D30 - מקצועית ?

ted

New member
מחירים נוצרו להורדה. PP כבר פספס

בעבר בגדול במבחנים על מצלמות ועדשות. פקטור ה CROP מקוזז עם העדשות המתאימות לא רע בכלל, ולמי זה משנה בכלל - הרי העדשות תואמות רק ל E1. הורדתי כמה תמונות ובחנתי אותן לעומק. ה 5 מ"פ שלהם קרוב מאוד ל 6 מ"פ של ה DSLR הפופולריות. הרבה יותר חדות ונקיות מה 5 מ"פ של ה 717, בגלל ההבדלים בגודל החיישן. יש עוד לזכור שקודאק עומדת מאחורי אולימפוס, וזה בינתיים גב רחב מאוד. אם יהיה צורך, המחירים יפלו, אז יקח להם יותר זמן לעשות אמורטיזציה של הפיתוח, SO?. המצלמה כן פנומנלית בקוטן שלה ובתכנון מלמטה כ SLR דיגיטלית.

הבה ונבחון את העובדות

1. אתה כותב שבדקת תמונות שפורסמו במדיה והאיכות קרובה ל- DSLR הפפולריות. אנא, הסבר לי למה הקונה הממוצא (ונניח שאפילו אין לו עדשות של חברות אחרות) ירכוש אולימפוס במחירה הקיים על אותה איכות? 2. קודאק עומדת מאחורי אולימפוס (אפשר להוסיף גם את פוג'י לפי ההצהרות) - נו באמת. הפיסח תומך בעיוור...הגב הרחב של קודאק (בדקת מאזנים לאחרונה) רעוע יותר, ובמידה משמעותית מהגב של אולימפוס. 3. אמורטיזציה של הפיתוח - החזרה כזאת עושים ע"י מכירות! והרבה! 4. המצלמה "פנומנלית" בקוטן שלה - מה נעשה, אבל כבר ה-300D שוקלת פחות, והרי שנינו יודעים שההבדלים בין ה-300D ל- 10D הם בעיקר בתוכנה. אין שום בעיה לקנון לעשות מצלמה באיכות "ה-DSLR הפופולריות" במשקל קל משל אולימפוס - זאת רק החלטה. 5. משקל עדשות: ממש קשה להשוות, שכן העדשות המעטות (מאד) שמציעה אולימפוס הן בתחומים שונים משל קנון. אבל לא בטוח בכלל מי יותר קל, ובכל מקרה, ההבדלים אינן גדולים. בקיצור, למה שמשהו יקנה מצלמה חדשה, במחיר מטורף, עם איכות חלוקה (אבל גם לדבריך לא יותר טובה ממצלמות ידועות ונפוצות), קונספציה שטרם הוכחה, מבחר עדשות דל וללא אפשרות לרכוש יד שניה (ובכלל איזה שוק משני יהיה לעדשות אלו, אם בכלל?) ומחברה שאינה מובילת שוק בתחום ה-DSLR?

