DAMN it's good to be back!!

MoonFairy

New member
DAMN it's good to be back!! ../images/Emo58.gif../images/Emo6.gif

ננננננכון שהתגעגעתם אליי?
לא.
ANYWAYS! סיכום קטן של כמה דברים ערפדיים במיוחד שלא היה לי כח לחפור עליהם בחודש-חודשיים-שלוש האחרונים אבל עכשיו יש לי סיבה טובה לעשות זאת
אומנםםםםםם באיחור של.... שנה/שנתיים/זמן-לא-מבוטל-אחר, אבל מי סופר ^^"
זהירות ספויילרים
דמדומים 4 בשעה טובה ומוצלחת סיימתי את הסאגה! (ולא, לא כי הוא יצא בעברית.... קראתי באנגלית....) כמו שכבר אמרתי לפניי, סדרת דימדומים היא לגמרי my guilty pleasure חחח
אבל! חייבת לציין שהופתעתי לטובה מסוף הספר הרביעי! קצת הרסתי לעצמי את הספר עוד לפני שהתחלתי לקרוא אותו כשראיתי פאנארטים באתר דוויאנטארט על ג'ייקוב ורנסמה (איך מאייתים אותה בעברית?!) .... גאד, אני חייבת להפסיק לעשות לעצמי את זה -_-" עיצבן אותי שסטפני לקחה את נושא "בלה מיוחדת" יותרררר מדי רחוק. אוקיי, אז יש לך יכולות. אז? הם חייבים להיות ה-יכולות הכי הכי שיצילו את כולם בסוף? נו באמת... קצת יותר מדי happy ending לטעמי. אבל הייתי די במתח בכול הקטע האחרון, מהרגע שהם ידעו שהוולטרי צריכים לבוא. אני פשוט חולה על שני הערפדים מרומניה!!!!!! הם כ"כ.... פחחחחח
הרגו אותי מצחוק! הזכירו לי שילוב של 2 הזקנים והערפד קאונט בלאד מהחבובות, ממורמרים עם מבטא רומני כבד.... חזק
ולסיכום - כן, אני אוהבת את סאגת דמדומים וגאה בזה
אז זהו.
TRUE BLOOD אוקיי - וואו...........
לא *חשבתי* אפילו לראות את הסידרה בגלל כמות הקטילות המטורפת שהיא קיבלה פה ובמקומות נוספים, בדגש מיוחד על כמות הסקס העצומה ומד החרמנות הבלתי אמין בעליל. אז נכון, הם די חרמנים ולא צריכים סיבה מיוחדת להתעלס 5 פעמים בפרק, אבל (וזה אבל רציני) אם מסתכלים מעבררררר לכול זה.... אשכרה יש שם ערפדים איכותיים for crying out loud! כמו שכל סידרת ערפדים שמכבדת את עצמה צריכה שיהיה לה! הם לא נשמות מיוסרות עם מצפון שהפכו לסמרטוט רצפה של איזו בת אנוש נחותה, הם גבר-גבר! חחח נושכים מתי שבא להם, צינים, כריזמטים, מזרי אימה (כשצריך), מניפולטיבים ובשורה התחתונה עושים מה בראש שלהם. והסידרה כ"כ לא חוסכת בדם שזה תענוג
חייבת להודות, מה שקנה אותי לפני הכול זה המבטא הsouthern שפשוט עושה לי את זה ברמות מטורפות
(ולא ידעתי את זה עד לרגע זה) העלילה מעניינת, האפקטים מושקעים, אהבתי את העובדה שכול פרק נמשך איזה 50 דק', בהחלט יודעים ליצור מתח טוב שגורם לך לרצות כ"כ להגיע לפרק הבא! שזו בוודאי הסיבה שתוך 3 ימים חסרי שינה סיימתי את 2 העונות הראשונות (בעיקרון הייתי כמו זומבי בימים האלה
) וכשנגמר הרגשתי חתיכת ריקנות! זה היה כזה "רגע.... מה אני אמורה לעשות עכשיו? אין לי מטרה בחיים!!" חחחחחחח ואני לא מגזימה. זה עצוב
בכול מקרה, לא יכולה לחכות כבר ל13/6 שתגיע העונה השלישית!!!
וכמובן - הספרים! אני ממש ממש ממששששששששש רוצה להתחיל את הסידרה של סוקי סטאקהאוס. אבל אני די מבולבלת בסדר שלהם, כמה ספרים יש, מה בא אחרי מה, כאלה.....
אם מישהו יוכל לעזור לי אני מזה אעריך אותו
יומני הערפד קודם כל, אני יודעת שהיו 2 שירשורים מושקעים כמו שצריך על 2 הפרקים האחרונים, אבל לא ממש הייתי כאן כדי להגיד ועכשיו זה לא ממש יוכל לעורר דיון מסויים אז אני מצטערת מראש אם אכתוב את הדברים שלי כאן
אני בהחלט יכולה לסכם את העונה כמעלפתתתתתת
