Company of Thieves 10X9

subatoi

New member
Company of Thieves 10X9

טוב, אז ככה, בנקודות, כמו תמיד (או לפחות בד"כ) : 1. סוף הפתיח, שואלה רצה ומצטרפת לצוות שעומד לפני הכניסה לשער, היה תוספת מגניבה. אני שמתי לב לזה רק הפעם הזו (שזה הגיוני, כי רק שבוע שעבר היא קיבלה אישור רשמי להצטרף לצוות, לא?), אבל אחי אמר שהוא כבר ראה את זה. 2. היתה חצי סצינת פיירפליי כזאת, כמו הפרק ההוא שהיה בתחילת עונה 9 (?), של החבר'ה לבושים על אזרחי ומחפשים לקנות דברים... 3. אני מהמר שזו הפעם האחרונה שראינו את טיאלק סובל עינויים ככה. יש מצב שההתפרצות שלו על מיטשל שנמאס לו מהעינויים היתה אחרי שטיאלק באמת היה תקוע בפוזה הזו של העינויים יותר מדי זמן, ואולי נמאס לשחקן/הכותבים, וככה זה נרמז פה. אם כן, יהיה משעשע
4. היה נחמד לראות את החייזרים האלה עם הצמות, שראינו כבר פעם-פעמיים, שהם באמת מגניבים ויזואלית. 5. הטוויסט המשעשע, שנטן לא היה נטן בסופו של דבר. היה משעשע ,כמו שאמרתי. 6. "דאם(ן) יו, קאם מיטשל!", גם היה טוב
7. ושתי ההתייחסויות של הצוות לתפעול הספינה. אחת, שהסבירה למה אי אפשר לשגר סתם אנשים ממקום למקום ברחבי הספינה, וזה בד"כ קורה רק מחדר ספציפי לחדר ספציפי אחר (בדיוק אותו הסבר הגיוני כמו ב"מסע בין כוכבים", אגב
). והשני, ההתייחסות ההומוריסטית של ההוא שישב ליד דניאל, שאמר "רק שיהיה ברור, אני תמיד מוכן לירות". בכלל, דניאל על כסא המפקד היה קטע משעשע. 8. פתאום נזכרתי - קולונל אמרסון שנורה למוות
ולסיום - הברית הלוסאנית הזו. בתחילת הפרק לא הבנתי מה הם רוצים ממני (הכותבים). הם מצפים שהאויב הזה, שאנחנו בקושי מכירים, יחזיק פרק שלם בתור אויב מרכזי? יש לי איתם אותה בעיה שדיברתי עליה בזמנו בקשר לג'ניי של אטלנטיס. "גזע" לא מיוחד, סתם בני אדם בלבוש אחר, שומדבר שמייחד אותם ומבדיל אותם משאר האנשים שפגשנו עד היום, לא משהו שהופך אותם ל"גזע" שנזכור להבא, או שבאמת יסעיר אותנו, או יעניין אותנו, לצורך העניין. אבל ככל שהפרק התקדם, וראינו קצת את הארגון שלהם מבפנים, ולמדנו קצת להכיר אותם ואת הלבוש שלהם, התחזקה הדמות שלהם בתור גזע עצמאי ושונה, והם באמת היוו איזשהו יריב שאכפת לנו ממנו. מצד שני, גם בסוף הפרק, כשהחבר'ה הבינו שהם פתחו מלחמה מול הברית הלוסאנית, זה עדיין לא ממש הסעיר אותי. אולי היינו צריכים יותר פרקים כאלה שמכירים לנו את הברית הזאת מקרוב, לפני שהפכו אותם לאויב רשמי. לא יודע. אבל בטוח יהיה שמח בהמשך העונה, עם האקשן שהיה היום.

