D30 - מקצועית ?

ron8

New member
D30 - מקצועית ?

אשמח לשמוע את דעת המנוסים. האם מצלמה זו יכולה לשמש ככלי עבודה מקצועי (לפחות באופן זמני עד שיהיה לי תקציב לדגם חדיש יותר) ?

amirmk

New member
בסדר, כמו ה-D60,

היא בהחלט לא מצלמה מקצועית מבחינת פיצ'רים (ספוט מטר, בניה וכו') אבל התמונות שהיא מפיקה איכותיות מאוד. אני נסיתי להשתמש בה ומהר מאוד מכרתי אותה ורכשתי EOS 3.

ron8

New member
תודה אמיר

בשביל תמונות איכותיות יש לי את ה 717 ואין עוררין על איכות התמונות שהיא מפיקה. לא זה מה שדוחף אותי בצעד המשמעותי לכיוון ה DSLR. אני צריך מהירות תגובה, אני צריך ISO גבוה ואיכותי, בקרת חשיפה איכותית בעבודה עם פלאש חיצוני. האם אוכל למצוא את התכונות האלה ב D30 ?

amirmk

New member
לחלוטין. מצלמה נהדרת.

זווג אותה עם עדשות USM ואל תדחף באזורים מוכי אסון, ויהיה לך אחלה. התמונות אפילו ב-ISO 800 מעולות (למרות שהדורות החדשים עדיפים, אך בהשוואה לכל מצלמה דיגיטלית שאינה רפלקס, היא נהדרת). היא עובדת מצוין עם פלאשים. תחפש D1 משומשות, אפשר למצוא אותן במחיר חול (Dirt cheap), קולגה מכר אחת עם שתי סוללות במצב מעולה בכ-5500 ש"ח.

ron8

New member
לא מדבר על אחת ספציפית

אבל מרחרוח ראשוני בשטח אני רואה שמדברים על 3000 ש"ח וכמובן שהמטרה שלי למצוא בפחות מזה. אצטרך לשמור על תקציב מאוזן פחות או יותר (גוף + עדשה/ות) מול מכירת ה 717. זו משימה קשה מדי?

ted

New member
500-600 דולר הוא מחיר טוב אם היא

במצב מעולה. למרות השמצלמה טובה, היא בטכנולוגיה בת 3+.

ron8

New member
והאם

יהיה נבון לוותר על ה 717 למענה ? הידיים קצת רועדות להפרד מהכלי המשובח של סוני אבל אין לי ספק שהמעבר לרפלקסית יאפשר לי יותר חופש פעולה בכיוון המקצועי. השאלה היא אם ה 30 תוכל לשרת אותי ... מה לעשות ... הכסף הוא פקטור חשוב בספור הזה כרגע. מה לגבי בלאי של מצלמות כאלה ? האם גוף בן 3 יכול להיחשב אמין ולהמשיך לצלם הרבה ללא תקלות ?

sergo

New member
למה לוותר ? לדעתי חבל יהיה מצלמה

מצוינת ה-717 ויכולה לשרת אותך עוד הרבה זמן בכל מקרה תמיד טוב שיש בתיק מצלמה נוספת לשעת הצורך.

ron8

New member
כסף ידידי ...

אולי בהמשך, לכשאגיע להכנסה נאה מהצילום ואוכל לרכוש גוף חדיש יותר, אשמור את ה D30 כגוף גיבוי.

amirmk

New member
אולי.

תזכור שזאת מצלמה בת שלוש, שאתה לא יודע כמה היא צלמה, אם היא שרתה חובב רציני שמצלם בקצב גבוה, ובהתחשב בעובדה שהיא איננה מצלמה מקצועית עם צמצם שמובטחים לו חיים של 150,000 מחזורים, אז זה קצת הימור.

ted

New member
הצמצם לא הבעיה. זה של העדשה.

התריס הוא הבעיה, והוא עובד קשה. אתה צודק - תלוי מה עבר עליה עד כה. אולי כדאי להתאמץ קצת וללכת על 300D (לא עלינו...טפו טפו טפו...) שעולה בחו"ל אלפייה ירוקה כולל עדשה, ואז מתחילים ממונה שעומד על 0, ומצלמה שלושה דורות קדימה? או להתאמץ עוד טיפה וללכת על מצלמה אמיתית כמו ה D100??

old

New member
יוסי ימות המשיח הגיעו............

אתה ממליץ על קנון. אותך ל"הדר"

amirmk

New member
אתה כמובן צודק. כוונתי לתריס.

אני בראש עם הצמצם עלים (leaf) שנדפק להסלבלד שלי. סינק ב-1/500, אבל לא אמין בכלל.

ron8

New member
יש לי הרגשה

שבהשוואה בין ה 30 וה 300 ה 30 לוקחת (מבחינתי כמובן) ... עד כמה שזה מפתיע. ההפרש במחיר לטובת ה 30 , המבנה של ה 300, ה"מוגבלות" שכפו עליה בהיותה מצלמת רפלקס לחובבים, כל אלה מוציאים לי את החשק ללכת עליה. ה D100 ... מה מחיר המשומשות ? נראה לי שיהיה גדול עליי בשלב זה. אגב האם מחירי העדשות והציוד הנלווה של ניקון וקנון בערך באותה רמה או שיש עדיפות לאחת החברות ? אם אני אלך על ה 30 , אני כמובן "מתחתן" עם קנון לפחות בתקופה הקרובה והשאיפה שלי תהיה לצבור עדשות וציודים שילוו אותי גם לגוף הבא.

ת ו מ ס1

New member
אל תדאג זה שיוסי דוחף

את הניקון לא מוריד מאומה מהקנון. למעשה בניקון הוא יכול להמליץ רק על D100 אבל בקנון יש לך בחירה בין משומשות כמו D30, D60 ואפילו 10D משומשת. מצד שני גם 300D חדשה לא רעה בכלל ומפיקה תוצאות מעולות. הייתי ממליץ עליה במקום ה D-30. המערכת של קנון מושלמת, עדשות מעולות מסידרה L ו IS כבשו לחברה מוניטין עולמי שאפילו יוסי לא מתכחש לו. תומס

למעלה