הדמות הכי אהובה ואני חושבת שבלעדייה אין תכלית לסידרה, כמובן שאני מדברת על - דיימון
הדמות שלו התפתחה כ"כ במהלך הסידרה וזה תענוג לראות מה יוצא ממנו!
אני אוהבת שהם גם שמרו על האופי שלו בתוך הדמות ולא עשו לו סוויץ' 180 מעלות שפתאום הוא הילד הטוב..... דיימון הוא דיימון. עדיין ציני ואכזרי ושרמנטי, רק שעכשיו אנחנו יודעים את המניעים שלו + את נקודת התורפה החדשה/ישנה - אלנה.... לא מצפה לסיפור אהבה פתאומי בין אלנה לדיימון, עם כמה שאני אוהבת את השיפ הזה. אסור לשכוח שאלנה מאוהבת עד עמקי נשמתה (בעע) בסטפן ושהיא די מתעבת את דיימון (מתרככת איתו לקראת סוף העונה ומנסה להתחבר איתו, אבל עדיין - המרחק בין זה לבין אהבה כמו שלה ושל סטפן רחוק [לצערי]). איזבל - הקטע הזה בסוף שהיא כאילו מראה חולשה על מה שהיא איבדה עם אלאריק המסכן והשבור לא עובד עליי! את עדיין כלבה מניפולטיבית.
ואני לא אוהבת איך שהיא התייחסה לאלנה. כאילו, לא יכולה ממש להאשים אותה תכלס, כי היא ניתקה כל קשר רגשי אליה ובכלל ניתקה את "מנגנון הרגש" כערפדית. אבל עדיין..... ג'רמי ואנה - אנה מתה
כואב לי שהיא מתה.... ג'רמי המסכן.... מעניין אם הוא ישלים את השינוי או יבחר למות...
כואב לראות איך הכול מתפורר סביבו, אני מחבבת את הבחור
טיילר ואבא-ז"ל שלו - מהההה לעזאזל?? אני עדיין חושבת שהוא יהיה איש זאב בסוף. זה כ"כ צפוי. מקווה שיפתיעו עם משהו חדשני יותר
הדוד ג'ון - הוא עדיין מרגיז ><" היה כ"כ שקוף מההתחלה שהוא אבא של אלנה, לא יודעת, היה שם משהו (נראה לי שאפילו כתבתי על זה מתישהו בין הפרקים הראשונים שהוא הופיע) להבדיל מאיזבל, עם כל החוסר-נחמדות הזו שלו עדיין אפשר לראות שאכפת לו..... עדיין היה מגיע לו לאבד אצבע
חיחיחי בוני - כלבה קטנה
אבל אני לא מאשימה אותה. במקומה גם אני הייתי שונאת את הערפדים ובמיוחד את האחים סלבטור ומה זה שקר קטן לחברה הכי טובה שלך בשביל לנקום בהם על מות סבתה? גם ככה היא סוג של תיקנה את הכול בסוף....
נעזוב לרגע דמויות ומערכות יחסים - לגבי העלילה! עד עכשיו כסיכום לעונה, אני חושבת שהם עשו עבודה לא רעה מבחינת העלילה. לקחו את הסיפור המוכר של ערפד מתאהב בנערה אנושית והוסיפו לזה הרבה בשר מסביב. אהבתי
קצת ביאסו עם הפיתרונות הקלים שהוציאו אותם מהכול כמו טבעת (שאיכשהו לא כ"כ ייחודית רק לאחים סלבטור) שמגינה מאור יום, הטבעת של ג'ון ואלאריק שמגנה מפני הכול אפילו מוות, קמעות כאלה ואחרים.... מה שנקרא, "פיתרונות קסם"
מעניין מתי העונה הבאה מתחילה!!!
חצוייה עונה 2 אחרי אין סוף דיסקוסים בפורום על איך הולכת להיראות העונה השנייה של החלוצה הישראלית לסדרות ערפדים, האם העלילה החוזרת (שוב ושוב ושוב) של ערפד מתאהב בבחורה "אנושית" (טכנית, היא חצי ערפד....) ימשיך בקו בנאלי ומשעמם ויגרום למפלתה, תהיות לגבי נושא מקוריות או חוסר מקוריות, והבעיה הכי גדולה - עברית. (או יותר נכון, חוסר ההתאמה המוחלט בין פורמט אמריקאי עם מאפיינים אמריקאים טיפוסיים [בית הספר, השמות, אורח החיים הכללי]) אחרי הכול נתתי לסידרה צ'אנס. כי כמו שאמרתי - אני אהיה שם לצפות, בין אם בסבל או בהנאה....
נכון לעכשיו, פרק 67, הסידרה *מתחילה* להשתפר. אין ספק שרואים שמבחינת האפקטים השקיעו יותר בעונה הזו מאשר בקודמת, אל העלילה התחילה משעממת מדי לטעמי ולא קשורה לכלום. עכשיו היא משתפרת.... הליהוק של לי בירן כ"כ.... גרוע
בנאדם, אתה רוצה לשיר- תשיר. אבל תתרחק ממש

