CT+MRI צאוור

DICKPARRY

New member
CT+MRI צאוור

לפני כשנה החלו כאבים חזקים באזור הצאוור ,כאב שזרק לכתף ויד שמאל+הרדמות בבוהן במשך חודש. ביצעתי צילום CT והתוצאה הייתה=בלט דיסק לטראלי משמאל C5-C6 עם לחץ על שק ועל שורש שמאל. עברה שנה והמצב אומנם השתפר מאוד וההרדמות נעלמה כמובן ,אך מדי פעם יש כאבים באזור השיכמה השמלית ומעט בכתף. ביצעתי לפני שבוע צילום MRI והתוצאה היא= אין עדות לתמט או תזוזה. תעלה ספינלית ברוחב תקין. C5-C6 בלט דיסק לשמאל הגורם ללחץ על השורש. C4-C5 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי. חוט שידרה בעובי ,מבנה ואותות תקינים. אותות תקינים ממח עצם חולייתי. אני לא יודע מאיפה צצ פתאום עוד בלט למרות השיפור בכאבים? בבקשה אם אפשר לקבל הסבר במילים פשוטות מה מצבי? והאם יש מצב לשיפור מוחלט .או שבמצב כזה אני אמור לסבול לסרוגין כל הזמן? תודה מראש

עמ"ש צווארי

שלום, מחלה דיסקאלית היא מחלה דינאמית ולא נדיר שהבעיה אינה ממוקדת בגובה אחד. כל עוד אין סימפטומים חדשים המשוייכים לממצא החדש, אין סיבה לדאגה או לפעולה כלשהי. רוב המקרים מסתדרים בטיפול שמרני (פיזיותרפיה, טיפול נגד דלקת וכאבים, מנוחה ועוד) ובמיעוט המקרים יש מקום להתערבות כירורגית. כל עוד אין החמרה, המשך במה שאתה עושה כעת. מקווה שעזרתי, בברכה,

DICKPARRY

New member
תודה רבה.לא ברור לי

למה אחרי שנה יש עדיין לחץ על השורש(בלט שבC5-C6 שהוא למעשה המשמעותי והבעייתי)כאשר פחתו הכאבים. הרי כאשר יש לחץ על השורש זה אמור להיות מיד מלווה בכאבים. מה הכוונה ברוב המיקרים זה מסתדר בטיפול שמרני-הרי הדיסק לא יחזור למקומו(סליחה על הבורות,אבל אני לא מבין), אני כבר שנה וחודשיים בסרט הרע הזה,עשיתי פיזיוטרפיה כירופרכטיקה ודיקור סיני.אני חושב שרק הזמן עשה את שלו והכאבים פחתו.קשה לי לןמר שאחת משלושת התכניקות עזרה לי. תודה רבה על העזרה והסבלנות.

למעלה