D20 Modern - תמיד תהיתי בשאלה על

ASP zone

New member
D20 Modern - תמיד תהיתי בשאלה על

מה קורה עם אקדחים במשחקי תפקידים? אקדחים הם נשקים קטלניים שיכולים להרוג במכה או שתיים אם פוגעים באיברים החיוניים. לכאורה desert eagle שהוא אקדח בליסטי די כבד שישראל יצרה עושה 2ק8 נזק. זאת אומרת שדמות עם 30 HP לא מתה ממקסימום נזק. זה יוצא קצת לא הגיוני. הטווח קריטי שלו הוא 20 בלבד - כלומר שיש לך 5 אחוז סיכוי לפגוע האיברים החיוניים של היריב. וגם אז הוא עושה 4d8 נזק. ככה שגם אז לא בטוח שהבן אדם מת. עכשיו מה קורה אם הדמות ברמה גבוהה ויש לה הרבה HP? אין סיכוי אני חושב שהיא תמות מקריטי של אקדח...

תן לשחקנים פחות נק"פ

צא מנקודת הנחה שהחוק היחידי בקביעת מספר הנק"פ הוא מספר מינמלי (1 נק"פ על כל ק"פ)ומספר מקסימלי (תלוי בק"פ, אם כי אני לא בטוח כיצד זה הולך בק20 מודרן).

Ihavenonick

New member
there r some things

u should check: 1) proximity 2) the dex of the shooter( increases by more then the usual ++, because of the speed of the bullet) 3) the critical threat range for my opinion is much worse. 4) the damage should be calculated differently. remember stuff like that armor cannot fend off bullets(I'm not sure about chain armors but plate armor can't) btw. I have'nt played modern 20D so what I wrote is only from my logic. another tip: if you're stuck, then try to think about things that you saw or heard about( and I don't mean you should go and watch snuf movies ;))​

DIDGIN

New member
אני מציע לך

לנסות להשתמש בשיטה קצת שונה לקביעת נק"פ, שבה הנק"פ לא משתפרות כל דרגה, אלא נשארות קבועות ומה שמשתפר הוא יכולת ההגנה וההתחמקות של הדמויות. חפש באתר של יצורי רשת (זה בלינקים כאן נדמה לי) את "שיטת קרבות", שזה מסמך בו מתוארת השיטה שהזכרתי.

Gabriel S

New member
קוביות מתפוצצות

הצעה לפיתרון היא לשנות את נזק האקדח ל 4ק10, כאשר כל ק10 שיצאה על התוצאה 10 "מתפוצצת". (מתפוצצת: מונח משיטת המשחק "הים השביעי". קוביה שגולגלה בה התוצאה עשר נזרקת שוב ומחברים את הזריקה הנוספת לתוצאת העשר) גבריאל

שתי אפשרויות

1) לשחק את זה כמו מו"ד מודרני, בסגנון סרטי רמבו - לא משנה כמה יורים על הגיבור, זה תמיד רק "שורט אותו בכתף". 2) אם אתה לא רוצה מו"ד מודרני ורמבו הוא לא כוס התה שלך, אז אתה פשוט יכול לנסות שיטה אחרת שמותאמת יותר למשחק מודרני-מציאותי ולא מהווה שפצור של פנטזיית-מכות לימינו. HERO אמורה להתאים לזה לא רע, אבל קצת מסובכת לטעמי. ההמלצה שלי? להשתמש במכניקה של "קריאתו של קת'ולהו" שהיא גם נוחה ופשוטה, גם אמינה להפליא, וגם אפשר להתרשם ממנה בחינם, ממש כאן (באנגלית, דורש קורא PDF):

Gabriel S

New member
שיטה מוצלחת ביותר

ואני אציע לקרוא גם את דלתא גרין אם יוצא לך, זה תוסף שתמיד טוב לקרוא לכל משחק מודרני. גבריאל

דלתא גרין

קראתי אותו ממש מזמן, אבל כיום אין להשיגו יותר - אלא בגרסת ק20 - ואני לא אקח מוצר ק20 גם אם יתנו לי אותו בחינם.