MoonFairy

New member
געעעעעע תפוזטיפש ../images/Emo46.gif המשך../images/Emo70.gif../images/Emo58.gif

המשך חצוייה 2: הליהוק של לי בירן כ"כ.... גרוע
בנאדם, אתה רוצה לשיר- תשיר. אבל תתרחק ממשחק רחוק ככול האפשר! הבנאדם כ"כ מונוטוני ואדיש וחסר יכולת משחק שזה מטמטם!! עוד דמות שמעצבנת אותי לאללה היא דימה, השומר המוזר..... כאילו, באמת, סשה דמידוב הוא שחקן טוב ואין ספק, אבל הדמות שכתבו לו כ"כ מוגזמת ומיותרת! מה הקטע עם המבטא הרוסי הכבד מדי ואובר שגיאות תחביר? זה לא מוסיף! זה רק מוציא את הדמות מטומטמת וחסרת מטרה בסידרה! והוא ממש לא היה כך בעונה הקודמת........... בעעע לוחשוב
את האמת, הבתחלה די סלדתי מהרעיון של שדים וערפדים בעלילה. לא סמכתי עליהם שיהיו יצירתיים מספיק לכתוב משהו איכותי שישתווה לסדרות ערפדים ושדים מוכרות וטובות. אבל זה הולך ונהיה נחמד... בינתיים רק אדם שד. לא שונה מי-יודע-מה מבחינת ההשפעה שלו על הסידרה מהערפדים למשל.... מחכה שלילית תתעורר כבר ותתחיל מלחמה ואזזזז אני אוכל להעביר ביקורת כמו שצריך
רגע רגע!! משהו חשוב על יומני הערפד: איך יכולתי לשכוח
קאת'ריןןןןןןן! גאאאאד איזו הקלה מהנה לראות אותה סוף סוף בסידרה בזמן הווה!
כל הקטע של הנשיקה, היה שם משהו מוזר, הרגשתי את זה. ידעתי שמשהו לא בסדר, אין מצבבבבב ועושים לאלנה משהו כ"כ OOC! זה הכי לא היא לנשק את דיימון..... (עזבו את העובדה שהתענגתי על כל רגע
כי זה בערך מה שציפיתי לו עונה שלמה חחחחחחחח) ובסוף זו לא היא
אני בטוחה ב200% שדיימון הרגיש את זה. אני בטוחה שהעונה השנייה תתחיל בזה שהוא מתפרץ לתוך הבית אחרי שאלנה נכנסת!! הרי לא יתכן שכערפד (עזבו לרגע כמישהו שנישק את קאת'רין לפני כן ומכיר אותה טוב טוב בקטע הזה) הוא לא שם לב שלבחורה שהוא מנשק אין האצה בדפיקות הלב.... אין דפיקות לב בכלל! חח והיא לא מריח/מרגיש ממנה דם חם זורם בעורקים. אני לגמרי בטוחה שהוא ידע שזו קאת'רין
וזהו
ולסיום סיומת
אני וידיד שלי החלטנו לכתוב רעיון/תסריט לסידרת ערפדית ישראלית חדשה!
אני יודעתתתתתת שזה נשמע מפגר לחלוטין, אבל לשם שינוי ברעיון שלנו הצלחנו לשמור על מאפיינים ישראלים לחלוטין, אין שוווווווווום קשר לערפדים עם נשמות, או ערפדים עם מצפון, או ערפדים עם שמות לועזיים, והכי חשוב - אין סיפור אהבה פאתטי ונדוש של ערפד מתאהב בבת אנוש
ישששששששששששש ^_^- חחח אני לא הולכת לספר לכם על מה זה כי אני במצברוח כלבתי משהו היום
... חחח אבל מה שכן אוכל לספר זה שהתחלנו חקר מאוד מעמיק במיתולוגיה היהודית (כן כן יש דבר כזה וזה בין הטובים
) וגילינו שלא צריך לחפש בניכר שום דבר שלא נוכל למצוא פה
בהחלט הולך להיות מקורי ומהנה!
וזהו!!
חפרתי.
קצת..... ... קצת הרבה
אוהבת'ותכם והכי שמחה לחזור

