CMC

tsoff

New member
CMC

האם הוא מתקלקל? האם יש בעיה לשמור אותו אחרי ההמסה במים? האם חייבים לשמור חומר מעורב במקרר?

צופיה,

את ה CMC שהמסת במים תשמרי במקרר, עד שבוע. לילה טוב ושבת שלום. מיכל

t a l talim

New member
cmc מגיע ללא תאריך אחרון לשיווק,

כך שלא נראה לי שהוא מתקלקל (אף פעם לא נשאר אצלי מספיק זמן בכדי לבדוק). ההמלצה של דבי בראון היא לשמור כשבוע במקרר אחרי ההמסה במים- לדעתי אפשר לשמור גם יותר. אין כל צורך לשמור בצק מעורב במקרר!!! לאטום היטב ולשמור כרגיל שבת שלום, טל

לא כל כך הבנתי לשם מה להמיס, האם

בשביל דבק cmc? אני שומרת את הדבק בתוך קופסא אטומה מחוץ למקרר לא קורה לו כלום
ובצק לא שומרים במקרר.

tsoff

New member
תודה גלית - קיוויתי לתשובה זו

ואם אכן אין בעיה כמו שזה ניראה גם לי, אני חושבת שעליתי על רעיון לחיסכון, ואת זה אנחנו תמיד אוהבות, נכון בנות??? המסתי אבקת צבע מאכל במים רותחים, ככה שלא נשארו גרגירים בכלל. (אני מדברת על כמות של כף מים ושמינית כפית אבקת צבע). והוספתי לדבק CMC, (שאת אומרת לאבקת CMC שכבר נמסה במים קרים אחרי לפחות חצי שעה ביחד). וקיבלתי אחלה צבעי ג'ל!!!

וואי צופיה ,אחלה רעיון, ינוסה בהקדם

, מחכה לעידכונים אם זה עובד? ואם כן איך? ממש כמו צבעי גל קנויים?.

דלית 3

New member
אני עשיתי משהו דומה להדבקת הדולפין

המסתי פרורי RFM לבן במים חמים ולזה הוספתי CMC. יצא ג'ל דביק שהדביק את הדולפין מצויין. בהזדמנות אנסה את הטיפ של הוספת צבע מאכל - זה יכול להיות טוב לאפקט של מים.

1נרקיס

New member
זה יכול גם לתת מראה רטוב יותר למים?

אם אני עושה ים, אני יכולה להשתמש קצת בדבק מים+CMC כדי ליצור מראה רטוב יותר, קצת שקוף?

דלית 3

New member
לא יודעת - עדין לא ניסיתי. תסתכלי

בעוגת הדולפין שעשיתי בשבוע שעבר - הים צבוע במכחול על RFM לבן. לפי הסבר של טל, חרצתי גלים על ה-RFM לפני שהתייבש, הכנתי 3 צלוחית עם צבע מדולל במים (כחול, ירוק, לבן), צבעתי בכחול ועברתי עם משיכות מכחול ירוק ולבן. במקום שהוא פורץ החוצה מהמים מרחתי בכפית רויאל מאוד מאוד סמיך - כזה שכאשר מרימים את הכפית נשאר "שפיץ". למעשה לא מורחים אלא מפזרים בתנועות "תיפוף". הרויאל לבן עם נעיצת קיסם כחול ו-3-4 תנועות משיכה ברויאל. כשמים על העוגה הוא יותר כחול ממה שנראה בקערה.

שושkה

New member
רעיונות מעולים! CMC+מים נראה כמו

חומר ג'לטיני סמיך ועם טיפה צבע כחול אני חושבת שזה יראה ממש כמו מים. WOW, עכשיו הראש שלי מתחיל לרוץ לגבי כל השימושים שניתן לעשות עם החומר הזה...

1נרקיס

New member
השאלה עד כמה כמות גדולה אכילה

הדבק הזה לא נראה לי שיא המעדן. צריך לחשוב על זה כשמדובר בכמויות גדולות. אולי רק כתוספת קצת למים, לברק ושקיפות?

דלית 3

New member
השתמשתי בזה כדבק בלבד וכאשר הורדנו

את הדולפין מהעוגה לפני החיתוך, הדבק ירד איתו מהעוגה וגרדתי אותו מהדולפין עם סכין. למרוח למתן מראה מים אכן לא נראה לי טעים.

tsoff

New member
אני השתמשתי בחומר הזה כצבע

זה קיבל מירקם של ג'ל והיות ושמתי יחסית הרבה אבקת צבעי מאכל , הפיגמנט ממש יפה. ויוצא נורא נורא זול ביחס לג'ל של וילטון שנשקל בגרמים בעלויות הסטריות. אכן הצבע יוצא יותר מבריק (ויכול להיות גם בעל שכבה יותר עבה, ככה שזה יכול להיות גם כעין זיגוג. איך אני מבסוטית מהתגלית הזאת......

למעלה