confession

Free Smile

New member
confession

גם אני קניתי אופניים ב10יורו בלי קבלה באמצע הלילה באמסטרדם.

המעניין היה, שמא ניתן לשייך זאת לאיזהן נימוסין הטבועים בהולנדים כלפי זרים או בכלל, שהוא לא רק לקח את הכסף והלך לדרכו אלא וידא איתי שאני יודע באיזה ברייקס להשתמש ושאוכל ליסוע בבטחה בנכונות.
אדיבות של ג'אנקי?

תתחדש!

עכשיו נשאר לקנות מנעולים ב 50 יורו...

ולגבי האדיבות - כנראה שלמרות שעשית את המעשה הטבעי למקןם, עדיין נראית קצת noob והוא הרגיש צורך לוודא שאתה יודע להשתמש במוצר שרכשת...

חנהר

New member
חיחי

אולי עדיף כבר ללכת לחנות אופניים ולבדוק את המחירים שם, רק מחיר המשלוח כמעט 25 ש"ח.

Free Smile

New member
כן, מגוחך. אבל הסתדרתי עם מישהי שיש לה ספייר

שאין לה אופניים בשבילו (כנראה הרווח הנוסף שלי מגניבת האופניים המצויה מדי בעיר

yaelli10

New member
כדאי גם שתקנה צבע התזה

ותצבע את האפניים. כמו כן ישנם הרבה אפניים שהגלגלים שלהם מסומנים. רכישת אפניים מג'אנקי היא עבירה על החוק והמשטרה אוהבת לתפוס כאלו.

חנהר

New member
מזל טוב

אכן, זה משהו שאני מאוד אוהבת אצל ההולנדים, הם שמים לב לדברים כ"כ קטנים ופשוטים וכ"כ משמעותיים.
במקרה שלך הבחורצ'יק כנראה שם לב אולי אתה לא מבין משהו. לפני שהם עוזבים אותך בשקט הם מוודאים שהבנת מה אתה צריך לעשות. זה... זה מנטליות!

Ronronit1

New member
עכשיו אני יודעת מי קונה את האופניים שגונ

לי או לבעלי מידי פעם

ניסית פעם לצאת מהבית כשאתה ממהר ובדרך לאנשהו חשוב ואתה לא מוצא את האופניים? מאחלת לך!

TatyBar

New member
מה התנפלת עליו!

הוא לא גנב אותם!

אני מודה, לא ידעתי שקיים דבר כזה רכישת אופניים גנובים.
לבנות שלי יש אופניים שקנינו בחנות ספורט ענקית (ליד איצטדיון אייקס). אופניים שווים (לגדולה לפחות)..
והם התחילו לרכוב לבית הספר על האופניים, וקנינו להם מנעולים.
ואנחנו עושים את מה שניתן כדי למנוע גניבה.
אבל אם מישהו כבר יטרח כל כך ויגנוב אותם.... אני לא חושבת שהייתי כועסת על free smile לו הייתי מגלה שהוא קנה אותן ב 10 יורו.
הייתי כועסת על הגנב כנראה.

אבל הייתי אולי מבינה, למה השיחה האחרונה שלי עם אמא של ילדה מהכתה, נסובה סביב רכישת אופניים יד שניה, מהאינטרנט... כי הם זולים מאוד, ויש מבחר, ואם גונבים..... נו לא נורא כנראה.

אני עכשיו מתלבטת איזה אופניים לקנות לעצמי.
רגילים, או כאלה עם עגלה או מנשא לילדים.... או אולי שלושה גלגלים כדי להרגיש יותר נוח (נוח=בטוח!)

yaelli10

New member
המלצה אישית לא לקנות את bakfiets (עוקבת אחריך

אני וההולנדי חוזרים ואומרים: האפניים האלו הם כמו סירה, יוצא שפעמיים אתם מאושרים ביום הקנייה וביום המכירה.
למרות שהיו מאחוריי המון שנות פידול, היה לי קשה לנסוע עם האפניים המסורבלות האלו, הרגשתי כל כך לא בנוח. הן היו כבדות מאוד והרגשתי שאני נופלת איתם, מן חוסר יציבות למרות שהן עושות רושם אחר.
אני מרכיבה שני ילדים על אפניים רגילות. בעצם לא כל כך, הן מסיביות יותר. לאחרונה למרות שהן מסיביות הן נשברו. לכן הן בתיקון מזה שבועיים ואני כל כך מתגעגעת...
את הילד הגדול מאחור ואת הקטן מקדימה. מותר להרכיב רק לאחר שהתינוק יושב עצמאית. מקדימה יש לי מן ארגז שמשמש אותי לא מעט. קניות וסחיבות שונות.
לבת שלי (בת 9) קניתי אפניים ביד שנייה והאמת היא שהיא לא צריכה משהו שונה, במיוחד לאור העובדה שאלו אפניים לשנתיים, לאחר מכן מחליפים מידה.
החנות בה קנית את האפניים מעולה. (קונה בה לא מעט מוצרי ספורט) ואני בטוחה שהבנות יהנו מהאפניים. תתחדשו.

Free Smile

New member
הגיע הזמן להוסיף מה שחשבתי לרשום תחילה

ואז הרגשתי שלמה לי ישר להצטדק ולתרץ

אך הסיפור הוא שקניתי אופניים באופן נורמלי - יד שניה מפרסום באינטרנט
יום אחרי שקניתי אותם, ירדתי למטה כדי לצאת לראיון עבודה ומצאתי פנצ'ר
סידרנו תיקנו והגעתי לראיון העבודה. איך שיצאתי ממנו - אחריו היה לי עוד ראיון במקום אחר לגמרי - מצאתי את אותו גלגל קדמי חסר אויר שוב פעם. השארתי את האופניים במקום ולקחתי 2 חשמליות. הטראם השניה נתקעה גם באמצע (למה עדיין משתשמשים בה, נראית לי משנות ה60, לא ברור).
לבסוף הגעתי באיחור קל והיה בסדר אבל האופניים שלי היו במקום אחר וחסר אויר והייתי מתוסכל מהם מאד.
לכל זה נכנס גורם נוסף - ידידה שלי שבאה לפה לכמה ימים וחשבתי שיהיה נחמד שגם אחרי שאתקן את האופניים שלי, לה גם יהיה זוג אופניים לעת עתה.

מקווה שהנסיבות מקלות (מניח שלא)

אך איני גונב אופניים.

numkimhi

New member
לרגע אני לא חשבתי שאתה גנב !!

פשוט כנראה היא לקחה ללב יותר מדי את העובדה שקנית גנוב ,אבל זה לא הופך אותך לגנב!!! יוצא שגם הגנבים מוכרים באינטרנט אז זה לא שונה מקנייה ברחוב או באינטרנט.
אז תהנה ממה שקנית ותסע בזהירות

ובחיים על תרגיש שאתה צריך להסביר את עצמך לאף אחד

Free Smile

New member
לא בכדי למדתי מדעי החברה

אני כן בעד ללמוד להסביר את עצמי ושאחרים יסבירו את עצמם
מה שמפליא זה שאחרי עשרות אלפי שנים וכל כך הרבה אנשים שחיו, עדין קשה למצוא הבנה מלאה בחברה

למעלה