Berethor

New member
דווקא נשמות הייתי מציע לכם להשאיר

לדיימון וקתרין לדוגמא יש נשמות, אבל זה לא מפריע להם להיות מרושעים, פשוט כי הם ערפדים ואין להם מצפון.

MoonFairy

New member
הכוונה הייתה יותר

לכיוון אנג'ל עם הנשמה שגורמת לו לפתח רגשות אנושיים חמלה אהבה מצפון וכאלה.... (לא שיש לי משהו נגדו, כן?
) פחות לכיוון שאר הדמויות בסדרות אחרות, כמו קאת'רין או דיימון, שנושא הנשמה לא מוזכר כלל כמאפיין בדמות שלהם ולא משחק תפקיד בהשפעה על האופי שלהם. בכול מקרה, מה שהתכוונתי הוא שמה שאני וידיד שלי כותבים הוא רעיון לתסריט על סדרת ערפדים שלשם שינוי אין שם שום דבר שסובב סביב אהבה ורגשות אנושיים שכמותה, כמו שרוב סיפורי הערפדים היום. הוא יציג ערפדים כמו שהם "צריכים להיות" (כמובן שזה תלוי בהשקפתם של הכותבים על כל מונח הערפדים... חח) והעלילה תהיה מורכבת מכ"כ הרבה דברים שונים ומגוונים, שלא תרגישו בכלל שחסר שם איזה סיפור אהבה קיטשי ומרוח
הערפדים שלי לא בהכרח יהיו אכזריים. כמובן שיהיו כמה, אבל דאגנו לבנות לכול אחד אופי עם ייחוד
אני רק מאוד מקווה שזה לא יתעקב שניםםםםם כמו מהספר שלי חחח למרות שקצת בעייתי לקדם דברים כשתלויים בשיתוף פעולה של עוד מישהו
וזהו
מקווה שתאהבו כשזה ייצא לאור חיחי

פנדורה5

New member
רעיון טוב נשמות האמת לא אמורות ממש

להשפיע על הערפד כי מה שבסופו של דבר משפיע זה רגשות או מצפון שיש או שאין לערפד אני באופן אישי תמיד העדפתי את אלה שהנשמה שלהם לא השפיע על מעשיהם כי בסופו של דבר הערפד (על פי רוב) היה בן אדם ליפני ההפיכה לערפד. ולכל בני האדם יש נשמה לא? אבל בסופו של דבר מה שמשפיע עליהם זה רגשות ומצפון או העדרם בלי קשר בכלל לנשמה.

