clipping

gatinho

New member
clipping

יש לי כל הזמן קליפינג בשירים. 1. מה ההשפעה של קליפינג על הסאונד הסופי? האם זה פוגע ברמקולים? 2. האם קליפ בזמן הקלטה (של הINPUT) בהכרח גורם לקליפ בערוץ המאסטר? 3. איך לעזאזל נמנעים מזה? אני לא יכול להוריד את הווליום של המאסטר בלי סוף! מדי פעם יש סנייר או מצילה שפשוט מקפיצים לי את הווליום ויוצרים קליפ. עוד לא יצרתי קטע שלא היה בו קליפפינג... יש פונקציה אוטומטית בקיובייס שמסדרת את זה? איזה תסכול.

gatinho

New member
באותה הזדמנות אני מוסיף עוד קטע לקבלת ביקורת

קטע חדש שעשיתי, והייתי רוצה ביקורת לגבי הסאונד והעבודה בקיובייס (ופחות לגבי המוזיקה עצמה, למרות שגם זה יהיה נחמד) http://www.megaupload.com/?d=9YTRWY89

Ben Burnley

New member
אם אני לא טועה

יש פלאג שקוראים לו magneto, בא עם הקיובייס. אם אני לא טועה התפקיד שלו זה למנוע קליפינג, אבל זה רק מה שנראה לי. יש מישהו שיכול לשפוך אור על הפלאג הזה?

gatinho

New member
לא ממש

קראתי עליו עכשיו. מה שהוא עושה זה נותן סאונד אנאלוגי וינטאג' להקלטות שנשמעות דיגיטליות וקרות מדי.

amber g

New member
אתה עובד לא נכון

א.אל תוריד אף פעם את הווליום של המאסטר. ב.אם יש קליפינג, או שתנמיך את הערוץ הספציפי, או שתנמיך את כל המיקס. ג.קמפרס חלק מהערוצים (במיוחד סנייר למשל). קימפרוס חכם ימנע קליפינג. ד.אף פעם אל תגיע למצב שיש לך קליפינג עוד בזמן ההקלטה. פשוט תוריד גיין. אם זה סנייר או קיק, אפשר גם לקמפרס בעדינות.

gatinho

New member
OK. אני אנסה

מה זה לימיטר? זה קשור? מה אני עושה עכשיו עם גיטרות שכבר הקלטתי ונכנסו לקליפ בזמן ההקלטה? אני לא יכול להקליט את הכל מחדש! בזמן הקלטות חדשות להוריד את הגיין באינפוט של הגיטרה? בסופו של דבר הכל נשמע לי נורא חלש.

Ben Burnley

New member
יש לי שאלה

את הקליפינג בהקלטה אתה רואה בווליום של הINPUT בזמן שאתה מקליט או בווליום של הOUTPUT אחרי שאתה משמיע מה שהקלטת?

gatinho

New member
גם וגם

אחרי שאני מסיים להקליט את הגיטרה (כי אני מרוכז הנגינה ולא במסך), לפעמים אני רואה אדום בחלק של הINPUT, אבל זה לא בהכרח גורם לי לקליפפינג במאסטר. חלק מהסיבה לדעתי זה שחלק מהפלאגים מכובים כדי לחסוך בCPU. רק שאני מנגן את הכל ביחד בסוף קופץ לי קליפפינג במאסטר.

gatinho

New member
על איזה קומפרסור את ממליצה?

במה את משתמשת? דרך אגב, כשאני שם קומפרסור על ערוץ מסויים הוא דווקא נשמע לי חזק יותר. זה לא מעלה את הווליום שלו וכתוצאה מכך גורם לקליפפינג?

amber g

New member
:)

אין לי קומפרסור קבוע. יש לי כמה למטרות שונות. הקומפרסור שבא עם הקיובייס הוא בסדר גמור ונשמע טוב מאוד. הווליום של ערוץ מקומפרס יעלה רק אם הוספת make up gain. הייתי ממליץ שתקרא על קומפרסור באינטרנט, עד שתבין ממש את דרך הפעולה שלו, ואיך משתמשים בו נכון.

