Common - Be הגרסא המקראית

TakTik

New member
Common - Be הגרסא המקראית../images/Emo91.gif

*בראשית א' פסוק א':* בראשית ברא ה' את ההיפ וההופ ; והראפ היה תהו ובהו וחשך על פני מקצב ורוח ה' על פני הבייסליין. ויאמר אלוהים יהי סימפול, ויהי סימפול ; וירא ה' כי טוב הסימפול ויבדל ה' בין הסימפול ובין הקאבר ; ויקרא אלוהים לסימפול היפ הופ ולקאבר קרא כוכב נולד ויהי-פאף-דדי ויהי-ביגי היפ-הופ שלם. *בראשית א' פסוק כז:* וָיברא ה' את הראפר בצלמו בצלם ה' ברא אותו - ראקים ואריק בי ברא אתם. *בראשית ב' פסוק ב':* וָיכל ה' ביום השביעי מלאכתו אשר עשה וישבת ביום השביעי מכל מלאכתו – ויצור את הG-funk. *בראשית ב' פסוק טז':* וָיצוו ה' אלוהים על האדם לאמור: מכל עץ הגן אכל תאכל; ומעץ החוסר-הדעת טוב ורע לא תאכל ממנו כי ביום אוכלך ממנו מות תמות. ויאכל ראקים מעץ חוסר-הדעת; וילבש ראקים שרשראות וירם נשק חם וירא כי טוב. וירא ה' אלוהים כי הראקים הפך גאנגסטר, וייחר אפו. וכאן מתחיל סיפורנו: *בראשית ו' פסוק ט' ועד כמה שיצא:* אלה תולדות קומון בן סנס איש צדיק תמים היה בדורותיו את האלוהים התהלך קומון. וָיאמר אלוהים לקומון: "זועם אני כי הארץ פושעת, פרוצה ומסחרית, כי סדום ופיפטי סנט על האדמה. הבא נא אלבום היפ הופ כמו שצריך, עם מקצבים קלאסים, סימפולים בולטים וראפ דעתני או שאציף את עולם ההיפ הופ במבול מוזיקה רעה". ויהרהר קומון. הרי אלבומו הקודם היה הרפתקני ופרוע לאחר שאלוהים דיבר אילו דרך סנה בוער (אותו עישן קומון באותו הזמן). "צריך אני הוכחה נוספת" אמר הקומון. "לך לך לדרכך ולביתך אשר בשיקאגו, ומצא את קנייה בן ווסט הצלוב ואת הנביא ג'יי די בעירך". וָיקום קומון, וילך לעירו שבשיקאגו, וישב במרתף עם קנייה הצלוב ועם הנביא ג'יי די, וָירא כי טוב. וירקחו השניים ביטים לתפארת, ומקצבי תופים אלוהיים, ויזרום קומון, וָיכתוב קומון, ויחל אלבום. בעודו מרכיב קומון אלבומו, ירא כי בעיה – משהו לא עובד. ויחפף קומון וישחרר אלבום בכל זאת, כי אלוהים אומר וגם חברת התקליטים דורשת, והארץ הבורה זועמת על אלבומו הקודם והאקסצנטרי. ויוציא קומון אלבום טוב אך מעט בינוני. ויאכזב קומון את אוהבי אלקטריק סרקס, אך יעודד אוהבי ראפ אינטליגנטי. זוגות זוגות חובבי הראפ עלו אל ראשו של קומון, ויראו כי טוב, ויראו כי נכון וחכם הקומון. ואלוהים שמע את האלבום, וירא כי טוב (יחסית), ויחוס על ההיפ הופ, ויעצור את מבול הגאנגסטראפ. וָיראה קומון כי המבול פסק, וישלח עורב סינגל כבד לרחובות בשם Corners. לאחר שלא ישוב שלח קומון יונת סינגל קליטה ונעימה בשם Go!. והייתה היונה להצלחה, וחזרה עם ענף עץ זית. וירד קומון ליבשה עם ליווי קונטראבס נפלא ויאמר: "The present is a gift – and I just wanna BE" *הכותב לא אחראי לאדם אשר יקרא זאת ויפגע, כמו גם אינו אחראי לאדם שיקרא זה ויעבור לדת ההיפ הופ. ויחפור המתן ואמרו אמן.

