D&D בפורום

D&D בפורום../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif

שרשור מסודר. כל מי שמשחק משרשר לפה את התיאור הכללי של הדמות שלו. השרשור ייגמר בגבול מסוים, כי אי אפשר שיהיו 20 שחקנים, הקבוצה תהיה חזקה מדי והמשחק לא יהיה כיף. ושתי הערות חשובות - 1.זה שכולכם רוצים להיות מושלמים וחזקים ויפים זה בעיה שלכם, מה לעשות שזה לא בר ביצוע. כל דמות מתחילה מרמה 1, לא משנה בכמה קרבות היא נלחמה בעבר. ההרפתקה שלה מתחילה עכשיו.
וזה אומר שהדמות היא סתם פספוסית ירוקה
2.בלי יותר מדי מגים
אי אפשר לשחק כשכל שנייה מישהו צועק "אין בעיה, יש לי קליע קסם, אני אציל אתכם!!"*אקט הירואי אצילי* שכל אחד ימציא דמות מפותחת, לא רק קוסמים, אלא גם קנדרים, כוהנים, גנומים (
), לוחמים, גמדים, אלפים, אבירים, ברברים ואפילו גמדי מחילות כדי לגוון את המשחק. קרין ברוך השם התברכה במגוון של גזעים ואין צורך להיות רק בני אנוש או אלפים שמתמחים במגיה. ועוד משהו, אם הגזע שלכם הוא גמד, למשל, לא הגיוני שהוא יהיה קוסם.
או גמד מחילות כוהן.
זה לא ברוח הדמות. 3.ועצה אחרונה - אפשר וגם רצוי לקשר את הדמות שלכם למה שקרה בעבר בעולם הרומח, לדוגמא:הדמות שלכם היא מג צעיר וחלוש, שקורא ברשומות אסטינוס על רייסטלין, מושפע ממנו ומתוך שאיפה לכח מחליט ללכת בדרכיו ולעשות את המסע שרייסטלין עבר. אני עצמי לא אשחק כדי לארגן לכם את העניינים.. *נופר כרגיל נדחפת לכל מקום*. משחק נעים!

אה,ובקשר לדפי דמות../images/Emo72.gif../images/Emo113.gif

אין צורך למלא אותם. פה אתם נותנים תיאור קצר של הדמות שלכם. לא צריך את הדפים - זה לא משחק מציאותי.

במילים אחרות- לא D&D!

כתבתי זאת בשרשור הגדול, אבל נראה שאף אחד לא שם לב להודעה ההיא... בכל מקרה, יש הבדל בין משחק תפקידים ל-D&D, עאשר האחרונה היא שיטה אחת מיני רבות למשחק תפקידים...יש הרבה שיטות אחרות שמתנהלות בדרכים אחרות עם חוקים אחרים, עניין הוא ש-D&D היא הראשונה והגדולה והמוכרת שביניהן ולכן רבים טועים ולא יורדים לסוף העניין. בכל מקרה, אנחנו נשחק בשיטת הפרי-פורם(FreeForm), משמע- בלי שיטה! ותאמינו לי, זה הרבה יותר כיף מאשר לשחק בשיטה מעצבנת, אבל זה בתנאי שהשה"ם והשחקנים הוגנים. אז כמו שלנ"ק(לא אכפת לך על הקיצור?
) אמרה- הכינו את דמויותיכם, כאשר הדגש הוא דווקא על רקע הדמות ותכונות ויכולות שונות שלה, שאר הדברים, הפורמליים בעיקר כמו מקצוע, לא ממש רלוונטיים כי בן אדם עם חרב יכול להיות לוחם ויכול להיות סייר ועוד הרבה דברים, אבל זה לא ממש משנה כי הוא עדיין אדם אם חרב, ומה שכן משנה זה כאמור היכולות והתכונות שלו. כדי לעזור לכם, אני מביא לכם שאלון למלות בנוגע לדמות שלכם שלקוח הישר מהאתר AMOKA.NET, אתר של צייר רשמי של סדרת ספרי הפנטזיה שיר של אש ושל קרח הנהדרת, שבפורום שלו האנשים ארגנו משחק תפקידים רציני: שם: גיל: גזע: עיסוק, מקצוע(כאן להיות מקוריים, ולא להגיד "לוחם" או "מאג", תוסיפור מה אתם עושים למחייתכם[למשל: שכיר חרב, צייד וכו'): תיאור חיצוני: כלי נשק וחפצים שנמצאים ברשותכם: יכולות ותכונות: רקע, ההיסטוריה של הדמות: את שלי אני אפרסם מחר בערב ככל הנראה.

