cought red hended

Eldad S

New member
כן, ודאי ../images/Emo13.gif

caught red-handed נתפס עם המכנסיים למטה...

טרודי

New member
לא

"נתפס עם המכנסיים למטה" זה caught with his pants down, וזה פשוט "נתפס לא מוכן", "זה בא לו בהפתעה". זה לא שהוא עשה משהו רע - הוא עסק בשלו, ופתאום קרה משהו שהפתיע אותו. caught red-handed זה אומר "נתפס עם ידיים מגואלות בדם", כלומר תפסו אותו באמצע הפשע. בצורה עדינה יותר, caught with his hands in the cookie jar. לגמרי לא אותו הדבר.

Eldad S

New member
מקבל.

את מכירה אולי את הביטוי הזה (caught red-handed) בז'רגון של עורכי הדין? יש לזה מקבילה בלטינית, עד כמה שאני זוכר, אבל אני לא בטוח. הזכרון המעורפל שלי מצביע על משהו בסגנון culpa in contrahendo, וייתכן שאני סתם ממציא משהו...

Eldad S

New member
זה מוזר...

בערך הביטוי הזה "התנגן" באוזניי כשכתבתי את הודעתי הקודמת (המלה delicto, ומשהו שבדיעבד נראה לי די דומה ל-flagrante). זה בדיוק הביטוי שחיפשתי (הכרתי אותו, וגם השתמשתי בו בעבר, אבל הוא זרח מפרחוני). תודה רבה!

יצהר

New member
הפירוש המקובל: (נתפס) "על חם"

משום מה אני לא מצליח להוסיף כאן קישורים היום, אבל זה מה שאומרים כל המילונים הרציניים.

אני מנסה לתרגם cought blue hended

הביטוי שונה באנגלית לתאר רצח של בן אצולה (דם כחול וכו) אני מנסה למצוא דרך לתרגם את ה"חידוד" לעיברית

Boojie

New member
והם בדרך כלל לא עוסקים בתרגום.

דיסגרף אחד שאני מכירה, שסובל מדיסגרפיה קשה, הקפיד במשך שנים לבדוק את הטקסטים שהוא משגר לחלל העולם בבודק איות. היום האיות שלו השתפר במידה משמעותית. בזמן שאני מוכנה לקבל אמירות בנוסח "אני דיסגרף, יש לי שגיאות, תסלחו לי", הוא הרבה פחות סובלני ממני. הוא אומר שזה שיש לך מגבלה זו לא סיבה לוותר לעצמך, כי העולם לא יוותר לך. מה אני מתכוונת לומר? שבמפתיע, מאז שאני מסתובבת בפורומים, נראה שחצי מאוכלוסיית העולם - לפחות - דיסגרפית, אם לשפוט לפחות לפי הטיעון הקבוע של "סליחה על השגיאות, אני דיסלקט". שנראה שאחוז בעלי ליקויי הלמידה עולה בהתמדה בכל שנה, ועוד מעט כבר אלה שלא מאובחנים כבעלי ליקוי למידה יהיו יחידי סגולה. ושהוויתור העצמי נהיה, אולי, קצת פופולרי מדי, דבר שקל יחסית לקבל אותו בפורומים אחרים, אבל בפורום שעיסוקו בשפה זה די צורם.

ramihan7

New member
בוג'י, כפי שפורסם זה ממש מבוקש

זה ממש מבוקש להיות "לקוי למידה" - בעיתונות נכתב (ויש לסייג) שהורים "צפוניים" משלמים במיטב כספם כדי לקבל עבור ילדיהם אישורים רפואיים על היותם "לקויי למידה". כך הילד נהנה מהקלות ו-"הנחות" שונות בלימודים ובאופן כללי כך נוצרת שכבה שלמה של אזרחים שהשאיפה שלהם זה לקבל "תעודת מסכן". אז אם יאסר ערפאת מקבל פרס נובל לשלום וכל הצפוניים שואפים להיות דיסלקטים, מי יוכל לומר לי שהעולם לא השתגע? ותחשבו על זה...

inbal76

New member
אכן, התירוץ הקבוע.

כולם נהיו דיסלקטים פתאום. מעניין מאוד.

קיבלתי ,אנסה לשפר

אבל כיוון שאת הטעויות שלי אני לא רואה עד שלא מעירים לי עליהן ושימוש בבודק איות לא תמיד אפשרי (קוצר זמן) אני מתנצל מראש על הטעויות שעוד יהיו...

Eldad S

New member
אולי אפשר, בעזרת סוגריים,

להעביר את המסר: "נתפס ודם (כחול) על ידיו"? כי, אני מניח, קיים גם "נתפס ודם על ידיו".

The Dream King

New member
ידיו מגואלות בדם אצולה/מלכותי?

לא מעביר את ה"חידוד" מי יודע מה, אבל זה עובד.

למעלה