CT

יניב100

New member
CT

עקב הרמה המרשימה של חיל הרפואה שחושב שפריצת דיסק יכולה להעלם כעבור שלוש שנים נאלצתי לעשות CT נוסף למרות שהאורטופד בקופ"ח הצהיר במכתב שאין צורך בכך. ברצוני לדעת האם ניתן להתלונן בפני מישהו על כך שנאלצתי בעל כורחי וללא צורך להחשף לקרינה.למיטב הבנתי זה די הרבה קרינה. ב CT החדש היה כתוב פריצת דיסק אחורי ומימין הממלא את הרצסוס מימין עם לחץ על הקאודה. האם זה אותו הדבר כמו אוסטיאופיט אחורי הגורם היצירות התעלה המרכזית עד 8 מ"מ.היצרות פורמינלית דו צדדית.פריצת דיסק הגורמת לחץ קשה על השק התקאלי.(נכתב בCT "הישן"). תודה מראש.

CT

חייל לא חייב לבצע בדיקות שמומלצות ע"י רופא, כמו כל אדם אחר. מדובר בהמלצה בלבד ועל המטופל להחליט אם הוא מקבל את ההמלצה או לא. אם לדעתך טופלת בצורה לא טובה תמיד ניתן להתלונן אצל נציב קבילות החיילים. פריצת דיסק ואוסטאופיט אלו דברים שונים. הצרות עד 8 מ"מ נחשבת כרצינית ומומלץ שתבדק ע"י אורתופד המתמחה במחלות וניתוחי עמוד השדרה.

יניב100

New member
מצבי החמיר ?

האם מצבי החמיר לעומת תוצאות הCT הקודם ? אני חייל מילואים.

יניב100

New member
תודה

אני הייתי כבר בהתייעצות אצל מס' אורטופדים. החלטתי לא לעבור ניתוח. האם תוכל להסביר בבקשה מה ההבדל בין שתי תשובות של ה-CT. לפי דבריך יצאו תוצאות שונות בהפרש של 3 שנים. תודה מראש.

תוצאות

אני לא יודע אם הם שונות, פשוט יש התיחסות לדברים שונים. צריך לבצע השוואה של 2 הבדיקות ע"מ לקבוע אם חלה החמרה.

יניב100

New member
תודה ועוד שאלה

האמת היא ששני הצילומים לא בידיוק זהים מכיוון שבראשון היו 4 עמודי צילומים ואלי בחדש שני עמודים ושלושה רבעים. האם השוני יכול לנבוע מכמות הצילומים או מפיענוח בצורה שונה? שאלה נוספת כיצד יתכן שבשני הצילומים האזור שנסרק הינו זהה אך התשובות וכמות הצילומים שונות ? ושוב תודה.

כמות צילומים

כמות הצילומים משתנה לפי סוג המכשיר, העדפות המכון וכו'. זה עניין טכני בלבד. ההשוואה צריכה להתבצע פרטנית פר תמונה ע"י רופא מומחה.

יניב100

New member
פניה לרנטגנולוג

האם יש טעם לפנות לרנטגנולוג בביה"ח ולשאול אותו מדוע לא הוזכרו דברים כמו הצירות התעלה ב-CT הנוכחי ? אני פשוט מכיר כ"כ טוב את הצבא הם לא מסתכלים בצילומים,ממש קיבלתי מזה קיריזה,הם מסתכלים רק בפיענוך.בנוסף לכך הקטנת הראששלהם עלולה להביא לכך שיגידו שמצבי הוטב שהרי בCT הנוכחי אין לחץ על התעלה. תודה.

למעלה