D&D 3.5 ???

הוליסטי

New member
D&D 3.5 ???

שמתי לב שיש מהדורה (באנגלית ואולי בעברית) של 3.5 . מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה הכוונה ? יש לי את 3rd edition. מה, כבר יש הוצאה חדשה ?? (ולצערי בינתיים אני לא משחק. רק מתעניין אם אפשר לחזור לשחק אחרי שנים) תודה

רמץ

New member
הסיפור כפי שאני שמעתי אותו

הוא שמייד עם צאת המהד' ה-3 לאויר העולם, אלפי פניות רגוזות ותלונות על פרדוקסים מכאניים וחוסר איזון הציפו את קוסמי החוף, ואלו מייד ישבו ותיקנו מכל הבא ליד והוציאו תוך זמן קצר מאוד את המהד' ה-3.5, שנמכרה לזמן מה בחנויות בארה"ב בעסקאות טרייד-אין של 'החזר את המהד' ה-3 שלך וקבל את המהד' ה-3.5 בחצי מחיר' (או משהו כזה). כבעליו החוקי של אחד מהעותקים אני יכול להגיד לך שההבדלים הם לא מאוד משמעותיים - אבל אולי יהיה שווה להכניס ל-FAQ של הפורום את השאלה: "מה ההבדל בין המהד' ה-3 למהד' ה-3.5?"

hellfish

New member
מהדורה 3.5

אתה כנראה כבר הרבה זמן לא בתחום... המהדורה השלישית לא כל כך חדשה, היא יצאה לפני כמה שנים. וויזארדס החליטה שהיא רוצה להרווי חיותר כסף אז היא הוציאה את הגירסה 3.5. במהדורה הזאת אין יותר מדי שינויים, שינו מאוד את הסייר כי הוא באמת חלש, הוסיפו כמה דברים בכל פרק, וזהו. זה לא ממש מהדורה חדשה, זה יותר כמו תוספת, החוקים הם אותם חוקים כמו המהדורה השלישית רק עם שינויים והוספות.

naring

New member
זה אתה הלפיש? הלפיש טרופר?

כמו שאתה רואה, פה אפשר לספאמפם...

DDN

New member
לא. אי אפשר.

ברגע שמישהו מציף בספאם את הפורום, אני מוחק. כשמישהו עושה זאת בתדירות, אני משעה. וזאת אתה יכול לראות במבט על דף הפורום (אין הודעות ספאם) ובהודעות המחוקות (שם יש)

naring

New member
אררר...

דני יקירי, מה זה ספאם בשבילך? הודעה זו למשל, היא ספאם בפורומים אחרים... לזה התכוונתי.

DDN

New member
היא שאלה והיא בנושא הפורום.

מה ספאם פה? בן אדם מגיע ורוצה לדעת מה זה פתאום מהדורה 3.5 למה שזה יהיה ספאם איפהשהו?

DDN

New member
אופס. שלחתי מוקדם מדי

ספאם - מישהו שפותח המון הודעות חדשות במקום לעשות "הוספת תגובה" - אחרי שהוסבר לו. ספאם - לפרסם את אותו הדבר המון פעמים באותו עמוד, למרות שיש הודעה בנושא. ספאם - הודעות בסגנון "נארינג? מה שלומך? איך היה בכנס?" כשהן הודעות ראשיות ולא משורשרות תחת הודעות ה"כנס" או ה"OFF", במיוחד שדברים כאלה מקומם במסרים אישיים. ספאם - כל אלה שבאים לקרוא לנו לאתרים אחרים ומפרסמים בכל תפוז את הזבל שלהם. (ואני מדבר על אלה שיפתחו כל יום כינוי אחר ויפרסמו כל יום)

Nihau

New member
יש עוד סוגי ספאם, פחות ידידותיים

טרוליות היא גם סוג של ספאם: קללות, הוצאה דיבה, וויכוחים אישיים...

hellfish

New member
זה קצת פחות קשור לנושא...