Smilep

New member
אמן אמן!

אני נהנה לקרוא כל ביקורת שלך [אם אפשר לקרוא לזה ככה].. באמת יפה..ואני דווקא די התרשמתי מBE..למרות שהבינוניות שם חוגגת. תמשיך לכתוב אחי.

אולי האלבום האהוב עלי בכל הזמנים...

אחחח איך הקדמת אותי, מעצבן! אני אקרא כשיהיה לי זמן...

1uLtRaSoNiC1

New member
מה זה אמור להגיד?

בכנות..אתה כותב מעניין ומשעשע אבל איפה פה הביקורת/המלצה? אין פה יותר ממשפט אחד על האלבום... לדעתי אתה צריך להתמקד יותר בעיקר ולא בקישוט שמסביב

TakTik

New member
../images/Emo9.gif אני יודע... תאכלס

הפעם סתם ניסיתי לכתוב משהו כיפי...אולי אפילו קצת טיפשי... אבל לפעמים המלצה לא חייבת להיות נטו מוזיקה, גם להציג אווירה זה טוב... כל עד זה עושה את העבודה של לגרור את האדם לשמוע את האלבום - It's all good

kraz11

New member
../images/Emo45.gif

נהניתי מאוד מהכתיבה ומסכים עם כל מילה פה מעל

חולוני

New member
מסכים.

כתיבה יפה ויצירתית אבל אי אפשר להבין מזה אם האלבום טוב או לא. בכל מקרה, לדעתי האלבום הזה לא טוב ברובו.

TakTik

New member
אתה יודע למה לא מבינים אם האלבום טוב או לא?

כי לא רציתי שיבינו אם האלבום טוב או לא. ואתה יודע למה לא רציתי? כי אני עצמי עד לא החלטתי. אני מאוד אוהב את האלבום, הוא כן אלבום טוב, יש לי אותו מקורי ואני גם מאוד מרוצה מהקנייה - אבל (תמיד יש אבלים) הוא מאכזב ביחס ל2 שבאו לפניו..אז אני עצמי לא יודע איך לאכול אותו. סתם נהנתי לכתוב קצת

DJ$upreme

New member
אני סבור שכשהכותב מתאהב בכתיבה עליו לזכור

שהאהבה עלולה לסנוור. תוריד מינון חבר.

TakTik

New member
תרגעו...תרגעו.. ../images/Emo13.gif

לא שקעתי בכתיבה יותר מדי, אני עדיין כותב על מוזיקה. סתם ניסיתי משהו שונה הפעם. אני צריך את זה מדי פעם...להתנסות. זרמתי עם כתיבה קצת שונה, ולא מצאתי איפה להכניס את ההמלצה עצמה יותר מדי, אז פשוט לא נסיתי לאנוס את זה פנימה. מבטיח לכם המלצה נורמלית אוטוטו

Poetic Death

New member
יש מצב שהושפעת מהפינה של קוואמי ב24?

בכל מקרה, יפה שאתה מגוון ככה בכתיבה, זה חשוב.

ק ר ח

New member
../images/Emo6.gif

בדיוק קראתי את פרק "בראשית",פתאום באת עם הגרסה הזו,כלום לא קורה סתם,חח.

Pootie Tang

New member
אחלה של דבר.

לא ארוך מידי, מהנה ומעניין. גם אם אתה לא ממש ממוקד בנושא, יצא לך אחלה של דבר.

Mc Bang

New member
לרוב אני מתעצל לקרוא ביקורות עד סופן בגלל

האורך שלהן והחזרה הקבועה על מילים בכל ביקורת וביקורת סחה על החידוש.. היה מרענן לקרוא ואפילו כיפי : )

למעלה