Uzumaki Naruto

New member
אהבתי! רעיון מעולה

רק משהו אחד- צריך להקציב גבולות. למשל, אי אפשר להגיד למקצוע אל, או מישהו בלתי מנוצח, ואי אפשר להגיד שבידכם נמצא מטה המגיוס, ובנוסף למדתם איך לרחף איתו ואיך להכניס 5 אצבעות לגוף של אלף עם נטייה מינית ושהפצע לא יגליד לעולם. מישהו צריך להציב גבולות של כמות זהב וכלים, ולהציב גבולות למקצוע.

דמויות מקבילות לדמויות רמה 1

אז לא תהיה לך חרב ממזרית מכושפת +9 שגורמת כוויות שמשפיעות על הסיבולת של האויב. מה שכן יהיה לך אולי זה חרב ארוכה בת 300 שנה שעברה בירושה ואין לך שום מושג לגביה או סתם חרב זולה שקנית בחנות. הדמות שלי- עוד כשעתיים.

GRAND DARK MAGE

New member
עד כמה שאני רוצה לשחק...

אני אשב בצד ואלמד ת` עניין. ואולי אצטרף בסוף. (באסה יש לי אובססיה למאגים)

נא שימו הודעה של

כללללללל הפרטים שצריכים להכין בדף דמות ואיך וכמה למלות בכל אחד טוב?

המממ...../images/Emo54.gif

באמת יהיה נחמד לשחק, בייחוד משם שאני וחברי (אהמ, נופר, אהמ) התחלנו משחק ולא סיימנו אותו. אם כן, אשתמש באותה הדמות המגניבה, רק עם מספר שינויים קטנים: אני מארק פרין, כוהן של כסלו, אלת הטבע, ממנזר הניצב על צומת דרכים חשובה, כתוצאה מכך מועד לפורענות. בגלל שתושבי המנזר צריכים להגן על עצמם לעיתים קרובות, הם נושאים כלי נשק חדים, כמובן שכאלה המשמשים לעבודת אדמה. אני נושא קלשון. יש לי גלימות ארוכות בצבע צהוב היר, ומעליהן גלימות נוספות בצבע חום-אדמדם. יש לי תליון זהב, ועליו תבליט של סמל האלה, אלומת שיבולים. רקע? אני צריך לחשוב על זה קצת....... (לא, נופר, אני לא משתמש באותו הרקע כמו במשחק שלנו)

KagomeSama

New member
צהוב בהיר וחום אדמדם?!../images/Emo42.gif

גאד, מי עושה לך את התאמת הצבעים? זה כמו ללבוש מכנסיים בורוד צומי, וחולצה בירוק חומצי... טוב, זה לא, אבל זה לא כל כך נהדר גם..

המפ...../images/Emo54.gif

הו הו הו אנד א באטל אוף רום.... נא לשמור את הבדיחות לאחר כך, כי יש דברים הרבה יותר גרועים שאפשר לרדת עליהם מאשר טעם בביגוד (למרות העובדה שכנראה גם הטעם שלך לא משהו אם הצלחת לחשוב על ורוד צומי וירוק חומצי...). אם תטרחי לדמיין את זה ברצינות רגע, תראי שהשילוב מתאים (ודרך אגב, זה לא בדיוק צהוב בהיר, אלא יותר בז' צהבהב כזה, למקרה שלא הבנת...) נ.ב- אני מקווה שזה לא יגרור וויכוח נוסף כי באמת אין לי כח, קאגומה. תודה ולהתראות!