ted

New member
אני מעריך שאולימפוס כחברה רצינית

עשתה בדיקת שוק לפני שנכנסה להרפתקה הזו. זה יתן לך גם תשובה לשאלה 1. למה שמשתמש יקנה את ה 828? למה לא רק קנון? אולימפוס הציגה עקרון חדש של מצלמה שבנויה לעולם הדיגיטלי מלמטה. לא מצלמת 35 מ"מ שהותאמה לדיגיטלי. איזו סיבה יש להסתובב עם "בהמה" שהיא שעטנז של SLR עם חיישן דיגיטלי? היא מצביעה על כיוון, שלוגית צודק. אם השוק בשל לזה, זו שאלה אחרת. אותה השאלה נשאלה לגבי חיישן הפוביאון שמדשדש. אבל הסיבה לדשדוש שלו הוא לא המחיר אלא ביצועי הרעש שלו. אם הוא היה מושלם גם מהבחינה הזו, חצי מהמצלמות הדיגיטליות היו כבר משתמשות בטכנולוגיה הזו שהיא מאוד זולה יחסית לייצור והתוצאות מהממות. לא הייתי מזלזל בקודאק. מצב חשבון הבנק שלה עדיין טוב משלך ומשלי. חברות נקלעות למצבי הפסד לפעמים ואז נשענות על שכבות השומנים שצברו בשנים הטובות, ולקודאק יש המון מזה. לגבי העדשות - אולימפוס פרסה לפני מספר ימים את התוכנית שלה ל 2004 ו ל 2005 בנושא עדשות ל E1. יש לזכור שהן מתוכננות מחדש, ולא מותאמות למשהו קיים. אם יעמדו במשימה (בינתיים עמדו בכל ההתחייבויות האופטיות שלהן) לא יהיה חסר מאומה בנושא עדשות בשבילה. גם פוג'י התנדבה לתרום לה אופטיקה. רוב החברות ישבו על הגדר לראות מה קורה עם ה E1, ואם זו תהיה הצלחה - כולן תצטרפנה (כמו שקנון הצטרפה לניקון אחרי הופעת ה D1 האגדתית
) אולימפוס עשתה כאן מסע נועז, לא שגרתי. אם היא תצליח, היא תעשה קופה רצינית וכולם ילכו אחריה. אם לא - תמיד ישארו לה מצלמות הפילם וה P&S הדיגיטליות שמילאו אותה במזומנים. הפסד תמיד ניתן לגלגל על רשויות המס...

מסכים, וגם, איזו ברירה היתה להם?

קנון מפתחת את הכל בבית (אפילו סורקי הנגטיבים שלהם לא משתמשים בICE המקורי). ניקון.. ניקון היא ניקון, ששכחה מה שאתרות לא למדו עדיין. היצרנים האחרים חייבים לתפוס נישה, אחרת הם ידממו בשוק המחירים. אולימפוס הולכים על זה; HP הולכים על פשטות ופניה לשוק של הצלם המזדמן; מעניין מה יחזיק את פנטקס העוד 5 שנים, כששוק הLEGACY, שמושקעים בעדשות, ייגמר להם, ואף אחד לא יעבוד בFILM. לדעתי, שוק הפילם יפול במכה חדה, כי כל התימחור שלו מסתמך על כמויות ייצור. כשהצרכנים יעברו סופית לדיגיטאלית, המקצוענים יעשו זאת בלית ברירה, כי כמויות המכירה יכתיבו מחירים מטורפים. או שהעולם השלישי ירכוש מפעלי סרטים בזיל הזול..

ר ו ע י צ

New member
רון,

קיבלתי במפתיע את ה- 300D היום לפנות בוקר. אני אתן לך סיבוב עליה. אני בטוח שתתאהב מיד. ואגב לידע כללי - קניתי את האחרונה שיש בהונג-קונג. צלצלנו למחסן המרכזי של קנון והם אמרו שנגמרו המצלמות, ויגיעו עוד שבוע-שבועיים. ולפי ה- serial-number של המצלמה שלי, כבר נמכרו יותר מ- 100,000 מצלמות.

ron8

New member
רועי מזל טוב ../images/Emo140.gif

אני שמח שהקניה הסתדרה בסוף. התשובה הכי טובה לבלבול שאוחז אותי כרגע בנוגע לבחירת המצלמה היא באמת לנסות ! אז אשמח לעשות סבוב על ה 300, ואני מאחל לך שתמצא אותה לכלי שמושי, מהנה ואיכותי מאוד. תתחדש!

אריק פ

New member
קנית בהונג קונג?

שלום קנית את המצלמה בהונג קונג? מישהו היה שם בשבילך וקנה , או שהזמנת דרך האינטרנט? תודה אריק

ר ו ע י צ

New member
כן

אבא שלי קנה לי אותה בחנות צילום. אגב, בהונג-קונג המחיר הנדרש ברוב החנויות הוא כ- 1070$. השגתי אותה ב- 7800HK$ שזה בערך 1000US$ רק כי האח של קולגה שלו שם חולה צילום ומכיר את כל החנויות.

אריק פ

New member
הבנתי

ויש לך המלצות כלשהן? כתובות אימייל/אתרים של חנויות? קנית שם עוד ציוד במקרה? איך המחירים? תודה אריק

למעלה