D30 - מקצועית ?

ted

New member
אמרת לבד. בזמן שניקון מריצה מצלמה

מוצלחת אחת, שעדיין הביקוש אליה גדול מיכולת היצור שלה, קנון הכניסה 4 מצלמות לשוק בילבלה ותיסכלה את לקוחותיה...

דווקא לא בילבלה - אני מצאתי עיסקה

משתלמת כלכלית על הD60 - המוכר המקורי הפסיד עליה יותר ממה שעלתה לי - ולי הוא מוצלח יותר מהD30 (שגם ניסיתי אותה ולא סבלתי,כי יותר מוגבלת בכמה אופציות). כך או כך, למי שהמזומנים לא זורמים אצלו חופשי - רפלקסית יד שניה,מקונה שהתחרט ורץ לרכוש את המלה האחרונה,כי יצאה זה עתה, היא עיסקה כדאית לכל הדיעות: גם עולם אחר לגמרי מעולם 'דמויות הרפלקס' (אני מכרתי את שלי זמן קצר לאחר הקניה,היה לי קשה להיפרד ממנה,כי היתה סה"כ מעולה,אבל ההבדלים היו אדירים ולא יכולתי להרשות לעצמי שתיים באותו ה'נפח' כמעט) גם עליית מדרגה - ודווקא בגלל החיישן. יש כמה אתרים המתמחים בעיקר בD30 - כולל פלאגאינים זולים ויעילים ותיקון פאקים של הקושחה - שתוקנו אח"כ בD60 וב10D ,למשל,החשיפה בצילום בעזרת פלאש חיצוני - כדאי שתבדוק את הסוגיה הזו לעומק יש עדשות מתאימות יותר ומתאימות פחות - ואת זה מנסים על המצלמה:עדשת הקנון ה28-135 היא אחת מהן - ועל כל גוף מגיבה אחרת. גם את זה תוכל למצוא בפורומים. מסוג המידע הנכון והלא מזיק לדעת,לפני שנכנסים לסחרור הוצאות. זהו. במחיר שציינת - זו מציאה, אבל רק בתנאי ששמורה ומתוחזקת,ללא ג'יפות וכד'.ניקוי חיישן - -אולי לקחת בחשבון - במעבדת קנון - אז תברר - בית הצילום בר"ג,כמה יעלה (ואולי תרשום כאן - לסקרנים שזה יכול לנגוע גם אליהם
) בהצלחה! ד"א: הביונט של ה300D הוא פלסטיק - כפי שדווח. האם זה נכון,באמת? זה יכול להגביל - בעיקר עם עדשות טלה כבדות והחלפת עדשות נמרצת.

ron8

New member
איריס תודה על הפירוט

האם תוכלי לספר מה לא אהבת ב D30 ? ומה מחירה של ה D60 בשוק המשומשות ? לגבי החשיפה בעזרת פלאש חיצוני אני מופתע לקרוא מה שכתבת. קראתי דוקא סקירות מחמיאות מאוד על בקרת הפלאש שלה. ולגבי ה 28-135 שמעתי השמצות רבות מבעלי 10D. היש דברים בגו ?

