CZESC !

MaSHi1

New member
CZESC !

אהלן אנשים אני פולני מלא. נולדתי בפולין ועליתי לארץ בכיתה ג (כרגע אני מסיים יב) מאז כל שנה בחופש הגדול נסעתי וביקרתי את משפחתי בעיקר ב GDANSK אך גם באזור ה MAZURY. רציתי לשאול אם יש פה עוד אנשים צעירים כמוני שיודעים פולנית או שמצבם דומה לשלי? ואם יש אנשים עם דרכון פולני, האם אתם חושבים ללמוד באירופה אחרי הצבא?

אש התום

New member
חשבתי שאני היחיד!

אמנם לא נולדתי בפולין אך הוריי עלו ארצה זמן קצר לפני שנולדתי. אני דובר פולנית וטס בקרוב (באוגוסט ) לשבועיים עם אבא. בין השאר אני הולך לברר אופציות ללימודים בפולין...אני משתחרר ביום ראשון מהצבא :)

MaSHi1

New member
תהנה ! ו...

קודם כל תהנה בפולין. דבר שני אני אשמח מאוד אם אחרי שתחזור תספר לי על האופציות ללימודים בפולין - מה הדרישות במחינת תעודת בגרות, האם התעודת בגרות שלנו תופסת וכו, כי גם אני חושב אולי אחרי שאני יסיים צבא כמובן ללמוד בפולין או במקום אחר באירופה. יש לך מושג אם יש פה בארץ עוד בני נוער דוברי פולנית ? ומה עשית בצבא? איפה שירתת ? ד"א אם יש לך אזרחות פולנית אסור לך להזכיר ששירתת בצבא בארץ כי על פי החוק הפולני אזרחי פולין ששירתו בצבא זר יכולים להכנס לכלא לתקופת מאסר של שנה-שנתיים (אני מכיר פולני שנכנס לכלא בגלל ששירת בצבא הצרפתי). לא יודע בידיוק מה אומר החוק אבל זה משהו כזה אז עדיף לא להזכיר את הקטע של הצבא שבטעות לא יגיעו אליך חח

אש התום

New member
אזרחות...

אני עדיין בברורים בנושא האזרחות אבל תודה לגבי הטיפ. לא ידעתי שזה עד כדי כך פרט חשוב, אבל אתה בטוח שזה רלוונטי לגבי כל האזרחים הפולנים? גם אלה הגרים מחוץ לפולין? אני מניח שיש בארץ דוברי פולנית נוספים, אם כי אני לא חושב שהפולנית שלהם ברמה של דיבור. הכרתי בחורה בצבא שהוריה מפולין והיא דוברת פולנית מקרטעת.... לשאלתך, שרתתי בתור חובש קרבי ולאחר מכן, אחראי מרפאה.

גם אני לא הסתרתי שרות צבאי.

כשביקשתי אזרחות בחזרה. לגבי דוברי פולנית -אני בטוח שיש הרבה דוברי פולנית ברמה טובה בפורום זה, אך לא בגילך.

אש התום

New member
למה לא? ../images/Emo22.gif

אכןיש בארץ אוניברסיטאות, אפילו מעולות, אך תנאי הקבלה לפקולטות מסוימות הם בשמיים! (רפואה לדוג'...) אם יש לך אזרחות פולנית ואת יודעת את השפה אז למה לא באמת?! (חוץ מזה שבפולין יש מספר אקדמיות מהטובות באירופה לפי מיטב הבנתי...)

אין מה להסתיר - הם יודעים שזה חובה

זה תלוי בתקופה בה יצאו מפולין ובתקופה בה שירתו בצבא. לא רלוונטי מבחינתך. זה שנכנס לכלא נכנס כי התגיס ביוזמתו ללגיון הזרים, אולי, אך בוודאי לא מדובר במי שחי במדינה אחרת כקטין ונאלץ להתגייס בגין חוק שירות חובה באותה מדינה.

MaSHi1

New member
כמו שאמרתי...

אני לא בטוח ממש בחוק כזה ולגבי מי הוא חל אבל אכן קיים משהו כזה. אולי החוק חל רק לגבי אזרחי פולין עד גיל מסוים או משהו כזה..

למעלה