Cooli

ריטה ב

New member
Cooli

שאלה אותי בפורום ADHD לדוברי רוסית אמא לילד ADHD מרוסיה: מהו תוסף המזון "Cooli" שמיוצר בארץ? בבית מרקחת אמרו לה שיש Cooli ליום ו Cooli ללילה, זה עוזר ל ADHD, ושיש לו ביקוש אצל הקיבוצניקים שלנו.
הטענה האחרונה מוזרה בעיניי. אז מכאן שתי שאלות: 1. האם מישהו מכיר את התוסף הזה והשתמש בו? 2. שאלה ממני: האם יש הבדלים בגישת הורים לשיטות הטיפול של ילדיהם ה-ADHD-ים באוכלוסיות שונות בכלל ובפרט בין אזורי מגורים שונים (קיבוץ, מושב, עיר וכו')?

דליה.ד

New member
הבדלים בין מגזרים

אני יכולה לענות לגבי השאלה השניה (מכיוון שאני לא מכירה את תוסף המזון הזה): לפחות לגבי המתרחש באיזור שלי שיש בו 6 קיבוצים ו12 מושבים. תהליך האבחון המוקדם מתחיל מבתי תינוקות, יש אצלינו פיזיותרפיסטית שמגיעה לבתי התינוקות, מאתרת ילדים, מדריכה את הצוות וההורים ומפנה למכוני התפתחות בהתאם לצורך. בפעוטונים היא שוב נכנסת וגם קלינאית תקשורת. הקלינאית מבצעת מעקבים בפעוטונים ובגנים בנוגע להתפתחות שפתית ומפנה ילדים לפי הצורך. בגנים נכנסות הקלינאית, מרפאה בעיסוק, גננת שי"ח ופסיכולוגית. הם עורכות אבחונים, נותנות טיפולים ומפנות הלאה בהתאם לצורך. כך שבאמת לא קורה שילד אצלינו מגיע לבית הספר בלי אבחונים ובלי טיפולים בגיל הרך. הרבה מאוד ילדים - בזכות הטיפול בגיל הרך - מתחילים כיתה א' בזמן וככל הילדים, יש כאלה שאפילו לא יזדקקו יותר לסיוע מיוחד, יש כאלה שכן זקוקים לסיוע בהמשך. תכנית האיתור והטיפול בגיל הרך מרוכזת על ידי אשת מקצוע שמועסקת על ידי מחלקת החינוך של המועצה האיזורית וכן כל הפרארפואיים וגננות השי"ח שמגיעות לגמסגרות החינוכיות. ילדים יכולים לקבל תרפיות שונות (כגון תרפיה בתנועה, רכיבה טיפולית, ספורט טיפולי, גננת שי"ח וכו') על פי בקשה של הצוות החינוכי וההורים ובהתאם לשיקול הדעת. כי יש מספר שעות מסויים ומחלקים אותם בין הילדים. למזלינו ניתן לקבל טיפולים גם דרך המכונים להתפתחות הילד וקופת חולים.

ריטה ב

New member
../images/Emo51.gif דליה ועוד שאלות

האם יש הבדלים במודעות של ההורים? מה היחס של ההורים לטיפול תרופתי? אלטרנטיבי? בכלל מעניין האם נעשו או נעשים מחקרים בנושא הזה?

דליה.ד

New member
נורא קשה לעשות הכללות

לגבי אנשים. פעם בקיבוץ כל הנושא היה "שו שו" ואת הריטלין לחשו וזה היה סוד. אבל הרבה מים זרמו במוביל הארצי והיום קימת טענה שיש אפילו אבחון יתר (בכיתה של בני 8 ילדים נטלו ריטלין ועדיין נוטלים ואני יכולה לומר בביטחון מלא שהם מאובחנים היטב ולא סתם). אני חושבת רתיעה טבעית לתת תרופה לילד, מה עוד כשמדובר במשהו לא בריאותי, אלא התנהגותי. גם לי לא היה קל ולאורך הדרך התפתיתי לכל מיני דברים כמו תוספי מזון, מגנטים, הומאופטיה, שמיניות ועוד...בסופו של דבר ההכרה הגיעה ואיתה ההשלמה. כיום אני לרגע לא חושבת לסטות מהטיפול התרופתי כי אני רואה את היעילות והתוצאות. אני חייבת לציין כי ילדי מטופלים כבר כמה שנים ואין תופעות לוואי לחלוטין, אין בעיות גדילה, שינה או לא יודעת מה. ולגבי מחקרים, לא הבנתי, מחקרים על טיפולים תרופתיים ב adhd- מליונים! עכשיו כשאני סטודנטית ויש לי מנוי גלישה לאתרים אוניברסיטאיים מספיק רק לכתוב adhd ומתילפנידט ואת מקבלת עשרות ומאות מחקרים (וזו רק דוגמה), על adhd לבדו פעם קיבלתי 1721 מחקרים....(וזה רק משנת 90)!

ריטה ב

New member
מחקרים

תודה, דליה! התכוונתי למחקרים בנושא ADHD ומגזרים שונים. האם נעשו מחקרים כאלה בארץ?

הדר88

New member
כן, ממתן לזמן מה

לא תורם לריכוז אלא מנטרל לחצים חיצוניים, פחות מתח ואי שקט פנימי שנובע ממוח מוטרד. מיכל

למעלה