Da Best- חלק ב´ ../images/Emo58.gif
התחילו ארבעה: נליה דניס, תלמידה בת 21 ופסקל אינגליש, שופט בן 57, ששניהם ביחד כמו אליזבת ורוג´ר; וספיה טאוורי, וקאת´י ואבריק-או´בריאן המלכה. לאחר שוספיה זכתה בתחרות החסינות עם השאלות על שורדים שעזבו, קאת´י ידעה שהיא עומדת לעזוב. ג´ף שאל, כרגיל (בעונה הזו), אם מישהו רוצה לעשות מסחרה עם וספיה על החסינות, וכמובן קאת´י הרימה את היד. הצעתה של קאת´י כזו: הן יעשו ברית כאן ועכשיו, ובשלב של השאלות היא (קאת´י) תיקח על עצמה את האחריות. תגובתה של וספיה: סבבה אחותי. קאת´י אמרה לג´ף, שעכשיו הן צריכות לסכם על מי להצביע, והן צריכות דקה לצאת מבית הדין ולסכם, כי לא נעים, עם נליה ופסקל, ועוד עם המושבעים... תגובתו של ג´ף: אין סיכוי. רוצות לדבר- תעשו את זה פה. קאת´י: אוקיי... הסיכום: נצביע נגד נליה. ההצבעה מתחילה. נליה ופסקל- איך לא- מצביעים נגד קאת´י. וספיה וקאת´י- בכפוף לברית- נגד נליה. יש תיקו. מה קורה עכשיו? הצבעה חוזרת? לא. טריק חדש במשחק. ג´ף אומר: יש לכם שתי דקות לסכם מי עף. לא תגיעו לכלל החלטה- תשלפו אבנים משקית. מתוכן- שתיים צהובות- חסינות; ואחת סגולה- מי שמוציא אותה עף. החיסרון- גם פסקל- שלא קיבל קולות- יכול לעוף. אחרי שתי דקות לא הייתה החלטה, וכצפוי לפי חוקי מרפי- פסקל הפסיד. כמובן שקפצתי לתקרה מרוב אושר, כי הייתי בטוח שקאת´י תעוף. סוף יום 37 ביום 38, מסע המטות המסורתי וכו´ וכו´... כמו בהישרדות 3, תחרות החסינות האחרונה, הרגליים והיד לא זזים. אחרי שלוש וחצי שעות, נליה אומרת לקאת´י- "הצווארון שלך רחב ורואים לך...". קאת´י מסתכלת למטה ומאבדת את הריכוז. נופלת מהעץ. (אוסי, מצטער מראש שאני הורס לך את כל הפרק...) נשארו נליה ווספיה. נליה יודעת, שאם היא מפסידה, הברית בין קאת´י ווספיה עומדת בעינה והיא עפה. וספיה פתאום אומרת לנליה, שתי דקות אחרי שקאת´י נפלה: "אני ארד ואתן לך את החסינות, אם תבטיחי לקחת אותי לשניים האחרונים". נליה מסכימה, על אף הברית שלה עם קאת´י מימים ימימה בשבט רוטו. הם מגיעים לבית הדין. ג´ף: "נכניס את המושבעים. יש מושבע אחד שלא הגיע היום- פסקל, שהתמוטט בדיוק לפני המועצה." ג´ף נותן לג´ון מהמושבעים, אח מוסמך במקצועו, לדבר. הוא מספר על ההתמוטטות של פסקל, ושפסקל עכשיו פונה לבית חולים והוא בידים טובות. אבל- המשחק עדיין משחק- ויש הצבעה, וקאת´י עפה. סוף יום 38. יום 39: המועצה האחרונה. פתאום, חוץ משניים, כל אחד נהיה סוזן. כולם, מסתבר, שונאים גם את נליה וגם את וספיה, עקב זה שהן תמרנו ושיקרו לאורך כל המשחק. מסתבר שכל המושבעים חשבו כמוני, שקאת´י שיחקה את המשחק הכי טוב והגיע לה לנצח. כל מושבע התחיל להטיף להן שהן שיקרו ותמרנו. כאן נשארו לנו בשניים האחרונים, נליה- החמודה של המשחק, שהייתה אליזבת כזו ונחמדה לכולם, ווספיה, שתמרנה את דרכה לצמרת. בדיוק כמו בעונה הראשונה, אחרי שתי עונות שלשניים האחרונים הגיעו שני הנחמדים של העונה. וכמו בעונה הראשונה, בניגוד לעונה השניה והשלישית שהכי נחמדים ניצחו- וספיה ניצחה- המתמרנת, ולא הנחמדה. סוף סיכום- הפרק היה פרק מהמם ומדהים, הפרק הכי טוב בכל העונה- שללא ספק מועמדת טובה לתואר העונה הטובה ביותר של הישרדות.