Cypress Hill - Till Death Do Us Par

TakTik

New member
Cypress Hill - Till Death Do Us Par

בז'אנר הראפ נדיר מאוד למצוא הרכב שלם,ששרד שנים רבות. רובם רבים ומתפרקים, מאבדים חברים לטובת מלאך המוות או סתם הופכים משעממים וחסרי טעם. ולכן זה כל כך נדיר למצוא הרכב ראפ שפעיל שאחרי 18 שנות פעילות, וש13 שנה אחרי אלבום הבכורה שלהם, עדיין קולעים לנקודה הזאת בלב חובבי ההיפ הופ שהופכת את הצוואר למתקן בלונה פארק (זה עם הגורילה כן? לא ספינת הפיראטים). ב2004 הוציאו Cypress Hill את Till Death Do Us Part ,האלבום שהחזיר לי את האמון בהם. הם לא התפרקו (למרות שסן דוג עזב את הלהקה לתקופה קצרה,אך גם חזר), אף אחד מחברי הלהקה לא נפגע באף דרייב ביי (למרות שלפי התכנים האלימים שלהם, כנראה שהם לא היו רחוקים מזה) אלא כמו שניחשתם, הם נהיו משעממים טיפה. שנות ה2000 לא הועילו להרכב, שלמעט להיט גימיק חמוד שרץ באם טי וי, לא הצליחו להוציא אלבומים שראויים ליותר משמיעה בחנות התקליטים (או בימינו, הורדה למחשב וזריקה לתיקיה נידחת). אבל ב2004 כנראה קרה משהו טוב, כי לסייפריס נמאס מאיך שהם נשמעו. וכל פעם שזה קורה, הם משנים פאזה ומעשירים את הצליל שלהם. הפעם, הם הוסיפו לצליל המעושן/לטיני/הארדקור שלהם, נגיעות של מוזיקה ג'מאייקנית. סייפריס מעולם לא פחדו לטבל את ההיפ הופ שלהם. די ג'י מאגס הוא לא פריימיר. מאז ומתמיד הם נהנו לשלב מוזיקה לטינית,המון רוק, ובעיקר,צלילי עישון. הפעם, יחד עם כל השילובים הנ"ל, נוספו השפעות ראגיי, דאב וסקא, שמתבטאות ב3 השירים הבולטים באלבום. השיר הראשון הוא נצר לשושלת ארוכת שנים של דומיו באלבומי סייפריס. במשך שנים סייפרים היו ידועים באהבתם לירוק (ולא, הם לא באים לקריית אליעזר) עד אשר לתקופה מסוימת היו הדוברים של האגודה ללגליזציה של סמים קלים בארה"ב, והשיא היה בלי ספק כאשר בהופעה בתוכנית SNL הדליקו חברי הלהקה ג'ויינט בשידור חי. אז זה היה מאוד טבעי שיופיע שיר כמו Ganja Bus שמארח את דמיאן מארלי (כן,בן של) שכולל מקצב שיקפיץ גם את יו"ר אל-סם, וליריקס שמהללים את העלה האגדי, לפחות ממה שהבנתי (בכל זאת, למרות השורשים הקולומביאנים שלי, אני לא מדבר לטינית....