Cutless Bearing - מספר שאלות

arik2000

New member
נכון הופסק השימוש בעופרת

בכל הצבעים שמייצרת טמבור וגם כל החברות האירופיות והאמרקיות כבר לפני שלוש ארבע שנים,אצלנו בארץ התקנות נכנסו לתוקף החל מינואר השנה. עד היום היו מוסיפים עופרת לצבעים ומאחר וזו מתכת כבדה איכות הסביבה הוציא תקנות שאוסרות את השימוש .

חץ הכסף

New member
אם אפשר מחבטות אפשר גם מדחפים!

אינני יודע עם זה עובד גם על פלדות אבל על סגסוגות אלומיניום זה עובד, אם טפלון ימנע הדבקת "וארנאקלס" אינני יודע אך אני סבור שהציפוי הזה ישחק במהירות בעת פעולתו במים ולו רק מפני שציפוי טפלון נתון בקשרי הדבקה עם המתכת ולא בקשרים כימיים אמיתיים כדוגמאת ציפויים אלקטרוליטיים. אם הנך מעוניין, אוכל להשיג כמות מהנוזל אליו אני מתייחס ולצפות את המדחף של סירתך ובתנאי שננהל מעקב קבוע אודות מצב המדחף לאורך זמן תוך הסקת מסקנות מסודרת וכתובה. למעשה אשמח לבצע ניסוי קטן ומסודר ב- 5 מדחפים כך שהמעוניינים יפנו אלי במסר- עדיפות למדחפים הסובלים מקוויטציות- הניסוי ללא תמורה ובלבד שיתרכזו באיזור המרכז.

חץ הכסף

New member
לא נראה לי שצריך לפרק את הציר כולו

ובפרט לאור תמונת המכשיר (האדום) שהעלת בתשובתך מאחר ומכשיר פשוט זה יחליק בדחיפה קווית את מיסב השרוול כלפי המדחף\חוץ, נראה לי שמטרת המכשיר מלכתחילה היא לחסוך את פירוק הציר כולו, האם לא כך? נראה לי שאיזונים דינמיים לא בהכרח יידרשו במקרה והציר לא חווה טראומה מאימפקט כלשהו ובפרט אם ה"קאטלאס" היה כבר שחוק וחופשי בעת האימפקט ואיפשר תנועתיות וגמישות לציר באימפקט. בכ"א, נראה לי שבדיקה ויזואלית או בדיקת\הרגשת רעידות וקירקושים עשויה לאבחן את הצורך באיזונים. תודה בכ"א עבור התייחסותך העניינית.

דבר בסיסי לא הבנתי כאן

ה CUTLESS BEARING אינו עשוי מתכת אלא מעין שרוול גומי עם חריצים שיושב בתוך צינור מפליז.החיכוך הוא בין הציר לבין הגומי כאשר הקירור הוא ע"י מי ים. מה בדיוק אתם מתכוונים לצפות ? את הציר ? אצלי בסירה מותקן CUTLESS BEARING מ- THORDON שאורך חייו כפול ויותר מזה של גומי, בגלל מקדם חיכוך נמוך יותר, האם גם כאן יש אפשרות לציפוי ?

חץ הכסף

New member
יש לך ערכים מספריים של מקדם החיכוך

של ה- THORDON מול פלדה ושל גומי מול אותה הפלדה? יהיו המספרים אשר יהיו, לדבריך- ל- THORDON מקדם חיכוך הנמוך מגומי דבר שתרם להכפלת "ויותר מזה" של חיי הקטלאס. עתה, הפחת את מקדם החיכוך של ציר המתכת נניח מ- 1 ל- 0.15 בכמה תאריך את תוחלת חיי הגומי שבקטלס רגיל במצב חדש זה? אגב, מה הפרש המחיר בין קטלס גומי ל- THORDON ? האם הפרש המחיר מצדיק עצמו כלכלית? האם בהפרש המחיר קנית גם "אחזקה מונעת"? כל שצריך לציפוי קטע הציר שמול המסב הוא בערך סמ"ק אחד של נוזל צפוי+ מלבן פלנליט ושתי דקות עבודה עצמית למריחת הנוזל על הציר בהחלפת הקטלאס הקרובה. האם כדי להכפיל את חיי ה-THORDON היית מוכן להשקיע בסמ"ק של נוזל ציפוי זה 1500 ש"ח ? (כולל, דמי משלוח, אריזה ומע"מ) אנא. אשמח לקבל תשובתיך כאן על גבי שירשור זה!

יש לי קצת בעיית זיכרון עם העלויות

אני זוכר שלפני שמונה שנים ייצרתי שלשה מיסבים מ- THORDON ושלשתם עלו לי כמו מיסב ברונזה גומי אחד. הראשון החזיק שש שנים השני מורכב כעת ללא כל חופש והשלישי מחכה לתורו. אני לא רואה צורך באחזקה מונעת עם מיסב ה- THORDON אני מניח שיישום של הנוזל המדובר ישפר עוד יותר את הביצועים, 100 שקל לטיפול בציר נראים לי הגיוניים יותר. אני גם חושב שטיפול נכון במנוע, בתושבותיו ושמירה על ציר ב - LINE יאריכו חייו של כל מיסב, גומי או THORDON . ונוסף על כך בזמנו ייצרתי את המיסבים במספנות ישראל, שם חישבו לי את עומק רוחב ומרווחי חריצי הקירור היום לא יודע מי ידע לעשות זאת.

חץ הכסף

New member
צודק בהחלט חוץ מה- 100 ש"ח

ב- 100 ש"ח נוזל ציפוי (מחירם של כ- 2 סמ"ק) אפשר לצפות שני צירים... ארבעה עשר בעלי סירות ויאכטות שלחו לי מסר בו הביאו רצונם לנסות את נוזל הציפוי ולהם אומר: Relax, סמ"ק אחד לדעתי יספיק לטיפול בציר אחד וסמ"ק אחד אמור לעלות כ- 50 ש"ח (1500 ש"ח שנקבתי קודם היה במסגרת מתיחה ותו לא) כפי שאמרתי, חמשת בעלי הסירות שפנו ראשונים יקבלו את הנוזל ללא תמורה, וליתר התשעה- בזה הרגע חסכתם 1450 ש"ח...

ה ש ח ף

New member
מיסבי THORDON

לי היה ניסיון פחות טוב עם מיסבי THORDON. ראשית, מספנות ישראל טעו בחישובים והציר לא הסתובב חופשי בתוך המיסב, היה צורך לפרק לחרוט מחדש ולהרכיב שוב, כדי להכניס או להוציא מיסב כזה יש לקררו בקרח יבש או בחנקן נוזלי, קרור חוזר פוגע בחומר ומקצר את חיו. שנית, אחרי חודש נכנס נילון לתוך המיסב, אני לא הייתי מספיק ערני וכנראה שהפלגתי עם הניילון מספר שעות, זרימת המיים בתוך המיסב נחסמה והמיסב הותך מהחום. החומר כנראה בעל יתרונות מסויימים על פני מיסבי הגומי אבל במקרה שלי לא היה מספיק ניסיון בשימוש במיסב מסוג זה והוא לא הוכיח את עצמו.

למעלה