gatinho

New member
שאלה נוספת

קראתי על קומפרסור והבנתי בערך מה הוא עושה, אבל עדיין אני לא יודע ממש איך להשתמש בו. הוא אמור גם להגביל קפיצות חריגות בווליום נכון? אז איך אם אני משתמש בו יש לי עדיין קליפפינג? האם שמים את הקומפרסור בINSERT או בSEND? אני שם אותו בSEND כי חשבתי שזה חוסך בעומס על המעבד.

amber g

New member
הסבר

אני אסביר ואשתדל להיות ברור. קומפרסור מנמיך כל אות מעבר לסף(threshold) שנקבע מראש, ביחס(ratio) שנקבע מראש. נניח שהקלטת גיטרה. ברוב השיר הגיטרה מתנגנת על -6db. אבל למשך כמה שניות ניגנת חזק יותר והיא מתנגנת על 0db. ההבדל הזה הוא מוגזם ולא רצוי. לכן נגדיר לקומפרסור threshold של -6db כדי שכל מה שיעבור את העוצמה הזאת - יונמך. בכמה יונמך? את זה נגדיר בratio. בדרך כלל עובדים ביחסים של 3:1, 4:1. מעבר לזה, זה כבר קימפרוס קצת כבד (שגם בו משתמשים). יופי, הנמכנו את האות המוגזם, אבל עכשיו הווליום הממוצע של הקטע ירד. בשביל זה יש make-up gain. אפשר להעלות את הווליום שהחסרנו. יש עוד ערכים אבל קודם תתמקד באלה ואחר כך תחקור את השאר. קומפרסור בדרך כלל שמים בinsert, כי הוא אפקט דינאמי. אפקטים כמו reverb,delay,distortion שמים בsend. לא מורידים את הווליום דרך המאסטר פיידר כי זה פוגם באיכות (ההסבר ארוך, פשוט תאמין לי). עדיין יש קליפינג אחרי קימפרוס? תוריד את הווליום של המיקס. אם רוצים להוריד את הווליום של כל המיקס:א. או שמורידים כל ערוץ בנפרד בכמות מוגדרת מראש. ב.שמים את כל הערוצים בגרופ ומורידים את הווליום. שבת שלום!

אייל744

New member
אני בכל זאת אשמח

לשמוע את ההסבר גם אם הוא קצת ארוך, בכל זאת זו הצעה שמשנה גישת עבודה אז אני אשמח לדעת למה זה יותר נכון לעשות ככה.

amber g

New member
למה לא להוריד את המאסטר פיידר

א.יש שטוענים שהורדת המאסטר פיידר גורמת לאיבוד ביטים. כלומר ככל שתנמיך את הפיידר יותר, כך תעבוד על פחות ביטים. סטיינברג טוענים שזה לא נכון וגם אני לא מאמין בנכונות הטענה. אבל הרבה אנשים אחרים חושבים שהיא נכונה- אז לשיקולך. ב.למיקום הפיידר (כן, גם בעולם הדיגיטלי) יש השפעה על הסאונד. הנמכת את המאסטר פיידר? גם שינית את הסאונד תוך כדי. עד כמה זה קריטי? אתה תחליט. ג.זה שיש נורה אדומה במאסטר פיידר, עדיין לא אומר שיש קליפינג. קליפינג יש כששומעים קליפינג, אז שאור אדום קטן לא ילחיץ אותך. ד.אם תתחיל את המיקס שלך בווליום נכון, לא תצטרך יותר מדי משחקים עם הווליום. ה.נחמד שאתה מתעניין ורוצה ללמוד.

אייל744

New member
מה ההבדל בין...