אענה על מה שזוכרת - אין לי כרגע

זמן לקישורים. ממה שקראתי: חשיפת הפלאש בעייתית בכל הדגמים - ומי שגילה 'פטנטים' להתגבר על כך - הוא המהלל. לי אין בעיה עם חשיפת הפלאש - אבל בכל מצב חדש אני בודקת ומתאימה - לפעמים חייבים פיצוי חשיפה, וזה שונה מעדשה לעדשה דווקא,לפחות אצלי. צלמי אירועים - קוטלים גם את ה10D ,בגלל חוסר העיקביות בחשיפת הפלאש - פעם תת חשיפה ופעם עודף - אין להם עודף זמן ואת הנוחות וחוסר הלחץ של חובב שיכול 'לשחק' ולתמרן זו בעייה שהתחילה עם ה30 . איזון הלובן האוטומטי - גם באג נוסף - ויש פלאגאינים מתקנים אם צריך.ב10D שיפרו מאוד את העניין. תלוי כמובן בתאורה. ב60D לפעמים יש בעיה כזו - לכך יש פתרון 'ידני' קצת מסורבל אבל יעיל ומיקצועי.הייתי רוצה תיקון איזון הלובן בשלבים קטנים כמו באולימפוס למשל.נדמה לי שב10D זה קיים כבר, אבל גם המחיר כפול,גם כיד שניה (ולא גנוב-היה מישהו שמכר במחיר 'הזדמנות 10D ,שני גופים,חדשים לטענתו,ב5500 ש"ח.כך הוא פירסם) זה פחות או יותר המחיר של D60 -יש שניה (עלתה 2200$ כחדשה,גם בחו"ל) אם היא בת שנה ויותר - לדעתי כבר המחיר גבוה מדי, בת חודשים ספורים ושימוש מועט - סביר בהחלט - בקיצור:כפול מהמחיר שציינת לגבי הD30 ,שהיא גם ותיקה פי שניים בשוק ועברו עליה יותר ידיים-או שלא - אבל יותר שימוש. אעלה מאוחר יותר קישורים לפורומי קנון הרפלקסיות,ולא רק בדפרוויו.יש כמה דברים מעניינים. עדשת ה28-135 - על הD60 = לא ממש תיאום מושלם וחבל על הכסף. הפיקוס בחושך - בעיה של הD30 - היא הכי חלשה בנושא מכל הדגמים שציינתי: ב60D שיפרו קצת - אז כל עדשה מהירה שאני שמה - אין לי בעייה של פוקוס - גם לא בחושך.בעדשות 'רגילות' - יש בעיה. ב10D שיפרו מ-א-ו-ד ולכן כולם היללו אותה וישר קפצו על המציאה (גם בעדשות הממוצעות).גם המחיר האטרקטיבי כמובן,לגוף חדש עם אחריות ובלה,בלה,... בקיצור:כל גוף והסיפור שלו-והתאמת העדשות האישית שלו - ממש כמו ב'חתונה',להבדיל. מה שאותי עיצבן? נקודות הפוקוס - בעינית אינן מוארות - וזה מקשה על הפוקוס בחושך או תנאי אור חלש - וצריך לפזול - כמו בקנון 300 שאני לא סובלת אותה בגלל זה במיוחד,והיא יכולה להיות טובה מאלף סיבות אחרות.לי זה מציק,וכך פיספסתי כמה רגעים חשובים,למשל,כי ברחו בזמן שוידיאתי בפזילה איפה בדיוק הפוקוס הפעיל. מהירות הפוקוס - כאמור - אם לא עדשה מהירה - אז 'על הפנים' או שפשוט מצלמים ברמות אור גבוהות יותר. 'על הפנים' זה יחסי - ולמעשה זו הבעיה ברוב הדיגיטליות הקומפקטיות, ואותה רציתי לפתור בהחלפה לרפלקסית.אחרת,לא עשיתי כלום מבחינתי. פלאש חיצוני כמובן פותר את הבעיה עם הFlash Assist שלו,אפילו בעדשות 'עגלה'.ניסיתי גם
פרט לכך: המון כיף והנאה. אפילו לא צריכה לעבד את התמונות בפוטושופ ולתקן מי יודע מה,כמו שחששתי, מניחה ש'אוהבי מחשב' נהנים עוד יותר מכל הסיפור בגלל האפשרויות הנוספות הרבות הקיימות. והכי מקסים:צילומי המאקרו ,בעדשת מקרו - לא הגעתי לכאלו תוצאות באף קומפקטית,לא כוונת ולא דמויית רפלקס ,עם מאקרו ועם סופר מקרו וכל ה'פטנטים' - ואני לא מדברת על הגדלות מיקרוסקופיות של עיני שפירית,או כאלו הנושאים חזות של 'צילום תיעודי רפואי' ,כי זה לא מה שמעניין אותי - זו כבר מיקרוסקופיה,לטעמי.זה פשוט 'משהו אחר'
ולהפתעתי: אני כבר לא 'יורה לכל עבר' - מה שקרה לי בקומפקטיות: כבר יש 'קונטרול' , ויותר שליטה במצלמה,והרבה פחות פיספוסים. מקסימום עושה 'בוק' כדי לבחור את הזוית הכי מחמיאה,או הצמצם הכי מוצלח לנושא,או התאורה,במידה ומצלמת בתנאי תאורה משתנים או נושא שזז כל הזמן. שוב הארכתי...עומדים פה לחנוק אותי
המשך יבוא...אח"כ

ולנושא הפלאש בD30 מציעה לבדוק שוב

יכול להיות שרק בD60 וב10D . ולכל המתלוננים מציעים ללמוד היטב איך עובד הETTL עם נעילת החשיפה
לגבי איזון הלובן - אני בטוחה.

