CoPilot לארה"ב ב-25 ש"ח. שווה!!!!

AYELET1

New member
איך העדכון ל-4.3 לגלקסי 9505?

To update or not to update, that is the question...

BobboVilla

New member
יש אנשים שטוענים שזה משפר את המכשיר

מצד שני, זה מתקין את KNOX, מה שאומר שכל פעולה "אסורה" (רוט, רום וכו') תגרור שינוי קבוע בסטטוס המכשיר שלא ניתן להסתיר, ולכן עקרונית תבטל את האחריות על המכשיר. כמה "אחריות" יש לפני כן זה כבר נושא אחר לדיון
.

AYELET1

New member
הבנתי, תודה. הנקודה היא שאינני מבצעת רוט

כל עוד המכשיר באחריות
ורומים מבושלים בדרך כלל גם בתום האחריות איני מתקינה( מנסיון מגוון עם רומים מבושלים- לאו דווקא לאנדרואיד- לא ממש מתה עליהם).

אז המסקנה היא שחוץ מהKNOX , המותק לא יוחרב?...

BobboVilla

New member
תראי, כמו כל דבר אצל היהודים

על 4 אנשים יש 6 דיעות
. יש כאלה שמתלוננים ומקטרים ובוכים כאילו הרגו להם את הילדים מול העיניים, ויש כאלה שרק משבחים ומהללים את סמסונג, ואומרים "סופסוף הם הוציאו גירסא טובה", וכל נקודה בין שני הקצוות הללו.

אני לא עידכנתי ל-4.3 (אני דווקא כן רוצה לעשות רוט), אז אני לא יכול להגיד לך מניסיון.

AYELET1

New member
תודה רבה

לפעמים פגיעה בסמרטפון היא עוד יותר גרועה מפגיעה בילדים

voguemaster

New member
אז תראי

בדיוק עכשיו שידרגתי ל-2 מכרות מהעבודה שלי את המכשיר. לא ל-4.3 הרשמי של סמסונג אלא לרום מקוסטם שנקרא phoenix ROM 6.2. למה ? מאוד פשוט..

אותן בחורות קנו ב-KSP מכשירי I9505 חדשים לחלוטין מייבוא מקביל. ניכר לפי אנימצית הפתיחה שאותם מכשירים מותקנים עם רום של TMOBILE מארה"ב. בכל מקרה, הם קיבלו עדכונים כראוי.
עכשיו שימי לב - העדכון הראשון שהן קיבלו לטלפון היה עדכון ל-4.2.2 (לא שינה גרסת אנדרויד) אבל הכניס להן KNOX מבלי שהן ידעו. אין לי מושג אם זו אשמתו או לא, אבל מאז אותו עדכון הטלפון לא שמיש.

תשאלי - מה זה "לא שמיש" ? אז ככה -

כשאת מחייגת למישהו, את מצפה שהמכשיר יעבור למסך שיחה, נכון ? אז אצלן זה לקח בין 20 שניות לחצי דקה עד שכבודו הואיל בטובו להראות את מסך השיחה. כמובן שבזמן הזה לא ניתן להפעיל ספיקר, לא ניתן להיכנס ל-DIAL PAD וחלילה וחס אם תרצה להצמיד את הטלפון לאוזן ושהמסך ייכבה (כי הרי יש סנסור שדואג לזה). ה-UI לא מגיב בכל השלב הזה. זה קורה גם בחיוג וגם בקבלת שיחה, סתם לידע כללי
.
השיחה עובדת, ה-UI לא.

אותו כנ"ל אחרי שכבר הגעת למסך השיחה - אם את רוצה לנתק, סבבה. קחי בחשבון שלמכשיר ייקח 20 שניות לנתק את השיחה ולצאת ממסך השיחה. במקרה הזה, השיחה גם נשארת ברקע (שלא כמו בסעיף הראשון) ולכן בפועל
זה מאוד לא נעים שאתה מנתק וצריך לחכות. תחשבי מה היה קורה אם היית רוצה לסנן איזו קללה על מישהו שעיצבן אותך בטלפון בדיוק אחרי שאת סוגרת איתו שיחה
.

מעבר לזה, הן טוענות שהמכשיר בעקבות זה נהיה לאגי יותר. אני לא יודע עד כמה ובאיזה מצבים אבל השימוש הבסיסי של טלפוניה במכשיר היה זוועתי. שוב, אין לי מושג אם זה ה-KNOX ספיציפית או לא, אבל יש חשש. זה קרה
לשתיהן, ובאותו עדכון, כך שיש אפשרות שזה יקרה גם לך. יש גם אפשרות שלא.

