום לעונה, אני חושבת שהם עשו עבודה לא רעה מבחינת העלילה. לקחו את הסיפור המוכר של ערפד מתאהב בנערה אנושית והוסיפו לזה הרבה בשר מסביב. אהבתי
קצת ביאסו עם הפיתרונות הקלים שהוציאו אותם מהכול כמו טבעת (שאיכשהו לא כ"כ ייחודית רק לאחים סלבטור) שמגינה מאור יום, הטבעת של ג'ון ואלאריק שמגנה מפני הכול אפילו מוות, קמעות כאלה ואחרים.... מה שנקרא, "פיתרונות קסם"
מעניין מתי העונה הבאה מתחילה!!!
חצוייה עונה 2 אחרי אין סוף דיסקוסים בפורום על איך הולכת להיראות העונה השנייה של החלוצה הישראלית לסדרות ערפדים, האם העלילה החוזרת (שוב ושוב ושוב) של ערפד מתאהב בבחורה "אנושית" (טכנית, היא חצי ערפד....) ימשיך בקו בנאלי ומשעמם ויגרום למפלתה, תהיות לגבי נושא מקוריות או חוסר מקוריות, והבעיה הכי גדולה - עברית. (או יותר נכון, חוסר ההתאמה המוחלט בין פורמט אמריקאי עם מאפיינים אמריקאים טיפוסיים [בית הספר, השמות, אורח החיים הכללי]) אחרי הכול נתתי לסידרה צ'אנס. כי כמו שאמרתי - אני אהיה שם לצפות, בין אם בסבל או בהנאה....
נכון לעכשיו, פרק 67, הסידרה *מתחילה* להשתפר. אין ספק שרואים שמבחינת האפקטים השקיעו יותר בעונה הזו מאשר בקודמת, אל העלילה התחילה משעממת מדי לטעמי ולא קשורה לכלום. עכשיו היא משתפרת.... הליהוק של לי בירן כ"כ.... גרוע
בנאדם, אתה רוצה לשיר- תשיר. אבל תתרחק ממש
ננננננכון שהתגעגעתם אליי?