נסו אתם לבקש מאמא שלכם לתרגם שיר בשם ב Ganja Bus). השיר השני הוא Busted in the Hood, שעל רקע אווירת דאב אפלה, בי-ריל מספר על ביקור קצר בכלא. למעשה כל השיר מבוסס על הקלאסיקה של הביסטי בויז Paul Revere, כאשר לאורך כל השיר מפוזרים משפטים מהמקור. כך שבעצם עם פלאו דומה למקור, ומס' משפטים זהים, מצליח בי ריל לשנות לגמרי את הנושא. והשיר השלישי הוא גם הסינגל הראשון, בו מארחים סייפריס את טים אמסטרונג מהרכב הPאנק ראנסיד, What's Your Number?. בשיר סימפל די ג'י מאגס את הקלאסיקה The Guns of Brixton של הקלאש, בצורה מוצלחת ביותר, שיצרה תערובת של סקא,רוק והיפ הופ, מה שהשאיר את הבמה לבי-ריל לספר על פיק-אפ מוצלח במועדון, בצורה משעשעת ביותר כמו שרק הוא יודע. בטח כבר שמתם לב למגמה פה, שלמעשה רוב הדברים המוצלחים הם דווקא של בי-ריל. אז אני אשקר אם לא אגיד שבי-ריל הוא הבולט שבין 2 הראפרים. אין מה לעשות, סן-דוג הוא ראפר בסגנון ווסט קואוסט רגיל למדי, ואומנם הוא עושה את זה מעולה, אבל זה לא משתווה למשחקי המילים, הפלאו ובעיקר, הקול המיוחד של בי-ריל. בי ריל הוא מסוג האנשים המיוחדים האלה, שלא משנה איפה ומתי תשמע את הקול שלהם, אתה תזהה אותו בשנייה הראשונה. כן, בדיוק כמו סנופ דוג, מטהוד מן ושמעון פרס. אך למרות שלאורך כל האלבום בולט הקובני הבהיר יותר על קובני הכהה יותר, האיטלקי גם לא שוכח לתרום את חלקו. באלבום די ג'י מאגס (המפיק של השלישייה) יצר סאונד אפל שנותן תחושה של לילה חורפי בלוס אנג'לס, באזורים הפחות בטוחים של העיר. המקצבים נהיו יותר איטיים, התופים פחות אלימים, והסאונד יותר מגובש ושלם. הבעיה היחידה היא שדווקא השירים שבהם מאגס לא היה מעורב יצאו הכי מוצלחים. על גאנג'ה באס המעולה כבר רשמתי, ובחיי שכשתשמעו את Latin Thugs תרצו לגדל שפם,לגלח את הראש ולצאת עם קצת הומיז למצוא כמה צ'יקות אחרי מרתון של טלנובלות מקסיקניות בטלמונדו. וכמובן יש את השיר שסוגר את האלבום ונושא את שמו - Till Death Do Us Part. (בלי להכליל את הקטע האינסטרומנטאלי בן הדקה שאחריו שנקרא באופן הולם "הספד") במשך כל 18 שנות פעילותם סייפריס היל היו מיליטנטים, בוטים, מעושנים ובאופן כללי – באד בויז קלאסים. ולכן זה כל כך מיוחד כשהם מקליטים שיר כל כך נוגע. Till Death Do Us Part הוא בעצם שיר אהבה של בי-ריל, עם הפקה שנותנת תחושת כנסיה ביום חתונה, בהתאם לשם השיר, שנלקח משבועת הנשואים הנוצרית. באופן מפתיע, הלטיני הקשוח מצליח לרגש, כנראה שזה בגלל שתמיד כשהThug הקלאסי חושף את הלב, זה יותר נדיר ומיוחד. וזה מה שהופך את האלבום הזה לטוב ביותר מזה שנים של ההרכב. הם גדלו, ובניגוד להרכבים רבים, הצליחו באמת לגרום למוזיקה לגדול איתם. הם התבגרו.

