COPD

• פותח הנושא Lydo
  • פורסם בתאריך

Lydo

New member
COPD

אתם יכולים לתת לי קישורים שמסבירים על COPD

COPD

אני ממש לא זוכרת מאיפה זה אבל עמית הוא זה שמצא את זה ברשת בזמנו אולי הוא זוכר מאיפה הוא לקח את זה COPD- מחלת ריאה חסימתית כרונית 2 סוגים: הנשפן הורוד, השמן הכחול הנשפן הורוד נפחת ריאתית / אמפיזמה - הרס דפנות הנאדיות בחלק המרוחק של הריאה. גורמים: עישון זיהום אויר תעשייתי החלשות קירות הנאדיות פתופיזולוגיה: הקטנת שטח הפנים של הנאדיות, פגיעה בחילוף הגזים - ירידה בחמצן (PO2), עליה בייצור כדוריות דם אדומות. עליה בco2 בצורה כרונית. בחלק מהחולים מנגנון הנשימה נפגע. נפח הריאה גדל ירידה בכמות הנימים הריאתיים - עליה בהתנגדות לזרימת הדם, עליה בלחץ הדם בלב הימני, קריסה של הלב הימני, מוות. חולי אמפיזמה / נפחת ריאתית חשופים יותר לדלקת ריאות. במצבים קשים הזדקקות כרונית לחמצן. הערכה: היסטוריה של ירידה במשקל קשיי נשימה במאמץ הגבלה בכושר / בפעילות גופנית שיעול - בד"כ בבוקר היסטוריה של מעשן כבד - מספר חפיסות ליום X מספר שנות עישון = מעל 20 חזה "חביתי" ירידה בהתרחבות החזה בשאיפה פעולת הנשיפה מוארכת חולה רזה - איבוד קלוריות רב במאמץ הנשימה נטייה לצבע ורוד - עלייה בייצור כדוריות דם אדומות נשימה מהירה קצות אצבעות הידיים מורחבות כמו מקלות תוף. השמן הכחול - דלקת סמפונות כרונית עליה במספר התאים מפרידי הליחה,מאופיין ע"י ייצור כמויות גדולות של ליחה הגורם:חשיפה ממושכת לעשן סיגריות פתופיזיולוגיה: בניגוד לאמפיזמה אין פגיעה בנאדיות הריאה והדיפוזיה בהן נורמאלית חילוף הגזים נפגע עקב כניסת אויר לקויה לנאדיות - היפוקסיה (תת חמצון), היפונטילציה (תת איוורור). תתכן עליה ביצור כדוריות דם אדומות. מאפינים: אי שקט ירידה ביכולות שכליות כאבי ראש שינויים באישיות כיווץ כלי דם ריאתיים -> עליה בco2 , עליה בלחץ דם ריאתי / תנגודת ללב ימין, היפרטרופיה של חדר ימין. הערכה: היסטוריה של עישון היסטוריה של דלקות ריאות ליחה יומית ניכרת עודף משקל ציאנוזיס בהאזנה יתכנו קולות חרחור סימני אי ספיקת לב ימני - גודש בורידו הצוואר, בצקות בפריפריה, כבד מוגדל. טיפול: חמצן בריכוז גבוה -> תנוחה אורטופנאית (חזה מוגבה) -> פינוי לבי"ח / חבירה על נט"ן אט"ן.

amitp

New member
COPD

הסיכום בעברית שאקונומיקה צירפה די ממצה (למרות שלא יצא לי לעבור על כולו, מצטער, המבחן..
), אבל הנה לך בכל זאת קישור נוסף, אולי טיפה יותר מקיף, מ-eMedicine: http://www.emedicine.com/emerg/topic99.htm

עמית, יא חכם...

אתה נתת לי את הסיכום הזה עוד בסוכות... מצאנו אותו באיזה אתר לא זוכרת איזה ותרים טלפון....

למעלה