Curved Patchwork

chayahd99

New member
Curved Patchwork

באחד השרשורים מהימים האחרונים, חרוזית1 הציגה מספר ריבועים של גלגלי ניו-יורק. אכן מדובר בעבודה לא פשוטה ואני מקווה שבקרוב נוכל להתחיל בסדנאות, אך עדיין אין זה מהווה תחליף להסברים בפורום. נדמה לי שלפני שמתייחסים לדוגמא הספציפית הנ"ל צריך ללמוד לתפור טלאים בסיבוב. אני לא בטוחה איך זה נקרא בעברית, אם בכלל יש שם. באנגלית אני מכירה את זה כ - Curved Patchwork. מצאתי סרטון קצר שמסביר איך לחבר את החלק הקעור והקמור. אצלי זה לא ניגן כ"כ טוב, אך מצאתי את אותו סרטון גם ב - YouTube שם זה היה הרבה יותר טוב. אם אתם מוצאים עוד אתרים שמסבירים את הטכניקה, אשמח אם תעלו קישורים.

chayahd99

New member
והנה עוד משהו

מצאתי עכשיו את ההסבר הזה לתפירה של קוים לא ישרים. חרוזית1 - בשיטה הזו עשית את עבודת הויטראז' היפיפיה שהראת למטה
נראה שלא כל הקוים שם ממש ישרים אלא חלקם מעוקלים טיפה.

חרוזית1

New member
מאחר ואיני קוראת לועזית - אז ממה שראיתי זו לא

הטכניקה שאני עבדתי איתה. בטכניקה שלי מניחים את כל החלקים אחד ליד השני כמו פאזל ואז תופרים את הסרט מלמעלה

הדור

New member
חיה בקר../images/Emo140.gifהסרטון הראשון מדגים את -שביל השכור

chayahd99

New member
שביל השיכור

זה נשמע לי מוכר אבל לא לא הצלחתי למצוא לזה איזכור במקומות אחרים. איך זה נקרא באנגלית

הנה דוגמה ל"שביל השיכור"

שהיא דוגמה מאוד ידועה והיתרון שלה בכך שכל סידור שלה יוצר דוגמה שונה.

חרוזית1

New member
הנה עוד דוגמא לשביל השיכור משום מה לא סיימתי

את העבודה הזו שמונחת כבר שנים במגירה

chayahd99

New member
חבל, הבדים יפיפיים

מה תכננת לעשות עם זה? אם כבר גרמנו לך להוציא את זה מהמגירה, למה שלא תסיימי את זה עכשיו?

chayahd99

New member
../images/Emo6.gif זה מזכיר לי...

השילוב של הבדים ממש מזכיר לי שמלה שהיתה לי כשהייתי קטנה. מעניין אם אוכל למצוא את התמונה הזו. בכל מקרה כמה בד יש לך? או כמה בלוקים תוכלי לעשות? לפי זה יהיה אפשר לתת רעיונות מתאימים. אם אין לך הרבה בד אולי תעשי ראנר או מפה לשולחן?

חרוזית1

New member
מאחר והעבודה הייתה שנים במגירה לא בטוח שנשאר

לי בד. בזמנו גם קניתי רבעי יארד בארה"ב וזו הייתה שגיאה. אם רוצים לעשות עבודה מוטב לקנות פחות צבעים ויותר מאותו צבע כדי שישאר להמשך העבודה אבל אולי אשלב באיזה עבודה פעם . תודה

chayahd99

New member
אז...

אז אולי תעשי עוד כמה בלוקים באותה דוגמא עם שילובי צבעים דומים (כהה ובהיר מאותו גוון), כאשר כל בלוק הוא של צבע אחר ותחברי אותם יחד לשטיח לתליה.

chayahd99

New member
באמת../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

ולא תופרים את החלקים זה לזה קודם
איך תופרים את הסרט

הדור

New member
חיה ../images/Emo140.gifעושים שלושה פיקים ,על כל חלק

אמצע ואמצע נוסף.על שני החלקים . שימי סיכות כדי לראות,אני תופרת בלי הסיכות. רק להפגיש במדויק את הפיקים

פסיהש

New member
פיק

לפי מה שאני יודעת ,שהפיק הוא חתך בבד עד התפר של המכונה, ישר או עגול בצד שמאל של המוצר.וסימן מפגש זה שמחברים שני בדים יחד, והמתיחה של שני הבדים תהייה שווה בעת התפירה, יוצרים סימני מפגש.

למעלה