Ferenheit

New member
עוד המלצות

בלי דעות קדומות, בניגוד לבחור שמעלי. אתה יכול לבדוק את ספייקראפט, שנועד למשחק כזה ומשתמש בשיטה הקטלנית יותר (אבל לא קטלנית בצורה ריאליסטית, שהיא לרוב קטלנית מדי) שפותחה במקור עבור STARWARS ק20. את שיטת הנק"פ עצמה אתה יכול לבדוק בעצמך בספר Unearthed Arcana של תוכן ק20 חופשי, בספר של ספייקראפט (שנכתב למשחקי ריגול, אה-לה ג'יימס בונד, ניקיטה וכדומה) או בספר של מלחמת הכוכבים ק20. אתה יכול לבדוק שיטות יותר קטלניות כמו קריאתו של קתולהו (המקורית או הק20 החדשה) או feng shui, ואתה יכול פשוט יותר מכל פשוט להעניק לדמויות מעט מאוד נק"פ. משחק בק20 מודרני יכול להתאים לצרכים שלך, אבל בו באמת תצטרך להקטין את כמות הנק"פ שעומדת לרשות הדמויות. ואין בזה שום בעיה. אתה יכול בהחלט לקבוע שלדמויות יש תמיד נקודת פגיעה פר נקודת חוסן ולהעניק לדמויות נקודת פגיעה בכל דרגה ול tough hero 2 נקודות כל דרגה. מספיק או עוד?

דיעה קדומה?

הייתי אומר שאת זה אפשר למצוא דווקא אצל נאמני הק20 שלא ינסו שום דבר אחר, לא אצל מי שמוכנים לבדוק אופציות, והפלא ופלא, לראות כי טוב. למה אני לא אשתמש במוצר ק20 אפילו אם יתנו לי אותו בחינם? כי פשוט אין לי מה לעשות איתו. ק20, לטעמי, מגושמת ומסובכת מידי מחד (שים לב שרוב המלצותייך בעניינה מתייחסות לתוספטת של עוד ועוד חוקים שצריך להתעסק איתם) ויותר מידי מתוכננת לסגנון שאני לא אוהב ולא נהנה ממנו. נכון, עבור מי שרוצה לשחק בג'יימס בונד, רמבו, או "בלייד", היא יכולה להיות אופציה לא רעה, אבל תהא זו טעות לחשוב שכל שחקן באשר הוא דווקא רוצה בסגנונות הללו. הנק"פ הוא חלק שולי בעניין - גם אם נוסיף עוד חוקים וכללים, עדיין נשאר בהרבה מקרים עם דרגות, מקצועות וכו' - מאוד מתאים לסגנון מוגדר מאוד ומצומצם מאוד של משחקי פנטזייה (ולטעמי, פחות מהנה גם שם), אבל לא בהכרח למשהו אחר, בעיקר משחק מודרני עם אווירה מציאותית יותר. נכון, אפשר לשפצר פה ולשכתב שם, ולקנות ספר הרחבה או שניים, אבל אפשר גם להשתמש באופציות אחרות שקיימות בשוק. קצת קשה לי להבין את הרתיעה לקרוא ולנסות שיטה חדשה בהשוואה לנכונות לרכוש ולשנן עוד ספרי הרחבה לשיטה קיימת. זה לא באמת "הרבה יותר קשה ומסובך" - אני בספק אם למישהו צרבו את ק20 לתוך מעגלי המוח ברגע שהוא קנה אותה עד כדי כך שאם ינסה רק להביט על שיטה אחרת ייגרם לו דיסוננס קוגניטיבי כה חמור עד שילקה במחלת הנפילה. קישור לדוגמא בחינם כבר נתתי - אם מישהו ניסה אותה ועדיין יש לו שאלות, אשמח לענות עליהן.

"נאמני הק20"

בהחלט משחקים גם בשיטות אחרות. הם פשוט משחקים גם בק20, ואוהבים את השיטה. למה הם אוהבים אותה? אני לא חושב שיש צורך בדיון מחודש על העניין.