Y. Welis

New member
פרק חטיפה - קצת מזכיר את זה שבו וואלה

הופיעה בפעם הראשונה (וגם שם דניאל ישב על אותו כיסא). הייתי בטוח שהיא גם תכיר את המעורבים, אבל הסתבר שלא. לא זכור לי הפרק הקודם שמיטשל פגש בחייזרים דמויי-התייש האלה. איזה פרק זה היה? וכמובן ה'אני מוכן תמיד לירות - רק צריך ללחוץ על הכפתור הזה' היה נחמד. רמז לסדרות שבהם נאמר 'ready weapons'.

morashty

New member
The tie that bind 9x04

הפרק שבו הם מנסים לשחרר את ואלה ודניאל מהצמידים שקשרו אותם ע"י סחר בחליפין בכל מיני חפצים שואלה גנבה בעבר, האחרון בהם היה חללית שהיתה ברשות דמויי התיש ההם עוד מהפרק שדניאל פגש את ואלה בפעם הראשונה.

נוכן כל מה שכתבת.. אכן נקודות יפות אבל!

1. זה מדהים שכל פם מחדש עושים מהטאורי כזה "אויב" גדול וחזק.. אבל למעשה אין לנו שום כוח... ירייה קטנה והמגינים יורדים ל-30% (למשל)? באים לירות לנו על כדוה"א... בלי תחבולות ועזרה מבחוץ אנחנו אפס.. בקיצור.. הטאורי לא כאלה משו... 2. מה בדיוק הייתה הפואנטה של הפרק הזה? אין שום דבר שמקדם את העלילה עם האוריי, אז בשביל מה? מה זה נותן? לצערי, אני חווששת להגיד את זה, אבל אני מתחילה להסכים עם אייסי שעונה 10 היא ממש לא משו... מה יהיה? ממתי אני מסכימה עם אחרים? הגיעו ימות המשיח?

subatoi

New member
אני מניח

שהברית הזו עוד תציק לנו בהמשך הדרך, ויחד עם האוריי מהצד השני, יהיה שמח. ובקשר להמשך העונה -
קטנצ'יק לשם הפרק של שבוע הבא: לפרק קוראים The Quest Part I, שזה כבר שם מבטיח, ואם זה חלק א', אז בכלל... אולי יהיה פרק טוב מעניין במיוחד. נקווה...

ARIS BOCH

New member
אל חשש, הפרקים הבאים טובים מאוד - ספויילרון

פרקים 10-14 הולכים להיות מאוד טובים, יקדמו את העלילה עם האוריי ואפילו נזכה להופעת אורח של מרווח ביטחון למי שלא רוצה לדעת...... ג'ק.

ilovenewyork

New member
אכן עונה 10 לא היתה גולת הכותרת חוץ מ 200

ועוד פרק אחד או שניים כנראה עייפות החומר , השחקנים , והצוות אבל מה .. ? כמו שאומר הומר - WERE NUMBER ONE !! בעונה העשירית הפכה סטארגייט לסדרת המד"ב הארוכה ביותר מה גם שיש סרטי המשך ( THE ARK OF TRUTH , CONTINIUM ) ןיש באופן סדרת בת חדשה

הלדין

New member
הטאורי הפילו את הגואולד האדירים...

האנשים בגאלאקסיה לא מכירים את הסיפור האמיתי.

בסדר.. אולי זה נכון, אבל עדיין,

א. הם לא עשו את זה לבד ב. כל פם שאויב כלשהו מתקרב לטאורי, ולס"ג-1, קודם כל האויב מצליח להכניע אותם.. אח"כ בתחבולות וחשיבה מיוחדת או בעזרת עזרה מבעלי ברית.... איכשהו מצליחים להכניע את האויב הזה... בקיצור, הטאורי לא כאלה משו כמו שהם נותנים לחשוב...

הלדין

New member
הכבוד לטאורי התחיל בעונה השמינית

אנחנו רואים שלושה אדוני מערכת באים להתרפס בפניהם בפרק הראשון של העונה לאחר שהביסו את אנוביס. אחד מהם, קמולוס, אף מבקש את הגנתם מפני אדוני המערכת האחרים, אאל"ט. ברור שהטאורי קטנים יותר במציאות אבל עיקר החוכמה בפוליטיקה בינלאומית - ובינכוכבית - היא להיראות גדול ומפחיד ממה שאתה באמת. אם הגאלאקסיים היו מבינים את טבעם של הטאורי, אנו היינו מתמודדים עם אויבים בסדר גודל נחות יותר מזה של האורי כמו הברית הלוסנית ואולי מעצמות זוטרות יותר (כמו שהגואולד שגשגו בצלם של האסגארד, קרוב לוודאי שאימפריות קטנות יותר שגשגו בצלם של הגואולד) לא הגיוני אך המציאות לא הגיונית...

aerynsun

New member
ג'ון קרייטון לא צריך להיות בפארסקייפ?