MadSheep16

New member
הדמות שלי:

(למריש: אני משנה טיפה את הדברים אבל הן עדיין יהיו חברות והרקע שלהן עדיין יהיה משותף...) שם: עין-סערה (מי שקרא "מכשפות בחוץ-לארץ יזהה את השם) גיל: 22 גזע: היא בת-אדם, ברברית... עיסוק, מקצוע: עובדת בדרך כלל בעבודות מזדמנות, כמו מלצרות, להטוטנות בירידים ולפעמים כמאגית מלחמה... תיאור חיצוני: יש לה שיער ג'ינג'י-אדום, עיניים אפורות, 1.70, גלימות אדומות. כלי נשק וחפצים שנמצאים ברשותכם: יש לה מטה (לא מטה מגיוס) ושני פגיונות שמוסתרים ומתחברים לשורש כף היד שלה. יכולות ותכונות: היא רב-מאגית אדומת גלימה. (אני יודעת שהיא צעירה מדי... ואתם גם תגלו את הסיבה לזה אם נצליח לסיים את המשחק...) רקע, ההיסטוריה של הדמות: היא ברברית, שבגיל 3 הכפר שלה נשרף והיא שוטטה בארץ עד גיל 5. בגיל 5 היא התחילה ללמוד להיות מאגית (יש לי בעיה של התמטאות עכשיו כי אני עייפה). לפני שנתיים עד ארבע שנים (אני לא זוכרת בדיוק.) היא פגשה את כריס, ויצאה איתה למסע להצלת איזה מקדש של איזה אל משונה... הערות: השה"ם אישר לי להיות במשחק... אז בבקשה, כל מי שרוצה להיות מאג או רב- מאג שילך לבקש את אישורו של השה"ם...

marishia

New member
הא... אוקיי^-^

לשה"ם: אני אדבר עם מוריה על ההיסטוריה באיי סי קיו ואנחנו נביא לך את התוצאות. עכשיו, איפה הקישור לתיאור הדמות הקודמת שלי?.... אני כמעט לא זוכרת כלום ממנה.

סליחה על הנימה, אבל

ARE YOU FUCKING BLIND?!
תעבירי את ההודעה הזאת מיד לשרשור המתאים!

אה, ובנוסף

איך תינוקת בת 3 "משוטטת בארץ"??? והיסטוריה קצת יותר עשירה לא הייתה מזיקה...למשל קצת יותר פרטים על המסע האחרון שלה עם כריס. ורב-מאג זה ממש לא במקום. למען השם, רייסטלין לא היה רב-מאג בגיל הזה! מאגית זוטרה(או זוטרית, וואטאבר) לכל היותר. אה, ואם כבר היא מאגית, היא אמורה לעבור את המבחן, לא כך? פרטים עליו גם לא היו מזיקים ומעשירים את ההזטוריה שלה...עושים ממנה דמות אמיתית למען השם! אם אמרתי בהודעה זאת משהו שפגע במישהו, אני מצטער, כי אני בפאקינג מצברוח רע.

MadSheep16

New member
מצטערת...

אבל המסע שלה עם כריס עדיין בבנייה... ואם אני אתן פרטים זה יהרוס הכל... היא אמורה להיות דמות מסתורית... גם בנוגע לשאלה איך לעזאזל היא הפכה לרב-מאגית בגיל כל-כך צעיר... רק כריס יודעת למה...

היא לא יכולה להיות רב-מאגית

האם לא סיכמנו שכל הדמויות שוות ערך לדמויות ברמה 1? רב-מאגית לא יכולה להיות ברמה 1...מצטער, זה פשוט לא הולך
. ויש גבול למסתוריות...אפשר סוד אחד גדול, למשל כמו איך היא הפכה לרב-מאגית בגיל כה צעיר(למרות שקטע הרב-מאגית לא במקום), אבל על דברים שהשפיעו על מהלך חייה, כמו המסע הזה עם כריס, לדעתי עלייך לפרט. לסיכום, אני מציע לשנות את הדמות שלך למישהי...פחות חזקה. היא לא חייבת להיות רב-מאגית, נכון?

למעלה