פנדורה5

New member
דרך אגב אני חדשה בפורום ואני

כותבת ספר על ערפדים ואולי נוכל לתת זו לזו רעיונות טובים בלי קשר.

darthziv

New member
אבל זה אומר

שלערפד לא יהיו רגשות אשמה או מצפון בגלל שהחלק שמאפשר אותם חסר החלק קיים אצל בני אדם, אצל מי יותר ואצל מי פחות

Berethor

New member
לא בדיוק

קודם רגשות אשמה ומצפון זה כמעט אותו דבר, דבר שני קיימים לא מעט בעלי נשמה וחסרי מצפון.

darthziv

New member
לכן אמרתי מי יותר ומי פחות

נשמה לא מחייבת אותך להיות אדם טוב, היא רק נותנת לך את הכלים להיות בן אדם, את הבחירה בין טוב לרע ערפדים לא יכולים לבחור בטוב, לא בלי שזה ישתלם להם (אם למשל ערפד יסכים תמורת כסף לעצור פשע, זה לא כי הוא איכפתי, כנ"ל אם הוא פשוט רוצה לרוקן את העבריין)

Berethor

New member
היא נותנת תבחירה

דרך אגב אם ערפד בוחר לרוקן עבריינים או אוייבים שלו, זה עדיין 'בחירה מוסרית' בשוואה ללרוקן כל אדם. ערפד צריך תדם יותר מאשר הוא צריך כסף, כאן זה לתפוס שני ציפורים ביד אחת, או לפחות 'הרע במיעוטו'. הרי הוא יכול לקבל הרבה יותר כסף ודם אם ישרת אירגון פשע.

darthziv

New member
בוא נאמר

שעל גניבה למשל, מישהו לא צריך לקבל גזר דין מוות... ולעשות מעשה רע שבמקרה יוצא ממנו משהו טוב לא עושה את זה מוסרי

Berethor

New member
המטרה מקדשת תאמצעים

לרוב עושים משהו רע כדי שיצא ממנו משהו טוב, במקרה של ערפד זה יכול להיות הפוך, אבל העובדה שאותו ערפד בחר לרוקן עבריין ולא חף מפשע מראה על מוסר מסויים. במשטר של דרקולה גנבים קבלו גזר דין מוות, מסופר שאפשר היה להשאיר חפץ יקר לעני כל ואף אחד לא היה נוגע. מה גם שרוב הפשעים האחרים חמורים יותר מגנבה.

darthziv

New member
זה יכול לנבוע מלא מעט סיבות

למשל, אף אחד לא יחפש אותו, אם מישהו יחפש אותו הוא לא יעיז ללכת למשטרה וכן הלאה... חשיבה טקטית היא לא מדד למוסר... גם רצח אכזרי הוא לא דוגמא למוסר יש דרכים אחרות להשיג דם גם בלי לרצוח עבורו

Berethor

New member
אני חושב שאת צריכה לתרגל מחדש

הדיונים/ויכוחים שלנו הם בלתי נמנעים לפעמיים..

קרניjack

New member
וכשהפרק הראשון יהיו מתוסרט

(יש כזאת מילה?
) האם תיהיה מוכנה להעלות אותו לפה?

MoonFairy

New member
but ofcourse my dear! ../images/Emo24.gif

ואני מאוד אשמח לדעת גם מה אתם חושבים עליו

ketrina

New member
נהינתי לקרוא את הסיכום שלך!

היה מאוד מעניין לקרוא על דם אמיתי, יומני הערפד ,קתרין וחצויה. (גם דמדומים אבל לא היה לי מושג על מה את מדברת שם :) בהצלחה בתסריט! וד.א. אני מתה על הדמות של דימה!האיש פשוט לא אכפת לא מכלום חוץ מהלילית שלו. הוא כל כך אאוטסיידר ברמות,והכי מצחיק שהוא בחר להעביר את זמנו ב..חינוך.

למעלה