נארינג- זה אני ולא אחר ננסק- אתם עדיין חייבים לי משחק משווה, השתתפתי בתחרות מו"ד ואז נשארתי עם עוד שני ילדים ואמרתם שיהיה משחק משווה ולא היה! בקשר למהדורה 3.5- המהדורה זה בעצם כל ספרי החוקים הבסיסיים(הספר לשחקן המדריך לשה"ם והמפלצות) רק ששינו והוסיפו להם דברים. אני חושב שלקנות את זה, זה בזבוז של כסף. בארה"ב לא החליפו את הספרים האלה בחינם, והספר לא מתקן יותר מדי דברים. ראיתי את הספר לשחקן וחוץ מכמה הוספות קטנות ושינוי ענקי לסייר הוא לא שווה הרבה. יש עדיין את אותן בעיות כמו במהדורה השלישית.

DDN

New member
מהדורה 3.5

היו שם כמה תיקונים חביבים. בתור פריק לעניין, הרגשתי צורך להחליף את ספרי ה3 שהיו לי בספרי 3.5 (ניצלתי שתי מתנות יומהולדת בעבור 2 מתוך שלושת ספרי הבסיס). בכל מקרה, אני מאוד מרוצה מהמהדורה המתוקנת. בעבור מי שיש לו את ספרי ה3 ואין כסף מיותר להשקיע, אז באמת חבל. מצד שני, אם קונים עוד ספרי הרחבה, עדיף כמובן לקנות את ה"מדריך ללוחמה" במקום את "חרב ואגרוף"

naring

New member
עכשיו תראה מה זה ספאם במקומות אחרים

1)הודעה משורשרת לעץ אחר, שאינה תורמת להתפתחות הדיון. 2)הודעה שאינה קשורה לפורום (אפילו אם כותרתה "OFF"). 3)שתי הודעות אותו דבר (אם מישהו לחץ, למשל, בטעות פעמיים על "שלח".) 4)הודעה עם שגיאות כתיב. אם יש אחת או שתיים זה בסדר, אבל יותר מזה... 5)הודעות שנכתבו ע"י מי שסווג כספאמר. אגב, אם זה היה בפורום אחר, ההודעה שאני כותב כרגע היתה נחשבת לספאם ע"פ סעיף 2.

DDN

New member
תגובה

1. אם ההודעה מפריעה לדיון או ממש לא שייכת - היא תמחק. 2. הודעה שכזו שאינה קשורה לפורום ואינה בשרשור OFF שהוגדר תמחק. 3. הודעה אחת תמחק - אני לא מחשיב את זה ספאם, אלו בעיות ידועות של תפוז. 4. נו באמט. 5. נכון מאוד. תראה, זה לא משטר צבאי פה. אם אנשים יתחילו לדון פה על WWE או על מיכאלה בכל השרשורים, אני אתחיל למחוק את ההודעות. במידה ויש שרשור אחד שאנשים גולשים בו קצת לאוף טופיק, לי זה לא מפריע. אחרי הכל, הפורום נועד כדי שאנשים ידברו אחד עם השני. אף אחד לא מצפה ש100% מההודעות יהיו *רק* משחקי תפקידים. דיברת פה על ספאם - נתתי דוגמא, הגבת. ההודעה הזו לא הופכת להיות ספאם. מה שהטריד אותי זה שהצהרת שכאן אפשר לעשות ספאם. ואי אפשר. למרות שלפי הדיעה שלך, כמעט כל הודעה שהיא היא ספאם פוטנציאלי.
אני שמח שאני קצת יותר ליברלי. וטרולים הם לא ספאם, טרולים מפיצים ספאם.

naring

New member
נכון. שם זה כן משטר צבאי...

מקבלים אזהרות על ימין ועל שמאל...

Nihau

New member
כמה טוב שDDN הוא רק דיקטטור

אין לו צבא, הוא Evil Over Lord ולא צריך צבא כדי להשליט כאן סדר. disclaimer: הודעה זו היא סאטירית בלבד ואין לקחת אותה ברצינות. אפשר לנסות עם מלח ופלפל אבל ראו הוזהרתם- אכילת יתר של סאטירים גורמת לכאב בטן.

בורן

New member
דיקטטור דיקטטור-

אבל יש מישהו ברמה שלו, שגם מחליט. אבל כל בוקר הוא משקה אותו בסם הרדמה, כך שהדרקון האימתני שלנו לא יכול להפריע.

Nihau

New member
דרקונים לא צריך להשקות בסם הרדמה

גורבש פשוט מנסה לשבור שיא גינס בשינה רצופה ארוכה ביותר.

DDN

New member
תגידו תודה שאני דיקטטור נאור.

והאמת? משלמים על זה מהזהב של הדרקון עצמו.

למעלה