להוריד את הווליום של המיקס לבין להוריד את המאסטר? האם יש פיידר נפרד למיקס ואחר למאסטר? ואם כן, אז למה?

kundara

New member
הכוונה

לא להוריד את הווליום של ערוץ המאסטר, אלה להוריד את כל הערוצים ביחד. לסמן את כולם, לעשות link channels ואז להנמיך את כולם ביחד. לאחר מכן לעשות unlink (כפתור ימני במיקסר)

dirty bit

New member
הסיבה לקליפינג

במקרה והערוץ לא בעוצמה היסטרית אבל הוא עדיין גורם לקליפינג הסיבה היא עומס תדרים. קיימים במיקס כמה ערוצים עם תחום תדרים דומה וזה גורם לקליפינג. בד"כ הפיתרון הוא פשוט אבל מה לעשות דורש ניסיון ואוזן בעלת ניסיון. עליך לזהות את תחומי התדרים הבעייתים בערוצים האלו ולהנחיתם בעזרת אי קיו. לכל ערוץ יש את התדרים אשר לא משפיעים על אופי הערוץ אבל עדיין לוקחים לך המון headroom כמו כן הזזה של ערוצים אלו לכיוונים מנוגדים בתמונת הסטריאו (לא חייב 180 מעלות אפילו ניגוד קל) יפתור חלק גדול מהבעיה. בקיצור- 1)זהה את הערוצים הבעייתים 2)זהה את התדרים הבעייתים ואת התדרים המיותרים בכל ערוץ וטפל בהם 3)כונן את הערוצים בסטריאו כך שלא יתחרו על אותה הנישה. כך תקבל מיקס הרבה יותר אוורירי ופתוח

gatinho

New member
ואיך עושים זאת?

איך מזהים את התדרים הבעייתיים והתדרים המיותרים? איך מזיזים את הערוץ הצידה? לפי מה שאני מכיר אפשר רק לקבוע אם הוא ילך ימינה, שמאלה או אמצע. לא ידעתי שאפשר "קצת" ימינה. הרבה פעמים אני שם לב שהאור האדום נדלק בדיוק שיש איזה מצילה (שסביר להניח באה בשילוב עם עוד איזה כלי). האם קליפפינג בINPUT (כזה שנדלק בזמן שאני מקליט את הגיטרה) בהכרח יגרום לקליפ במאסטר? ואם לא, האם זה כל כך נורא? תודה רבה!!

dirty bit

New member
טיפול בתדרים

קשה להסביר איך עושים זאת כיוון ש-1-כל מקרה דורקש טיפול אחר 2-כמו שאמרתי האוזן צריכה להיות מיומנת ולשים לב מתי יש עומס על תדר מסוים במיקס. כמה חוקים שיכולים להתחיל לעזור בלהבין ולפתח את האוזן הם אלו. 1-בכל הערוצים שלא אמורים לספק נמוכים (גיטרה ,שירה,מצילות וכו') עדיין יש אינפורמציה בתדרים הנמוכים. לכן חשוב מאוד להעביר high pass filter בערוצים אלו. 2-תחום התדרים בין 1000-200 הרץ נחשב לתחום הכואב כלומר כל הערוצים מכילים בו אינפורמציה ונאבקים על שליטה. לכן בתחום זה חשוב למצוא את הערוצים שאכן זקוקים לתדרים אלו על מנת להעביר את אופיים הערוצים שתדרים אלו לא עיקרם יכולים לעבור טיפול בו אתה מנמיך כמה DB באיזור שהזכרתי. 3-בפיידר של כל ערוץ תראה מעל הפיידר של העוצמה את הקונטרול של הפנינג שים לב שאתה לא חייב לקחת אותו עד הסוף ימינה או שמאלה. כך תוכל למקם כלים שונים במקומות שונים וזה סופר חשוב ליצירת מיקס ברור. הכלל (שכמובן לא חייבים להשמע לו אך הוא נק' התחלה טובה) הוא שככל שלערוץ יש יותר תכולת נמוכים כך הוא צריך להיות קרוב יותר לסנטר. כשאת הקיק ,באס,סנר,ווקל ממקמים באמצע. כמו כן כמה מאמרים שיעזרו לך- http://bpm-music.com/industry_article.asp?newsid=533 http://bpm-music.com/industry_article.asp?newsid=435

למעלה