CVA...

tal afula

New member
CVA...

שלום.. רציתי לדעת אם מישהו יכול לפרט לי מדוע כתוצאה מ- CVA מופיע מיידית (או שלא?) היפרטנשיין. ועוד שאלה... מדברים שיצא לי לשמוע הבנתי שניתן לזהות CVA המוראגי על גבי תרשים הא.ק.ג, מהם השינוים בתרשים? תודה מראש, טל - מד"א עפולה

הסבר על רגל אחת

היפרטנשיין הוא יתר לחץ דם, והוא יופיע לא בעקבות CVA אלא יהיה הגורם ל CVA. כפי שבטח למדת בעבר CVA הוא חסימה או התפוצצות כלי דם במוח, דבר הנגרם לרוב על ידי לחץ דם גבוה

Daffynes

New member
סתם תוהה

אם יש שבץ המורגי ויש דימום בתוך הגולגולת, זה יעלה את הICP וכדי לשמור על CPP טוב צריך להעלות ל"ד. לא? [לפי CPP = MAP - ICP ] :-O

Daffynes

New member
תשובות

cpp = cerebro perifuze pressure אני לא יודעת לכתוב, אבל זה לחץ הפריפוזיה המוחית map אני לא יודעת את הר"ת אבל זה הל"ד הדיאסטולי ועוד שליש מההפרש בין הסיסטולי והדיאסטולי או בצורת נוסחה (שאני מקווה קצת יותר ברורה) map = sys+1/3(sys-dys) זהו. מקווה שעזר

בכל מקרה

חושבים שהמנגון בCVA הן המורגי והן איכסמי הוא זהה לזה של פגיעות ראש

viva1924

New member
לאקונומיקה: לצערי שוב חצאי תשובות..

חברה, על רגל אחת עליית לחץ לאחר CVA היא כמעט תמיד מנגנון פיצוי של הגוף (כמו בפגיעת ראש), רק CVA בודדים נגרמים בגלל עליה הלחץ דם, ופיצוץ גלי דם... תנסו בבקשה לתת תשובות קצת יותר רציניות, היום אפשר לקרוא בספרים, אינטרנט, אין שום סיבה שבפורום פעם אחר פעם ינתנו חצאי תשובות, במקרה הטוב... זה לא מקצועי.

חחח עברית שפה קשה?

אם תשים לב נתתי שתי תשובות, הראשונה אכן התייחסה לעליית לד שגורמת ל CVA והשנייה דיברה על מה שאתה אמרת, עדיין לא הבנתי מה מקור הטעות שלי...

תיקון קטן...

את אמרת (וכך נהוג להדריך במד"א בד"כ, לפחות קורסי מע"רים וחובשים) שישנו שבץ המורגי ("פיצוץ" של כלי דם) ואיסכמי (חסימה של כלי דם). למעשה, זה לא כך. פירושו של המונח "איסכמי" הוא איבר שעובד ללא חמצן ועקב כך הוא מתחיל בתהליך של נמק. אידכמיה יכולה להיגרם הן מחסימה והן מקריעה של כלי דם. הדרך הנכונה להגדיר את סוגי השבץת היא: שבץ אמבולי (חסימה ע"י קריש דם) והמורגי.

paradan

New member
על מה זה מבוסס?

מאיפה אתה מביא את ההגדרות החדשות האלו ועל מה הן מבוססות?! אמבוליה זה תסחיף של משהו ולאו בהכרח קריש דם. ההגדרות המדויקות כפי שמקובלות בעולם הרפואה (בכל העולם ולא רק בארץ) הן בדיוק כפי שאקונומיקה ציינה: שבץ איסכמי - עקב חסימה של כלי דם(מסיבה כזאת או אחרת) או שבץ המורגי - עקב דימום מכלי דם בתוך המוח. וכן מה לעשות יתר לחץ דם הוא אחד מהגורמי סיכון הכי שכיחים שגורמים לשבצים בעיקר המורגים - ההסבר המקובל לכך הוא שנגרם נזק לכלי דם במוח עקב מחלת יתר לחץ דם כרונית שגורמת לדליפה מתוך כלי הדם.

למעלה