אענה על מה שזוכרת - אין לי כרגע
זמן לקישורים. ממה שקראתי: חשיפת הפלאש בעייתית בכל הדגמים - ומי שגילה 'פטנטים' להתגבר על כך - הוא המהלל. לי אין בעיה עם חשיפת הפלאש - אבל בכל מצב חדש אני בודקת ומתאימה - לפעמים חייבים פיצוי חשיפה, וזה שונה מעדשה לעדשה דווקא,לפחות אצלי. צלמי אירועים - קוטלים גם את ה10D ,בגלל חוסר העיקביות בחשיפת הפלאש - פעם תת חשיפה ופעם עודף - אין להם עודף זמן ואת הנוחות וחוסר הלחץ של חובב שיכול 'לשחק' ולתמרן זו בעייה שהתחילה עם ה30 . איזון הלובן האוטומטי - גם באג נוסף - ויש פלאגאינים מתקנים אם צריך.ב10D שיפרו מאוד את העניין. תלוי כמובן בתאורה. ב60D לפעמים יש בעיה כזו - לכך יש פתרון 'ידני' קצת מסורבל אבל יעיל ומיקצועי.הייתי רוצה תיקון איזון הלובן בשלבים קטנים כמו באולימפוס למשל.נדמה לי שב10D זה קיים כבר, אבל גם המחיר כפול,גם כיד שניה (ולא גנוב-היה מישהו שמכר במחיר 'הזדמנות 10D ,שני גופים,חדשים לטענתו,ב5500 ש"ח.כך הוא פירסם) זה פחות או יותר המחיר של D60 -יש שניה (עלתה 2200$ כחדשה,גם בחו"ל) אם היא בת שנה ויותר - לדעתי כבר המחיר גבוה מדי, בת חודשים ספורים ושימוש מועט - סביר בהחלט - בקיצור:כפול מהמחיר שציינת לגבי הD30 ,שהיא גם ותיקה פי שניים בשוק ועברו עליה יותר ידיים-או שלא - אבל יותר שימוש. אעלה מאוחר יותר קישורים לפורומי קנון הרפלקסיות,ולא רק בדפרוויו.יש כמה דברים מעניינים. עדשת ה28-135 - על הD60 = לא ממש תיאום מושלם וחבל על הכסף. הפיקוס בחושך - בעיה של הD30 - היא הכי חלשה בנושא מכל הדגמים שציינתי: ב60D שיפרו קצת - אז כל עדשה מהירה שאני שמה - אין לי בעייה של פוקוס - גם לא בחושך.בעדשות 'רגילות' - יש בעיה. ב10D שיפרו מ-א-ו-ד ולכן כולם היללו אותה וישר קפצו על המציאה (גם בעדשות הממוצעות).גם המחיר האטרקטיבי כמובן,לגוף חדש עם אחריות ובלה,בלה,... בקיצור:כל גוף והסיפור שלו-והתאמת העדשות האישית שלו - ממש כמו ב'חתונה',להבדיל. מה שאותי עיצבן? נקודות הפוקוס - בעינית אינן מוארות - וזה מקשה על הפוקוס בחושך או תנאי אור חלש - וצריך לפזול - כמו בקנון 300 שאני לא סובלת אותה בגלל זה במיוחד,והיא יכולה להיות טובה מאלף סיבות אחרות.לי זה מציק,וכך פיספסתי כמה רגעים חשובים,למשל,כי ברחו בזמן שוידיאתי בפזילה איפה בדיוק הפוקוס הפעיל. מהירות הפוקוס - כאמור - אם לא עדשה מהירה - אז 'על הפנים' או שפשוט מצלמים ברמות אור גבוהות יותר. 'על הפנים' זה יחסי - ולמעשה זו הבעיה ברוב הדיגיטליות הקומפקטיות, ואותה רציתי לפתור בהחלפה לרפלקסית.אחרת,לא עשיתי כלום מבחינתי. פלאש חיצוני כמובן פותר את הבעיה עם הFlash Assist שלו,אפילו בעדשות 'עגלה'.ניסיתי גם
פרט לכך: המון כיף והנאה. אפילו לא צריכה לעבד את התמונות בפוטושופ ולתקן מי יודע מה,כמו שחששתי, מניחה ש'אוהבי מחשב' נהנים עוד יותר מכל הסיפור בגלל האפשרויות הנוספות הרבות הקיימות. והכי מקסים:צילומי המאקרו ,בעדשת מקרו - לא הגעתי לכאלו תוצאות באף קומפקטית,לא כוונת ולא דמויית רפלקס ,עם מאקרו ועם סופר מקרו וכל ה'פטנטים' - ואני לא מדברת על הגדלות מיקרוסקופיות של עיני שפירית,או כאלו הנושאים חזות של 'צילום תיעודי רפואי' ,כי זה לא מה שמעניין אותי - זו כבר מיקרוסקופיה,לטעמי.זה פשוט 'משהו אחר'
ולהפתעתי: אני כבר לא 'יורה לכל עבר' - מה שקרה לי בקומפקטיות: כבר יש 'קונטרול' , ויותר שליטה במצלמה,והרבה פחות פיספוסים. מקסימום עושה 'בוק' כדי לבחור את הזוית הכי מחמיאה,או הצמצם הכי מוצלח לנושא,או התאורה,במידה ומצלמת בתנאי תאורה משתנים או נושא שזז כל הזמן. שוב הארכתי...עומדים פה לחנוק אותי
המשך יבוא...אח"כ