מוזר שב D10

אין פונקציה לחשיפה זהה. עד כמה שזכור לי בניקון coolpix5000 יש אופציה כזו וזו מצלמה בכלל לא מקצועית הניקון

ted

New member
כוונתי היתה שלאחר שנה וחצי בשוק

בלי שלושה מוצרים דומים נוספים, היא מוכרת היטב - גם לטכנאים וגם ליצרן - שרוב הבאגים של הקושחה תוקנו וגם בעיות החומרה התגלו ותוקנו. זה יתרון של שמרנות.

ברור.והגירסה כשתצא-תהיה כבר ממש

עם שיפורים, ולא מיזעריים כמו שקורה עם דגמי קנון,ולא רק הרפלקסיות: למשל הרבה בעלים של הD60 כבר לא שידרגו ל10D ,כי לדעתם השינוי לא הצדיק את הפער הגדול במחיר או ההפסד על מצלמתם שקנו בכסף מלא. הם מחכים עדיין לגוף הממשיך.

ת ו מ ס1

New member
איזה קריאת מחשבות !

לא אמרתי שום דבר דומה לכך. קנון הוציאה לשוק שלושה דגמים, מהם שניים שידרוג זה של זה (D60 ו 10D) איתם היא מתחרה עם הניקון. 300D בכלל אוכלת את ניקון בלי מלח כי לניקון אין בכלל תשובה למצלמה במחיר דומה. גם ההערה שניקון לא מסוגלת לספק את הביקוש לא מובנת לי מה מקורה. אתה שוב ושוב אומר את זה בפורום הזה למרות שזה ממש לא נכון. את הניקון D100 אני יכול לקנות מאז שיצאה באתר של B&H ללא שום בעיה. להפך את הקנון לא ניתן להשיג! נסה לראות אם ה 10D במלאי. התשובה - לא. ניקון D100? תמיד במלאי, רק בוא וקח. למעשה לא ראיתי מעולם שהיא אזלה מהמלאי, מצלמות של קנון כל הזמן לא במלאי ונמכרות עוד לפני שמגיעות לחנות (לזה הם מתכוונים כאשר רשום שם taking pre-orders). תומס

דגם ותיק יהיה תמיד במלאי.דגם שעומד

להיות מוחלף,ייאזל מהמלאי. כנ"ל דגם שמפרסמים אותו חודשים לפני שיוצא למדפים.וכך יוצרים לו ביקוש מוגבר. זה מאוד ברור.אז לא הבנתי על מה הויכוח? הדיון סה"כ היה אם כדאי להשקיע ברפלקסית ישנה יחסית,יד שניה,אבל מחיר מאוד מפתה או לשים את כל הקופה (משכנתה וכד') בדגם שאוטוטו מוחלף באחר - או תוך מספר חודשים - אפילו לא שנה,וערכו יירד פלאים עקב כך.

ת ו מ ס1

New member
את לא הבנת למה הגבתי

הגבתי להודעה הזאת: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=809&msgid=21901682 לצערי הפורום בנוי גרוע, לא רואים למה מגיבים. לא אני התחלתי להלל את ניקון סתם ככה פתאום ללא קשר לנושא הדיון. ויוסי טוען שניקון D100 הישנה לא מספיקים לייצר לא אני. אז מה הקשר לזה שהיא ישנה ? הוא אומר ש"עכשיו" לא מספיקים לייצר כדי לספק. לדעתי - חלומו הרטוב. תומס