Gabriel S

New member
אם אתה רוצה לשחק בגיימס בונד

יש משחק חביב להפליא שנקרא spycraft, שווה לשחק בו אם אתה מעוניין בסגנון גיימס בונד ולא בשיטת ק20 זו או אחרת. גבריאל

Ferenheit

New member
דעה קדומה

אני ציינתי לא רק שיטות ק20 בהודעתי, ובטח לא הטרדתי אותו בכתיבת התזה אודות חוסר אהדתי למירוצללים שגם היא מתאימה לצרכיו במובנים מסוימים. הייתי פוזיטיבי (למעט בקשר אליך, מצטער). אף אחד מאיתנו שחקני הק20 לא היסטרי בקשר לקניית ספרי הרחבה, ותעמולה בנושא לא מתאימה בעיני. מדובר בדברים שאפשר לעיין ולקרוא ולהפנים ברגע אחד, לחילופין, להוריד מהאינטרנט, לקנות (ולא בהכרח מדובר במוצר ק20). בקיצור, זו טעות לחשוב שכל שחקן באשר הוא זקוק למסכת ההאשמות הזאת בעת שהוא מחפש משהו למשחק המו"ד שלו. זה נראה לי סביר יותר. מי נרתע משיטות חדשות? ולמה אתה מפנה אצבע מאשימה בצורה לא מבוססת? כי אין לך שום דבר אחר.

Gabriel S

New member
ניתן להשיג, אם מתאמצים

יש כמה מקומות בישראל שקנו את המהדורה המחודשת (לא D20) של דלתא גרין. מדובר בחברת ספורטל וחברת 23. בנוסף, דלתא גרין נמכר גם ב EBAY ופורומי משחקי תפקידים בחו"ל. בכל מקרה - זה תוסף מוצלח ביותר ששווה קריאה אם מצליחים להניח עליו את היד. גבריאל

Engelous

New member
לא בדיוק

לחברות בישראל יש את Delta Green: Countdown, שלמרות שהוא ספר נהדר - הוא לא DG המקורי. מה שכן, יוצאת מהדורה חדשה לDG בעוד כ-6-7 חודשים, מה שאמור להיות נהדר. -חגי.

Wild elf

New member
a little lesson about pistols

in most cases u need only one 9mm bullet 2 kill a man, even a strong one. forget all the movies u saw. its all bullshit. while the entering hall is only 9mm round(even smaller), the mess that this thing turns ur kishke is ununderstandable. desert eagle is 0.5 inch gun, i.e. 12.7mm, the biggest pistol calibre. not every one can even shoot it without droping, so i dont think u can emagine what damage it does. but in rpg the porpouse is not 2 die quickly, but 2 get action and enjoy. so the rulles is not quiet real

major mouse

New member
לא ממש...

אנשים לא נוטים למות כל-כך מהר ובשקט כמו בסרטים. בסרטים - הגיבור נשרט וממשיך הלאה, הרעים, הניצבים או אלה שאמורים למות מתים מאוד מהר. בחיים - הרבה פעמים (בעיקר בפציעות בטן או בפציעות שמפסיקות לדממם בצורה קשה מתישהו) לוקח קצת זמן למות וניתן לטפל בפציעות, אבל שלא כמו בסרטים, האנשים האלו לא יוכלו להלחם או לבצע פעילות חוץ מלצרוח, לבכות, להתעלף מדי פעם ובמקרה הטוב לזוז קצת. אך גם אני מאמין שאף אחד (אולי יש כמה בודדים) לא משחק כדי למות או להתעלף ולבכות רוב הפגישה במקרה והוא נפגע ואין ברצונו לסחוב כל פציעה קטנה למשך שאר חיי הדמות (כמו שבדרך כלל קורה בחיים). נ.ב - גם בחיים האמיתיים אנשים עם כוח רצון רב ו/או קצת מזל ברולטה הגנטית (בעיקר כוח רצון) יצאו מפציעות רציניות מ-א-ו-ד יחסית מהר ובלי בעיות נגררות או מעט מאוד, אז למה לא להקצין קצת במשחק ?

למעלה