אחת מהן עשתה FACTORY RESET, מה שעזר לה בערך לשבוע. לאחר מכן המכשיר חזר לסורו. אז קחי בחשבון - אם את משדרגת יש סיכון. לא רק שיש סיכון - זה גם משהו שלא ניתן לתיקון אח"כ מלבד מחיקה של המערכת
והתקנת גרסא נקיה אחרת. אני התקנתי להן כאמור רום מקוסטם שהסירו ממנו את KNOX. אני מניח, אם כי לא בדקתי, שזה הפעיל את ה-KNOX WARRANTY BIT ואין להן אחריות יותר. מצד שני - אחריות בארץ לצערנו לא שווה
הרבה, וגם ככה לא יכול להיות גרוע יותר ממה שכבר היה להן.

אגב, והן קיבלו הקלטת שיחות מובנית בחייגן על הדרך, ו-MULTI WINDOW לכל האפליקציות (למי שאוהב) ו-FLOATING WINDOWS כמו של NOTE 3, על הדרך
.

בקיצור, שדרגו בזהירות...

BobboVilla

New member
והמכשיר יציב עכשיו? אין בעיות חדשות?

אני קורא את השירשורים ב-iandroid ורואה שכל פעם מישהו אחר מתלונן על משהו אחר, לא רק ברום הזה אלא גם ברומים אחרים.

voguemaster

New member
כרגע אין בעיות

רק התקנתי להן לפני כמה ימים כמובן, אבל כרגע הכל טוב. לא התקנתי להן שום מוד ושום תוספת. להיפך, גם בחרתי שלא להתקין הרבה אפליקציות סמסונג ושטויות אחרות. אני חושב שהתקנתי להן רק את S VOICE, את S BEAM, את S NOTE ואולי גם ALLSHARE.
כל אפשרויות ברירת המחדל בהתקנה הן בדיוק מה שצריך למי שלא רוצה TWEAKים או מודים.

הדבר היחיד שבכלל שווה התייחסות כרגע הוא שלאחת מהן יש צליל מוזר (קצר) כשהיא מכניסה את הטלפון לכיס. משהו לא ברור. או, כשהוא בתיק אז הוא מצפצף בצורה הזו מדי פעם. ממש מוזר ואין לי שום מושג מה זה יכול להיות.
למכשיר הזה יש כ"כ הרבה סנסורים והגדרות שזה ממש בעיה
.
לשניה אגב, אין את הציפצוף הזה כך שבהחלט אפשרי שזה משהו הגדרתי.

BobboVilla

New member
כלומר אפשר להתקין כאילו סטוק?

זאת אומרת 4.3 שהשוני היחיד בינו לבין הרום של סמסונג זה שאין KNOX? אני שואל כי אחת הסיבות שלא התקנתי 4.3 זה בגלל שכל רום מגיע עם מיליון דברים שאני לא רוצה.

voguemaster

New member
כן, הרום חסר KNOX

זה לא אומר שאין שום זכר לזה במכשיר. עדיין זה ה-BOOTLOADER החדש (תומך KNOX) ועדיין צריבה תגרום לשלילת אחריות במיידי. אגב, גם ככה ראינו איך צריבה גורמת להסרת אחריות כך שאין פה חדש.
לפעמים גם ראינו מקרים שאפילו בלי צריבה יש התנערות מאחריות אבל זה כבר משהו אחר
.

אין אפליקציות KNOX ברום, אפשר לבחור מה להתקין מבין האפליקציות שמגיעות בברירת מחדל עם המכשיר. לפי דעתי אפשר לקצץ שם ולא להתקין הכל, זה יהיה רק טוב למכשיר. מצד שני, יש דברים שמחוברים להגדרות של המכשיר ולא יודע מה יקרה אם לא תתקין אותם (נניח S VOICE או S BEAM).

voguemaster

New member
אגב

אני לא יודע אם יש משהו מיוחד שצריך לעשות למי שבא ממכשיר עם BOOTLOADER ישן יותר..

BobboVilla

New member
יענו ישראבלוף

אם כבר להוריד את ה-Knox אז שיורידו אותו עד הסוף.

AYELET1

New member
תודה על התשובה המושקעת

ריבוי חלונות היה לי מההתחלה
גם לגים (אם כי לא במידה שתיארת)
רום מבושל כאמור לא רוצה לשים
אמתין עם השדרוג בינתיים
סאמסונג מתחילה לאכזב...

למעלה