combo card

TGPLLC

New member
combo card

היי! אני גרה בארה"ב ונמצאת בתהליך לגרין קארד על סמך
I360 ו I485
היום קיבלתי את אישור העבודה יחד עם advance parole
האם זה בטוח לצאת ולהיכנס איתו בחזרה?
אני כבר הרבה שנים בתהליך וקצת חוששת

איי ל

New member
מנהל
אין דבר כזה "בטוח" עד שיש אזרחות ודרכון.

לפקיד ההגירה בכניסה לארה"ב יש סמכות לעכב ולסרב כניסה.
הדעה שלי תמיד הייתה (ועודנה) שאדם שעשה את כל תהליך ההגירה/ויזה בצורה נכונה וחוקית, אין לו ממה לחשוש.
יש לך Advance Parole, כלומר, בהגירה כבר עברו על הקייס שלך ואישרו לך כניסה תוך כדי תהליך. צריך לקרות משהו מיוחד כדי שפקיד ההגירה בכניסה יסרב לך כניסה.
&nbsp

doronf65

New member
מנהל
התשובה הקצרה היא

שאם אין שום דבר יוצא דופן במקרה שלך, ואת יוצאת לזמן סביר (למשל אורך של טיול) אז אין בעיה.
&nbsp
התשובה הארוכה היא שלפקיד ההגירה יש סמכות לעכב ולשאול שאלות ואפילו (לא סתם אלא לאחר אישורים מהממונים עליו) ללאשר כניסה, אבל זה נדיר מאוד ולא יקרה דבר כזה לאדם מהיישוב. אלו כלים שיש לפקידי הגירה במקרה והם פוגשים עברייני הגירה.
&nbsp
והאנלוגיה היא שלכל שוטר יש סמכות לעכב אותך ברחוב. ואפילו לעצור אותך (לאחר אישור מהממונים עליו / קצינים וכו) אבל האם את רואה שוטר וחוששת?
&nbsp
בקיצור, סעי לשלום המפתחות בפנים

Boston Guy

New member
מדובר על "גרין קארד לאישה מוכה"?

כדי להעריך את הסכנה של יציאה מארה"ב, אנא עני על השאלות הבאות:
1. האם היית בסטטוס לא חוקי ( OUT OF STATUS) בארה"ב באיזשהוא שלב בדרך עד שקיבלת את ה AP?
2. אם כן - כמה חדשים \ שנים היית בסטטוס לא חוקי?

TGPLLC

New member
תשובה

כן הייתי בסטטוס לא חוקי למשך 8 חודשים בשנת 2015
מאפריל 2015 אני נמצאת בתהליכים לקבלת גרינקארד בהתחלה עם בעלי וביוני 2019 הגשתי על vawa

Boston Guy

New member
כדי שלא נעשה טעות, צריך מידע ברור...

בעלך (אני מניח שעכשיו זה "בעלך לשעבר" - האם זה נכון?) הוא אזרח אמריקאי, ותהליך הגרין קארד הראשון שהתחלת ב 2015 היה גרין קארד על בסיס נישואין לאזרח ארה"ב?

מה היה הסטטוס שלך לפני ש"איבדת סטטוס" בקייץ 2014 - סטטוס תייר (ויזת B2) או משהו אחר?
את כותבת שבאפריל 2015 "התחלת תהליך גרין קארד" - אבל מההודעה הקודמת שלך אני מקבל את הרושם שעד עכשיו (אחרי שעברת לתהליך על בסיס VAWA) לא היה לך אישור עבודה או AP. תהליך הגרין קארד שלך שהתחיל באפריל לא הגיע לשלב הנפקת ה AP? מתי ואיפה (באיזה שלב) - ואם אפשר לספר אז גם למה - הוא נתקע?

TGPLLC

New member
תשובה

אפשר לכתוב לך בפרטי? יש אימייל? האם אתה עוסק בתחום? אשמח לעצה

Boston Guy

New member
אני משתדל לא לנהל התכתבויות פרטיות - זה "מרוקן את הפורום"

מהמשמעות שלו וממידע שיכול להועיל לאחרים.
אנשים באים לפה כדי למצוא תשובות - וכשאנחנו כותבים את התשובות שלנו כאן, זה יכול לעזור לעשרות בחורות אחרות עכשיו ובעתיד - כי כשהן יעשו חיפוש בפורום מחר, בעוד שבוע או בעוד שנה הן ימצאו את המידע שנתנו לך, ושיכול להיות רלוונטי למי שנמצאות (או יימצאו) במצב דומה לשלך.

