CML

אביטל666

New member
CML ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo35.gif

למישהו יש נסיון עם פורמט CML ? איך קוראים אותו ? מעבדים/ממירים אותו ?

CML זה הכימי, נכון? ../images/Emo13.gif

זה סכמת XML לתיאור חלקיקים כימיים נכון? נדמה לי שראיתי פעם הגדרה של API ב JAVA לעבוד איתו. בלי קשר זה XML - למה צריך משהו מיוחד בשביל לעבוד עם זה?

Chemical Markup Language

באתר המצורף ישנו הסבר לגבי התקן, ספציפיקציות, דוגמאות להורדות ועוד מידע רב. אני מניח שתמצאי אותו מועיל, אם עוד לא עיינת בו. את יכולה לספר מהם המניעים שלכם להטמעת התקן ? בנוסף, אני יכול לומר שאצלנו בחברה יש ידע, כלים וניסיון רב בהטמעת תקני XML שונים. אם יש לך שאלות ספציפיות או שאת רוצה להתייעץ, את מוזמנת לשאול כאן או דרך המסרים האישיים.

אביטל666

New member
אני מכירה את האתר

הסיפור הוא שקיבלתי קובץ בפורמט הנ"ל ואני צריכה ליצור תוכנית (ב VB)ולהוציא ממנו נתונים. אז אין לנו שום מניעים
זה פשוט נתונים מלקוח ואנחנו עובדים מולו. לעבוד עם XML אני כבר יודעת. הבעיה היא שהקובץ הנ"ל מכיל הרבה תווים לא חוקיים. חלק מהטאגים לא נסגרו כמו שצריך. אני מניחה שזו בעיה לא של הפורמט אלא של הקובץ עצמו ושל מי שיצר אותו. אבל ממה שקראתי ומתהגובות שלכם, אני מבינה שזה בעצם XML לכל דבר. נכון ? עיקר המטרה שלי היא להמיר את הנתונים מה XML לקובץ MDB

המרת נתונים

הסיפור בהחלט מוכר. מניסיוננו, אנחנו בד"כ עושים אחת מהשתיים - 1. להשתמש ב-Stylesheet להמרת ה-XML לפורמט בו אנו מעוניינים. היתרון הוא עבודה סטנדרטית והחסרון הוא תחזוקה קצת מסובכת. 2. יש לנו כלי, שמטפל בדיוק בהמרות של כל מיני תכנים ל-XML וממנו לכל פורמט אחר. הוא מאפשר ליצור במהירות מה שנקרא "פרסר". היתרון הוא זמן פיתוח מהיר ותחזוקה קלה במיוחד. ושאלה - למה את מתכוונת בתווים לא חוקיים ? מה שאת מקבלת ככל הנראה הוא לא XML, אלא דמוי XML. ל-XML יש מספר חוקים בסיסיים, בהם נאמר בין השאר שצריך להיות ROOT יחיד וכל אלמנט צריך להיסגר ע"י תו תואם. את מוזמנת להעלות לכאן דוגמא, אם את מעוניינת שנעיף מבט.

אביטל666

New member
המרות

נראה לי שבאמת קיבלנו משהו דמוי XML הבעיה הייתה לרוב אלמנטים שלא נסגרו כמו שצריך. אני אבדוק את עניין ה Stylesheet תווים לא חוקיים - כנראה לא היו, וזה היה באג בתוכנית שלי. אני משתמשת ב Sax Parser כדי לקרוא, ויש לו בעיות קריאה בקובץ הזה עוד לא כל כך הצחלתי להבין למה. בקשר לכלי שהזכרתם - זה משהו שאתם פיתחתם או כלי שקניתם ? בקשר לדוגמא - זה בעייתי בגלל שמדובר בנתונים של לקוח. אני אנסה ליצור דוגמא שמייצגת את הבעיות שיש לי.

כלי להמרות

בנוגע לקובץ, אני אתייחס למעלה, בשרשור המתאים. אגב, למען הדורות הבאים, היה עדיף לשרשר אותו לפתיל הזה. על כל פנים, בנוגע לכלי - אנחנו התמודדנו עם "צרות" דומות לצרות שלך פעמים רבות. בהתחלה פיתחנו פתרונות מותאמים לכל מקרה ב-VB, ב-C ובשלל טכנולוגיות אחרות. לאחר זמן מה הבחנו, שחברות וגופים אחרים מתחילים לשבור את השיניים עקב אותן בעיות. סקרתי את השוק ומצאתי כלי מאוד חזק שמטפל בכל הנושא של המרות מכל פורמט לכל פורמט דרך XML ויודע לדבר עם הכלים הפופולריים בשוק, ואז החלטנו לרכוש אותו. ההחלטה התבררה כמועילה מאוד ולאחר ניסיון מוצלח עם הכלי, העליתי את מערכת היחסים מדרגה. כיום אנחנו מייצגים אותם בארץ (עם שלל לקוחות מרוצים, כמובן
).

למעלה