CYTOMEL

תודה על מתן התשובה

ברורית וסיגי ענו לך. ישנו עוד תכשיר בשוק שנקרא ti-tre (גם הוא T3 ), הוא התכשיר שקופת חולים מכבי מחזיקה. נדמה לי גם שלאומית. את צריכה מרשם רופא ואכן ניתן להשיג אותו בבית מרקחת מרכזי. המינון שאני נותנת הוא בד"כ 50 מיקרוגרם ליום. כדי להצליח ובאמת לצמצם את תקופת ההפסק ההמוחלטת עד למינימום יש לעקוב אחרי ה-TSH תוך כדי מתן ה-T3.

shlompeg

New member
לגבי המינון

האם המינון תלוי במינון של האלטרוקסין שאני לוקחת? האם ישנן תופעות לוואי השונות מהאלטרוקסין?

shlompeg

New member
CYTOMEL

שלום רב, אני בת 27, לאחר כריתה מלאה של בלוטת התריס שבוצעה באפריל 2005 (לפני שנה)בשל גידול פפילרי, עברתי טיפול אחד ביוד בחודש יולי, ומטופלת באלטרוקסין 150 אני אמורה לעבור בדיקה של מיפוי כל גופי וככל הנראה גם טיפול נוסף באמצע מאי, הומלץ לי לקחת ציטומל במשך שבועיים (על מנת להמנע מהפסקה של הכדורים) עד לשבועיים לפני הבדיקה הבעיה היא שאינני מצליחה למצוא את הכדורים, איך משיגים CYTOMEL בארץ?

לא ולא

הכוונה במעבר ל-T3 היא לעשות מעבר יותר חלק להפסקה מוחלטת של טיפול. הכוונה היא לא לדכא את ה-TSH בכל מחיר. אני בד"כ נותנת 40 או 50 מיקרוגרם ליום. זה מספיק כדי לשמור על הרגשה כללית ממש טובה, וזה מאפשר שיחרור מהדיכוי של ה-TSH. אז ברגע שמגיעים להפסקה מוחלטת, ה-TSH מזנק במהירות. תופעות הלוואי הן זהות לאלה של אלטרוקסין וקשורות רק במינון יתר שאין כל צורך להגיע אליו.

סיגי33

New member
אני קניתי אותם בבית מרקחת בבלינסון

אפשר לשאול למה את חושבת שתצטרכי טיפול נוסף ביוד??גם אני עברתי כריתה בשל פפילרי.

shlompeg

New member
אפשר

לא בטוח שאצטרך, לפי מה שהבנתי בועדה הטיפול השני הוא טיפול יותר מניעתי אבל הם חושבים שרוב הסיכויים שאצטרך לעבור אותו בכל זאת ובגלל זה הם לא רוצים לתת תירוג'ן אבל הסכימו לתת לי T3 בשביל להפחית את הזמן בלי כדורים הבדיקה שלי היא ב-15.5 והטיפול אם יהיה (ואני מאוד מקווה שלא) אמור להיות בערך שבוע אחרי זה

למעלה