בנוסף - אם אני כותב לך משהו ומישהו אחר חושב שאני לא צודק - זה נותן לו את היכולת להגיד את זה - ואולי גם להוסיף מידע או לתקן את המידע שאני נתתי.

לגבי "עוסק בתחום": אני כאן בפורום משנת 2001, ולפני זה הייתי בפורום דומה של YNET עד שהם הרגו אותו. במסגרת הקריירה שלי בעולם ההיי-טק בארה"ב ב 25 השנים האחרונות "תמכתי" באספקט המעבר לארה"ב (ולמדינות אחרות) של מאות עובדים עם ובלי משפחות, ויצא לי להיפגש עם שלל מקרי הגירה - על בסיס עבודה, נישואין, כישורים יוצאים מהכלל וכיוצ"ב. בכל המקרים שאני תמכתי בהם מקום העבודה שלי השתמש במשרדי עו"ד מומחים לענייני הגירה - ומהם למדתי קצת במשך השנים על דקויות בנושא.

בדיוק כמוני, גם דורון (מנהל הפורום הזה) תמך באספקט ההגירתי של עשרות או מאות משפחות במשך יותר מ 10 שנים שהוא כאן בפורום. ויש פה עוד כמה אנשים עם המון נסיון בתחום. אם תתני להם הזדמנות לעזור לך (בכך שתתני להם את התמונה האמיתית והמלאה של המצב) - הם יתרמו מהידע והנסיון שלהם בשמחה ובחינם.

TGPLLC

New member
אוקיי

הגעתי לארצות הברית עם ויזת תייר b2
בנובמבר 2013
נתנו לי שהות חוקית עד מאי 2014
התחתנתי בינואר 2015 הגשתי מסמכים לגרין קארד באפריל 2015 וההגשה הראשונה קיבלנו denial על סמל חוסר ראיות מספקות ( הראיון שלנו עבר בסדר אבל לא גרמו במקום מסודר עם ליס) ביוני 2017 קיבלתי את ה denied letter אבל לא קיבלתי deportation, העורך דין המליץ שנגיש תיק חדש , עברנו איזור והגשנו שוב בספטמבר 2017, עד אז קיבלתי כבר שתי כרטיסים של אישור עבודה וtravel document . ביוני 2019 הגשתי דרך vawa אחרי שגיליתי שבעלי בגד בי והתחיל לשלוט לאיים על החיים שלי בארצות הברית , הוא לחץ על גירושים ואיים באופן קבוע שהוא יגיד להגירה לסלק אותי מכאן , בעקבות המלצת העורך דין הלכתי לכיוון של vawa והתרגשנו בתחילת החודש , אחרי שהגשתי את התיק של vawa( מה שכרגע הבנתי שאולי עצם זה שהוא הגיש את הגירושין ולא אני אולי עשיתי טעות אבל באמת שנכנעתי ללחץ) , אחרי טביעות אצבע חדשות שעשיתי בספטמבר האחרון קיבלתי את הכרטיס המשולב של אישור העבודה והtravel document לפני שבוע.
&nbsp
אני מתלבטת אם לנסוע לארץ לתקופה של 18 יום , אחרי 6 שנים שלא הייתי .

doronf65

New member
מנהל
שמעי...

לאור מה שכתבת, הצעתי היא שלא תצאי מכאן עד שיש לך ביד GC. יכול להיות שיהיה מי שייתן לך תרחישים אופטימיים יותר אבל אם היית י במקומך לא הייתי זז לאף מקום לפני שיש GC.

חיכית וסבלת הרבה זמן עד כאן. חכי עוד קצת ולא תאבדי הכל ברגע.