הD100 ניתנה כדוגמה לרפלקסית

שהוכיחה עצמה וקיימת בשוק די הרבה זמן, בהשוואה לקנון שבאותו פרק זמן יצאה עם שלושה דגמים. ההבדלים עצומים - ובמיוחד מבחינה כספית - ובמיוחד בשוק היד השניה, וזו היתה ההתלבטות שהועלתה. אני ציינתי שבמחיר שעולה יום D!00 חדשה הייתי מעדיפה להמתין לממשיכתה,שאמורה לצאת (ההגיון של העולם הדיגיטלי) ולא משקיעה בדגם כל כך ותיק את מלוא הסכום - כיד שניה - למה לא? אבל במחיר אטרקטיבי,כמובן. וכאן היה דיון על גופים יד שניה וכמה שווים או אם בכלל שווים... וכן הלאה. ומטיבו של הדיון שגולש מדי פעם קצת הלאה - זה גם נותן רעיונות - ולכן גם צריך מדי פעם לאפס ולהחזיר ל'מסלול' - כדי לא לבלבל את מי שמחפש את המידע הספיציפי הזה. כל הדיון לגבי מדיניות שיווק ומדפים וכד' - באמת שלא רלוונטי בכלל לשאלה הראשונית,לדעתי, אבל אני מניחה שמי שקורא יידע להבדיל ולנפות את ה'מוץ מתוך התבן'
בכל אופן קנון הוכיחה את עצמה עם אלפי משתמשים מרוצים - בכל הדגמים שלה - וזה מה שחשוב באמת, למי שטרח והשקיע מכספו בחברה הזו (כולל כבוד הנהלתי
) ואני מדברת על פילם ו דיגיטלי. (את הפילם היחיד של הניקון ושתי דיגיטליות קומפקטיות מכרתי תוך זמן קצר ולא מצטערת לרגע,כמובן זו דעתי הפרטית ,אבל הם משתפרים כל הזמן ומוציאים דגמים חדשים,שמשדרים איכות - לדעתי כל אחד כדאי לו לנסות גם מזה וגם מזה לפני שמתביית על דגם 'ספיציפי'-עליו מוציא את הכסף הגדול.אותי ניקון לא שיכנעו בכך.מה שכן - ניקון יותר קומפקטיים במימדים וזה מדהים,לא מסה-כובד,אלא מימדים-נפח).

ted

New member
שאל את הדילרים של ניקון. הם מזמינים

מלאי זמן גדול מראש, ולא יכולים לעשות תוספות באמצע. כדאי גם לקרוא את התלונות על העניין בפורומים של ניקון בחו"ל. המשפט: "סוף סוף קיבלתי את ה D100" מופיע כל יום. אין לי כלום נגד קנון. רק שימשיכו להפציץ מחירים כלפי מטה, ואז נוכל לקנות ניקון יותר בזול. קנון טובה ליהודים, משל הפוך על הפוך...

אני חוששת שזה לא יקרה

כל הסימנים מראים שאין לניקון תשובה לא ל-D10 ובודאי לא ל-300D.התגובה היחידה של ניקון היא הורדת מחירים של המוצר היחידי שיש להם ה-D100 וגם אז הם עושים את זה במרחק בטוח מה-D10 , לא בגלל שיש להם מוצר יותר טוב, אלא בגלל שהם לא יכולים להתחרות עם קנון. הכל נמצא במאזנים, ומה לעשות - ניקון מפסידה כסף, ועוד בתקופה הטובה ביותר ליצרני ציוד לצילום. אין כאן שום כוונה להכנס לעימות עם ניקוניסטים, ההפך, עצוב מאד לנו הצרכנים שאין מספר מתחרים אמיתי בשוק ה-DSLR . אפילו התקוות בדמות אולימפוס ופנטקס נראות הולכות ומתרחקות. כמה חבל.

amirmk

New member
ולדעתי את טועה

יש להם, היא ה-D100, היא שקולה בכל אספקט אפשרי ל-10D. ל-300D כרגע אין תשובה, אך היא לא תאחר להגיע. הם הורידו את המחיר, וכעת הוא שווה בדיוק למחיר הקנון, 1499 דולר.

D100 מול 10D

לגבי החלק הראשון בתשובתך, זאת היא דעתך ואנו כמובן חלוקים בדעתנו(לפחות לפי מצב ה-BACK ORDERS נראה שיש לי יותר תומכים העושים זאת בכספם). לגבי המחיר, אכן המצב היום הוא של מחירים זהים. הוא לא היה כך לפני חודשיים. המצב בשנה שנתיים האחרונות הוא שקנון מובילה מגמה, מכתיבה מהלכים, וניקון, בדרך כלל באיחור בקבלת ההחלטות, מגיבה בנשק המחיר, כשהיא מקפידה לא לקחת יוזמה. זהו נשק הרסני ל-MARGINES אבל אין לניקון תשובה טכנולוגית/יצורית בתחום המסות להמונים, וכפי שציינתי, הדבר ניכר במאזנים. דיסקלמר: אין לי מצלמה של אף אחד מיצרנים אלו (מלבד EOS פילם ישן שמעלה אבק), כך ששיקולי עדשות אינן רלונטיות במקרה שלי. משתמשת במצלמות סוני ואולימפוס דיגיטליות לצרכי הוביועומדת לפני קניה ראשונה של DSLR .נסיון עבודה רב בשתי המצלמות שבכותרת במסגרות אחרות.

