CPK גבוה, מותר להתאמן?

shmizkin

New member
CPK גבוה, מותר להתאמן?

שלום.. אני בן 21 ורוצה להתחיל להתאמן בחדר כושר, לא משהו רציני..להתנפח קצת ולהתחטב. הקטע שיש לי רמת CPK גבוהה בדם באופן קבוע. בסביבות ה-450, וזה ללא מאמץ. אני לא עובר איזשהו טיפול תרופתי בקשר לזה.. השאלה שלי אם זה בסדר בשבילי להתחיל להתאמן או שלא מומלץ למישהו עם בעייה כמו שלי חדר כושר. תודה.

YomiRel

New member
בלי קשר, חשבת לשאול רופא?

יהיה המעשה החכם ביותר.

MidNight Flame

New member
רופאים לא באמת מבינים בזה

שאל את ארבל שנמצא על CPK גבוה כבר שנה וחצי :]

Infin1ty

New member
ארבל מתאמן

הבן אדם אומר לך שיש לו CPK גבוה ללא מאמץ. גם אצלי במהלך העונה ה CPK גבוה ומתי שאני לקראת שיא העונה ה CPK שלי בשמיים. הדבר הכי מצחיק זה שמתי שהייתי מלש"ב הצבא לא הבין מה יש לי, ה CPK היה גבוה בכל בדיקת דם שעשו לי, כמעט כל שבוע-שבועיים הייתה לי בדיקת אצלהם.

להיועץ ברופא

זו תוצאה מאוד גבוהה. אני יודע לפחות על עצמי שאף פעם לא הנחו אותי לא לעסוק בפעילות ספורטיבית יממה לפני הבדיקה, וזה כולל גם ריצה או הליכה ארוכה. אצלי זו הייתה הסיבה לחריגות בבדיקה.... אולי גם אצלך.. בכל מקרה... לפנות לרופא המשפחה. לא ברור לי כיצד אתה אומר שהרמה הזאת ככה אצלך באופן קבוע מבלי שרופא פיענח איתך את הבדיקות בכל פעם וקבע טיפול? מידע אפשר לקבל כאן: http://www.infomed.co.il/medTest4.asp?tID=30

אלי ו.

New member
שאל בפורום המקביל

את מולי אפשטיין, פיזיולוג של המאמץ בפורום וינגיט חיים וספורט. שאל גם בפורום אנדרוקרינולוגיה. אגב, אני מניח שאת הבדיקה עשית לאחר שבוע ללא פעילות גופנית. פעילות גופנית עצימה יכולה להעלות את ה CPK.

למעלה