TakTik

New member
אגב,משהו מעניין שגיליתי

בזמן שעבדתי על הביקורת... האלבום עצמו יצא לפני 3 שנים,בדיוק על התאריך הזה. 23/03/2004... סתם צרוף מקרים מוזר

bitcho

New member
צירוף מקרים אפלללל

חחחחחחח ביקורת ממש טובה אהבתי! ואכן כן סייפריס הם הרכב גדול --הם מעולים השילובים בין הז'אנרים מצויין הם עושים את זה כמו שצריך אהבתי! בי ריל בן זונה של ראפר איזה קול יאאלה איזה קול, ממש מיוחד .

חולוני

New member
אני מכיר מהאלבום רק את הסינגל

What's Your Number? עם הסימפול המעולה של הקלאש שגם היה להיט לא קטן ובצדק. אחלה ביקורת כרגיל, עשית לי חשק לשמוע את האלבום.

Da Judge

New member
No nina where you find me

Some boy go rich, blow ninety And smokin' like a genie The skunky and the greenie אחלה אלבום של הרכב גדול. ואחלה סקירה, כרגיל.

אהבתי את הביקורת!

אבל סייפרס הילל הם 4. יש את סן דוג שהוא ראפר, בי ריל שהוא גם כן ראפר, די ג'יי מאגס שהוא די ג'יי כמובן, ויש את אריק בובו שהוא מתופף על כלי הקשה. כן, בדיוק, אני יודע שזה נשמע מפגר וחסר טעם אבל מה אתה מצפה מחבורת סטלנים! אגב, לגבי החומרים ההאלימים שלהם על בתי כלא, סמים, מכות, אנשים מתים, וכו'. הם לרוב מעבירים את החומרים האלו בצורה סטירית, צינית, מצחיקה, אירונית ולא באמת כאילו שהם אשכרה השתתפו באחת הפעולויות האלו, חוץ מסמים כמובן. יום טוב. =]

TakTik

New member
אריק בובו כבר לא חבר להקה

ובאלבום הנ"ל הוא בכלל לא השתתף... ובנוגע לחומרים האלימים, אתה צודק...לפעמים

../images/Emo45.gif

תמיד תהייתי מה אריק בובו עשה בהרכב, הווייד מאן אולי?... Once Again, הוא השיר האהוב עליי באלבום. =]

Poetic Death

New member
אתה שנון אתה ../images/Emo8.gif

אחלה כתיבה בחור. תמשיך.. נהנה מאוד לקרוא את הביקורות שלך.

tomoshe

New member
../images/Emo13.gif "די ג'י מאגס הוא לא פריימיר"

הסתבכת פה עם חצי פורום :)

TakTik

New member
ידוע ../images/Emo13.gif ולכן,אבצע פעולת הטעיה

סנופ דוג משעממם יותר מקיר מתקלף וטופאק מרגש כמו סיפורי הטחורים של סבתא שלכם

מת על What's Your Number

שיר שמזכיר לי תקופה... חשוב לציין שבי ריל הפך לראפר שממש לא מקבל את הכבוד המגיע לו בשנים האחרונות (תשמעו את שיתופי הפעולה עם וורן G, די-12, סנופ דוגג ודי ג'יי קוויק בשביל קבלות). אבל סייפרס אף פעם לא היו מהלהקות שאני אוהב, אל תבינו אותי לא נכון - יש הרבה מה לאהוב, אבל לא מספיק כדי לגעת במה שאני מחפש. אחלה ביקורת אחי, אבל אני לא הולך לבדוק את זה. אגב, מאגס לא גרמני בכלל?

Nechi Nech

New member
ביקורת לפנים, נהנתי לקרוא!

אחד ההרכבים האהובים עליי... לגבי סן דוג, לא יודע.. אני אישית חושב שהוא רחוק מלהיות ראפר טוב, וכמו שאמרת, בי ריל (בכל השירים של סייפרס היל אי פעם נראה לי) תופס את כל הספוט לייט וגונב את ההצגה... פשוט ראפר ענק. ואני אפילו אגיד בין הראפרים הגדולים אי פעם. בחיים לא שמעתי מישהו שנשמע קרוב למה שהוא עושה.

dune d

New member
לא הספקתי לקרוא את הביקורת

אבל אלבום מעולה, ובעיקבות הביקורת (או הכותרת למען האמת) הוצאתי אותו ושמעתי אותו אתמול, אבלום מעולה!!! האלבום הטוב שלהם בשנים האחרונות בין כל הג'אנק שהם הוציאו, מה שגורם באמת להתגעגע אליהם... אל הביקורת אני עוד אחזור ברגע שיהיה לי זמן לנשום.

למעלה