crystal Reports

asafeven

New member
crystal Reports

אני מנסה ללמוד על crystal reports מתוך הספר Crystal Reports For .net בכל מקרה ממש בהתחלה אחרי שהוספתי Report Viewer מבקשים ממני להגדיר
dim MyReport as New CrystalReport1​
אני עובד ב-c# ולכן זה
CrystalReport1 MyReport = new CrystalReport1()​
הבעיה אין לי שום משתנה CrystalReport ניסיתי להוסיף רפרנסס לנסות לחפש לאיזה מחלקה הוא שייך ולא מצאתי כלום.. מה שכחתי ?

itaym02

New member
לא הרבה אבל...

כאשר אני מנסה באמצעות הVS להוסיף רפורט לחלון - זה הדבר היחידי שמתקבל:
private CrystalDecisions.Windows.Forms.CrystalReportViewer crystalReportViewer1;​

asafeven

New member
גם אצלי

אבל לא לפי הספר הנה הקוד השלם של הספר:
dim MyReport AS New CrystalReport1 MyReport.DataDefintion.RecordSelectionFormula = "{Orders.Order Date}>#01/01/2004#" CrystalReprtViewer1.ReportSource = MyReport​

Zeliran

New member
מה הקטע עם ה "1"?

לא יצא לי להתנסות ממש עם Crystal Reports אבל לא נראה לי הגיוני שהוסיפו 1 לשם של המחלקה.. תנסה להסיר אותו ולראות אם הוא מזהה אותה בלעדיו

itaym02

New member
לא יזהה - לפחות לא אצלי

מה שרשמתי זה הקוד היחידי המזוהה בהקשר לקריסטל. ממתי הספר בכלל?

ami2004

New member
אתם צריכים להוסיף דו"ח ולבנות אותו

תבנו דו"ח ואחר כך זה יופיע לכם בתור אובייקט הבנתם קודם כל תיצרו את הדו"ח עצמו

asafeven

New member
מה שעשיתי

זה להוסיף crystalReport ב-add new item ואז הוספתי ReportDocument מפה זה אמור לעבוד ?

Zeliran

New member
כן, אבל הכוונה שלי

היא שבהודעה הראשונה ה 1 לא מתווסף לאובייקט החדש שנוצר אלא מתייחס לשם המחלקה..

asafeven

New member
בכל מקרה

אין דבר כזה CrystalReport אלא רק CrystalReportViewer ולא זה אנחנו צריכים

tseliot

New member
טעות! ה-1 כן צריך להיות שם...

פתח פרויקטwindows application חדש בC#, והנה כמה שורות קוד שתמצא בForm1.cs: public class Form1 : System.Windows.Forms.Form(מחלקה בשם Form1-דגש על האחד); סתכל מה כתוב בתוך Main():
{ Application.Run(new Form1()); }​
אל תשכח שבC# התכנון הוא שכמעט כל דבר אמור להיות מחלקה, ככה שלמרות שנראה הגיוני שCrystalReport1, יהיה אוביקט מסוג CrystalReport, הוא למעשה מחלקה יורשת של CRystalReport, לכן האחד במקומו.

Zeliran

New member
הדוגמה שלך לא נכונה...

הסיבה שרשום Form1 היא רק בגלל ששם המחלקה ב vs.net מוגדר כברירת מחדל ל Form1.. לכן במטודת ה Main הוא חייב לקרוא ל Form1 (השם שהוא נתן למחלקה..) כדי להפעיל את התוכנית... אם אתה רוצה לשנות את שם המחלקה הראשית שלך, אז אתה צריך לזכור גם לשנות את הפקודה הזו..

tseliot

New member
נו...?!

ובדיוק מאותה סיבה בדוגמה שהביא ידידינו יש מחלקת CrystalReport1- זה שם ברירת המחדל...

asafeven

New member
משהו שעובד עם crystal reports

יכול להראות לי את ההתחלה לעצב את הטופס בעזרת קוד ? עם הספר הזה אני לא מצליח לעשות כלום, נתקעתי במצב שהוספתי DocumentReader וזהו מפה אין לי כלום. יש משהו שיוכל לתת לי דוגמא של פעולה אחת ומשם אני כבר ישחק עם האובייקטים ?

למעלה