אה! זה קאם מיטשל...סליחה
אהבתי את הסצנה בין וואלה לסם...היה מצחיק ושהבחור וולה שיגרה אותו לחלל. אהבתי את טיאק...למרות שזה פעם האלף שהוא נענה. ג'ק היה חסר..אופס
אהבתי את הקטע בין דניאל והבחור שלחץ על הכפתור בספינה (סלחו לי שאני לא זוכרת את שמו) זה היה קורע
המון אוהבים את דניאל וולה ביחד. לא אני. וולה בלי דניאל הרבה יותר מעניינת.

kinspirit

New member
אז ככה...

1. אל תתפוס אותי במילה אבל אני חושבת שזה הפרק הראשון, או בין הראשונים שרואים את ואלה מצטרפת. יכול להיות שזה התחיל כבר כשנתנו לה להצטרף לצוות במשימות, אבל זה בטוח לא היה בתחילת העונה. זה כזה חמוד
3. זאת באמת היתה חתיכת התפרצות
7. פספסתי כנראה את ההסבר על השיגור, מה הוא? הקטע עם ההכנה לירי נשק באמת היה חמוד בצורה מגניבה. 8. הייתי בשוק בפעם הראשונה שראיתי את הפרק. זה לא שהוא היה דמות שולית שראו רק פרק אחד, וככה בפתאומיות ובכזאת קלות הורגים אותו? אחד הרגעים שתומכים בהצהרה שלי שנראה שבעונה העשירית כל רסן הוסר ואנשים מתים על ימין ועל שמאל. צודק בקשר לברית ולאי-איום שלה, בעיני הסוף של הפרק סתם נראה מטומטם בגלל זה - המוזיקה הדרמטית והקלוז אפ על הפנים של סם... אפשר לחשוב. הקטע שואלה משגרת את הבחור לחלל היה קצת לא נכון מבחינה מדעית - לא נראה לי שאמור להיות לו מספיק אוויר בריאות בשביל להיות בהכרה מספיק זמן לירות 3 פעמים עליהם. והנשק בכלל אמור לעבוד בחלל? *מרימה גבה*

באשר לנקודה האחרונה שלך...

לפי דאגלס אדאמס, לאדם יש אוויר בריאות ל-30 שניות לפני שהוא מתפוצץ (והחייזר שלנו לא התפוצץ, וכאן הסתירה המדעית)... אז כן, הוא בהכרה עוד לפחות 30 שניות ויכול לעשות מה שהוא רוצה... גם לירות 3 פעמים.. באשר לאם היריות היו יכולות בכלל להירות... לא נראה לי שזה הגיוני.. מצד שני... התפוצצות מלאת אש בחלל כן הגיונית? לא.. כי את זה אנחנו כבר רגילים לראות ומקבלים כשחללית מתפוצצת....

subatoi

New member
ודאגלס אדאמס הוא (היה) סמכות מדעית ממתי?

כלומר, זה היה במדריך הטרמפיסט, ה-30 שניות הזה? כי אם כן, זה לא בהכרח עושה את זה נכון...

אוי ניג'ס... אדאמס בדק את זה (מן הסתם)

וזו הדוגמה היחידה שהייתה לי באותו רגע כשאני בעבודה ובלי אפשרות לבדוק יותר מדי לעומק את העניין ולהביא אסמכתאות... (וסתם כי רציתי שתהי עוד הודעה על שמי, טוב לך?) ניג'ס... אמרתי?

subatoi

New member
היי (הרבה זמן (יחסית) לא כתבתי את זה פה)

איט'ס וואט איי דו
(חוצמזה, אני לא כ"כ בטוח שהוא באמת בדק "עובדות" עבור ספר הומוריסטי, אבל לא כזה קריטי...
)

למעלה