Boston Guy

New member
דעתי היא כדעת דורון עכשיו - עדיף להתאפק עד ה"גרין קארד"

זו הסיבה שכל כך חשוב להבין את תמונת המצב המלאה - ולא רק חלק קטנטן ממנה. ראי איך דורון שינה את הדיעה שלו - אחרי שהבין את תמונת המצב יותר טוב.

doronf65

New member
מנהל
אם להיות קטנוני

אז לא שיניתי את דעתי

כתבתי שאם היא מקרה סטנדרטי ואם אין שום דבר יוצא דופן במקרה שלה אז זה בסדר. אבל זה לא המצב. ולכן דעתי נשארה זהה: שזה לא בסדר במקרה שלה. כיוון שהיא עם רקע של עבירות הגירה כל ההערכה משתנה...

איי ל

New member
מנהל
בשום פנים ואופן לא לצאת.

זה לא מקרה קלאסי ופשוט של הגירה. האוברסטיי זו הבעיה הקטנה במכלול הבעיות שהבחורה שיתפה אותנו בהן.
האישור עבודה ו travel document הן אישורים שמגיעים כמעט באופן קבוע תוך כדי תהליך ואין בהן כדי להוות אינדיקציה אם תהליך ההגירה יאושר או לא.
כיוון שהתהליך של הבחורה הוא לא "סטנדרטי" פקיד ההגירה עלול לקבל החלטה שלא להכניס אותך לארה"ב ובכך איכשהו לגרום לחלום ההגירה שלך להסתיים.
&nbsp
אגב, יש מעט מאד שהבחור (הבעל לשעבר) מסוגל לעשות בקשר לגרין קארד של גרושתו. מלבד לטעון שהיה מדובר בנישואים פיקטיביים למטרת גרין קארד ואז להיענש בהתאם.
&nbsp

TGPLLC

New member
שאלה

אז לפקיד ההגירה בכניסה יש גישה לכל עבר התיקים שלי פה?
חשוב לי לציין שההגירה לא שלחה לי deportation בביטול התיק הראשון
&nbsp
שנכנסתי לתהליך השני הגשנו שוב הכל מחדש ב2017 ואז ההגשה של vawa נעשתה ביוני 2019 שעוד לא קיבלנו שום זימון לראיון או עדכון.
הבנתי שהתהליך מתחלף אוטומטית להגשה דרך I360 ללא צורך לבטל את התיק הקודם כדי לחסוך בזמן.
&nbsp
עכשיו כן התייעצתי עם עורכי דין חלקם אומרים שזה בסדר לנסוע כל עוד אני בתהליך ואין עבר קרימינלי ואני בטיים ליין עם האובר סיטי.
אני פשוט מאוד מבולבלת כבר איבדתי בני משפחה בארץ ואולי זה הסיכוי האחרון שלי לראות מישהו מבני המשפחה שמאוד חולה בגלל זה אני מאוד מתלבטת .

doronf65

New member
מנהל
אנחנו לא יודעים לאשורו

לאן יש לקצין ההגירה גישה, וגם אם היינו יודעים, זה משתנה כל הזמן. אולי יש לו רק איזו אזהרה, אולי יש משהו ממשטרת הגבולות שלא התנקה כי המערכות כי לא כולם מסונכרנות... אני לא הייתי לוקח צ'אנס. עורך הדין נותן לך תשובה תאורטית, ואולי מעריך שאם תהיה בעיה הוא יוכל להוציא אותך מזה... אין לי מושג אבל עצתנו נשארת בתוקף. אנחנו מציעים לך להיות חכמה (שנמנעת מבעיה) ולא פקחית (שיוצאת מהצרה אליה נקלעה).

ראי, אני מכיר אנשים שאביהם היה על ערש דווי והם היו תקועים פה ומבין את כאבך. נסי להתייעץ אפילו עם אותו אדם... האם הוא היה רוצה שתסכני את עתידך פה?
אף אחד לא יכול לעשות עבורך את ההחלטה הזו... ולומר לך מה אני אישית עשיתי או אדם אחר עשה לא יעזור כי זו את. אנחנו יודעים לתת עצות הגירה. השאר זה שלך...

מה שכן, אם יקרה שאת מחליטה לצאת (ואני לא הייתי עושה זאת), שכרי עו"ד, ודאי שיש לו את כל התיק שלך, ושיהיה בהיכון למקרה ותקראי לו...

doronf65

New member
מנהל
שימי לב לתשובות האחרונות

כותב לך פה על מנת שתקבלי התראה למייל.
&nbsp
בשורה תחתונה, הצעתנו היא שלא תצאי מארה"ב עד קבלת ה- GC!

למעלה