CMV או EBV

לינועם

New member
CMV או EBV

שלום רב, אני בהריון ובתי התינוקת בת השנתיים חלתה במחלת הנשיקה. אני מבינה כי המחלה עלולה להיגרם ע"י אחד משני הוירוסים CMV או EBV. האם העובדה שבדיקות הדם של בתי מראות 19.3% Atypical Lymphocytes וסימנים של עליה חדה בערכים הקשורים בכבד ALKP ו-ALT רומזת על כך שמדובר כנראה ב-EBV או שגם CMV יכול להיראות דומה? (אני כמובן דואגת בשל ההריון ומחכה לתוצאות ברורות כדי לדעת איזה מהוירוסים בתי נושאת). תודה רבה.

מחלת הנשיקה

מחלת הנשיקה זה EBV כאשר ה CMV הוא הבעייתי בהריון. מבחינתך אם יש לך נוגדנים ל CMV מסוג IGG כלומר מחלה שנרכשה מזמן אז אין לך מה לדאוג כיון שהבעייה היא בעיקר בהדבקה ראשונית ולכן הייתי ממליץ לך לבדוק זאת בהקדם וכמובן להתיעץ עם הרופא המטפל/גינקולוג

לינועם

New member
בהמשך לתשובתך

ידוע לי ש-CMV הוא הבעייתי, ואינני מחוסנת כלל לצערי. שאלתי היתה אם ניתן להבין מתוך דלקת הכבד והתאים הא-אטיפיים אם יותר סביר שאכן מדובר ב-EBV ולא ב-CMV (אני מודאגת כיון שיקח עוד זמן עד שתתקבל תשובת המעבדה מבדיקתה של בתי). אני נבדקתי ל-CMV ונכון לשבוע שעבר הייתי שלילית בשני המדדים, אך יתכן שההדבקה עדיין לא נראתה כי בתי חולה ממש עכשיו. תודה רבה על התייחסותך.

בהמשך לתשובתך

לא ניתן להבין מכך שמדובר ב CMV למרות שזו אחת האפשרויות. כרגע ניתן רק לעקב אחר הבדיקות.

למעלה