cmc

סערות

New member
cmc

טל עוקבת בעניין רב אחרי הפורום המקסים שמתגבש ואחר העוגות המקסימות ומנסה את כוחי גם. אשמח אם תעני לי. בפורום אמנות שימושית נאמר שצריך להוסיף לבצק הסוכר CMC באיזה כמות צריך להוסיף והאם צריך לשמור בצד (במקרר או בשקית) עד שעובדים עם זה או שאפשר לעבוד מיד? תודה

חומר מקשה

בעקרון לא חייבים להוסיף אותו לכל בצק סוכר, רק כשרוצים להכין דמות שתהיה קשיחה יותר (למשל כנפיים של פיה, ידיים של בובה, צמות של בילבי
וכו'). לגבי כמויות - עדיף שטל תענה כי אני לא ממש זוכרת
ומזל טוב על הפורום החדש! (רק היום סיימתי להכין עוגת תלת מימדית של פו הדבף היד עדיין כואבת לי...). מבטיחה להעלות תמונות בקרוב.

CMC

או בשמה המלא carboxy methyl cellulose זו אבקה שמוסיפים לבצק סוכר כאשר רוצים בצק גמיש נוח וקל לעיבוד בשביל לפסל ובעיקר כדי שבסוף התהליך הפסל יהיה חזק ולא פריך ושביר. מוסיפים את האבקה ביחס של כפית על 250 גרם בצק סוכר(אפשר גם פחות מזה) לשים לתוך הבצק את האבקה ,עוטפים בניילון ונותנים לבצק לנוח ולחומרים ל"התאחד" לפחות שעה רצויי לילה לפני השימוש, הבצק שהכנו נקרא modeling paste והוא מאד גמיש ונוח ליצירת פסלים ודמויות.

שאלה...

עד כמה שאני ידעתי.. כשמכניסים את ה-CMC חייבים לעבוד עם החומרים בזריזות מכיוון שהוא מתקשה די מהר... אם ניתן לחומרים "לנוח" כשעה ... האם הוא לא יתקשה מידי ובלתי ניתן לעבודה?

טלכצית

New member
כל עוד הבצק סגור בשקית וחיכינו רק

לילה זה בסדר. רצוי לא להשאיר בצק עם CMC הרבה ימים בשקית כי הוא מתקשה מדי.

למעלה