CMYK והדפסה

Aeiona

New member
CMYK והדפסה

שלום לכולם!
אני עובדת על עבודה קטנה ללא שכר לאמא שלי, אני יודעת על ההבדלים של CMYK וRGB בעניין ההדפסה, ומטריד אותי העניין שהצבעים לא יוצאים אחד לאחד (מה שאני רואה במסך זה לא באמת מה שיודפס)
השאלה שלי, האם יש דרך לדעת איך אמור לצאת הגוון של הצבע (CMYK) לפני ההדפסה? ניסיתי לשמור CMYK כJPEG ולראות את התמונה במייל או באתר של העלאת קבצים ושם הצבע שונה לחלוטין - אך האם זהו הצבע שיתקבל בהדפסה?
ועוד דבר- הדפסה של תמונות (ממצלמה) ושילובן בברושור למשל, איך שומרים על איכות הצבע כשעובדים על פורמט CMYK?

אשמח מאוד לעזרתכם המהירה

Schnitzell

New member
הגהת צבעים מדוייקת במסך,

מה שנקרא Soft Proof, היא דבר די מסובך לבצע גם כשיש לך את הכלים המתאימים ואת עובדת בסביבה סגורה. אם אין לך רקע בנושא ניהול צבע, אני בכנות ממליץ לך לרדת מהעניין ולסמוך על הדפסת ניסיון במדפסת ביתית או בבית דפוס דיגיטלי איכותי.

באופן כללי, את צריכה לכייל את המסך באמצעות מכשיר מדידה (Spectrophotometer או Colorimeter), כך שיציג צבעים "נכונים". תוכנת ניהול הצבע תיצור לך פרופיל צבע של המסך, אותו צריך להתקין במחשב ולהגדיר את מערכת ההפעלה שתשתמש בו. בתוכנה הגרפית את צריכה להגדיר מהו פרופיל ה-CMYK שמאפיין את ההדפסה, וכאן העניין נהיה מעורפל לגמרי. אם את לא יודעת איפה העבודה תודפס, ואם הם מבינים בניהול צבע, אז אין שום הבטחה שמה שאת רואה על המסך זה מה שיצא בהדפסה. בסביבת העבודה שלי, שבה כיילתי את כל המסכים ויצרתי פרופילי צבע טובים לכל חומרי הגלם שעליהם אנחנו מדפיסים, הצלחתי לקבל הגהות צבע במסך חלקיות בלבד.

לגבי השאלה השניה שלך, היא כללית מדי. מה הכוונה ב"שומרים על איכות הצבע"? מה זו איכות הצבע? צריך לזכור שמרחב הצבע RGB גדול מ-CMYK, ויש הרבה צבעים שאי אפשר להדפיס ב-CMYK (וגם להפך, אבל מעט מאוד יחסית). בגלל שמדובר בנושא די מורכב, כדאי שתשאלי שאלה ספציפית, עדיף עם דוגמה מצורפת, כדי לקבל עזרה.

למעלה