אז תראי
בדיוק עכשיו שידרגתי ל-2 מכרות מהעבודה שלי את המכשיר. לא ל-4.3 הרשמי של סמסונג אלא לרום מקוסטם שנקרא phoenix ROM 6.2. למה ? מאוד פשוט..
אותן בחורות קנו ב-KSP מכשירי I9505 חדשים לחלוטין מייבוא מקביל. ניכר לפי אנימצית הפתיחה שאותם מכשירים מותקנים עם רום של TMOBILE מארה"ב. בכל מקרה, הם קיבלו עדכונים כראוי.
עכשיו שימי לב - העדכון
הראשון שהן קיבלו לטלפון היה עדכון ל-4.2.2 (לא שינה גרסת אנדרויד) אבל הכניס להן KNOX מבלי שהן ידעו. אין לי מושג אם זו אשמתו או לא, אבל מאז אותו עדכון הטלפון לא שמיש.
תשאלי - מה זה "לא שמיש" ? אז ככה -
כשאת מחייגת למישהו, את מצפה שהמכשיר יעבור למסך שיחה, נכון ? אז אצלן זה לקח בין 20 שניות לחצי דקה עד שכבודו הואיל בטובו להראות את מסך השיחה. כמובן שבזמן הזה לא ניתן להפעיל ספיקר, לא ניתן להיכנס ל-DIAL PAD וחלילה וחס אם תרצה להצמיד את הטלפון לאוזן ושהמסך ייכבה (כי הרי יש סנסור שדואג לזה). ה-UI לא מגיב בכל השלב הזה. זה קורה גם בחיוג וגם בקבלת שיחה, סתם לידע כללי
.
השיחה עובדת, ה-UI לא.
אותו כנ"ל אחרי שכבר הגעת למסך השיחה - אם את רוצה לנתק, סבבה. קחי בחשבון שלמכשיר ייקח 20 שניות לנתק את השיחה ולצאת ממסך השיחה. במקרה הזה, השיחה גם נשארת ברקע (שלא כמו בסעיף הראשון) ולכן בפועל
זה מאוד לא נעים שאתה מנתק וצריך לחכות. תחשבי מה היה קורה אם היית רוצה לסנן איזו קללה על מישהו שעיצבן אותך בטלפון בדיוק אחרי שאת סוגרת איתו שיחה
.
מעבר לזה, הן טוענות שהמכשיר בעקבות זה נהיה לאגי יותר. אני לא יודע עד כמה ובאיזה מצבים אבל השימוש הבסיסי של טלפוניה במכשיר היה זוועתי. שוב, אין לי מושג אם זה ה-KNOX ספיציפית או לא, אבל יש חשש. זה קרה
לשתיהן, ובאותו עדכון, כך שיש אפשרות שזה יקרה גם לך. יש גם אפשרות שלא.
אחת מהן עשתה FACTORY RESET, מה שעזר לה בערך לשבוע. לאחר מכן המכשיר חזר לסורו. אז קחי בחשבון - אם את משדרגת יש סיכון. לא רק שיש סיכון - זה גם משהו שלא ניתן לתיקון אח"כ מלבד מחיקה של המערכת
והתקנת גרסא נקיה אחרת. אני התקנתי להן כאמור רום מקוסטם שהסירו ממנו את KNOX. אני מניח, אם כי לא בדקתי, שזה הפעיל את ה-KNOX WARRANTY BIT ואין להן אחריות יותר. מצד שני - אחריות בארץ לצערנו לא שווה
הרבה, וגם ככה לא יכול להיות גרוע יותר ממה שכבר היה להן.
אגב, והן קיבלו הקלטת שיחות מובנית בחייגן על הדרך, ו-MULTI WINDOW לכל האפליקציות (למי שאוהב) ו-FLOATING WINDOWS כמו של NOTE 3, על הדרך
.
בקיצור, שדרגו בזהירות...