ted

New member
אף אחד לא אמר עדיין את המילה

האחרונה. רק לפני קצת יותר מ 3 שנים נתפסה קנון הגדולה לא מוכנה עם מכנסיה משולשלים כשניקון הנחיתו את משפחת ה D1. אחרי ריצת אמוק הם הצליחו בערך להשתוות. במקביל, עשתה זאת ניקון מחזית אחרת ויצאה עם סדרת הקולפיקס, ולקנון לא היה מענה. קנון רק יכלה להסתכל בעיניים כלות ובפה פעור כיצד ניקון מוכרת מיליון מצלמות CP990, ולה לא היתה תשובה. איש לא חלם אז שמישהו ימכור מצלמות דיגיטליות במספרים כאלו וזה לא קרה לפני מיליון שנה. עם הפסדים כבדים כמו שאת מתארת, מהיכן לקחה ניקון 300 מיליון דולר להשקיע במפעל חיישנים משלה? ומה עומד מאחורי ההחלטה הזו? ניקון שמרנית וכבדה, עובדת ביסודיות, וגם יקרה. גם טנק מרכבה סימן 3 הוא כך. אבל - צריך להכריח אותה להוריד מחירים, וטוב שיש קנון בשביל זה. לא הייתי רץ לחפש אבן למצבה של ניקון... החזקתי ביד את ה D2H החדשה שלהם. מכונת מלחמה אמיתית סטייל ניקון. אני מחכה ל D2X ולתשובה ל 300D - ה D70. יש להם עוד שפנים בכובע שנראה בחודשים הקרובים, שישמיטו שוב לקנון את הלסת ויגרמו לה להתרוצץ כאחוזת תזזית לחפש תשובה. אני בשבח התחרות כי היא מכריחה חברות להתאמץ ולמצוא פתרונות נבונים ולא יקרים. כל הכבוד לקנון שדחפה לניקון פלפל בישבן בנושא המחירים. כל הכבוד לניקון שדחפה אותו הדבר לקנון בנושא הצילום הדיגיטלי...אנחנו חוגגים בזכות זה עם מצלמות משובחות, ומחירים נמוכים - כאלו שלפני עשר שנים זה היה מדע בדיוני. זה מזכיר לי מאוד את המירוץ ההיסטורי לחלל בין ברית המועצות לארה"ב. כולם הרויחו.

ted

New member
ועוד משהו - מאין לקחת את התחזיות

השחורות לפנטקס ולאולימפוס? ממה שנראה כיום זה בדיוק להיפך. הן צפויות להצטרף למירוץ, יחד עם סוני שעולה כל פעם כיתה ויהיה צפוף מאוד שם למעלה.

לגבי העתיד

הלואי שתצדק. לי הוא נראה בכיוון מסויים, אבל כמובן שזאת ספקולציה והעתיד מי ישורנו. לגבי האולימפוס (הפנטקס רק כעת יוצאת, אבל מחיריה גבוהים יחסית), הקונספציה של ה- 4/3 היא מעניינת, למרות שאנו מקבלים חיישן קטן ועם פקטור קרופינג גבוה. הבעיה היא המחירים הפנטסטיים של הבודי והעדשות, ואפילו פלש מובנה לא קיים. לו היינו מקבלים מצלמה פנומנלית מילא, אבל הביקורת הראשונה שקראתי (פופיולר פוטוגרפי) היתה ממש קטילה. ואם נזכור שרב צרכני ה-DSLR מחזיקים כבר עדשות של חברות אחרות...בקיצור, ללא שינוי דרסטי בתמחיר, אני רואה כאן אפיזודה חולפת. לפחות רוכשי הפנטקס יוכלו להשתמש בעדשות ישנות.

למעלה