Civilization

Grimsom

New member
Civilization

בסרט מכונת הזמן (משנות ה- 60, טרם ראיתי את הגרסה החדשה) מצאתי שינוי מעניין לשאלת ה"אילו שלושה דברים היית לוקח איתך לאי בודד". גיבור הסרט יצא להקים תרבות חדשה בקרב בני האדם בעתיד, ששכחו את התרבות הישנה. לשם כך הוא לוקח עמו שלושה ספרים, והסרט מסתיים בשאלה אילו שלושה ספרים? אז אילו שלושה ספרים אתם הייתם לוקחים עמכם, לו הייתם רוצים להקים תרבות חדשה?

bralon1

Member
אם אנחנו מניחים שהם שכחו תרבות

אז אפשר להניח שגם השפה המעוגנת בתרבות אבדה להם וכי השפה שהם ידברו תהיה שונה משפתו של גיבור הסרט, מכאן זה אבוד מפני שהם לא יבינו כלום ממה שכתוב בספר. לעומת זו אם נניח שיש דברים שהם מעבר לגבולות השפה האנושית כמו למשל רעיונות מתמטיים,רעיונות פילוסופים-מדעיים הייתי לוקח ספר רק עם צורות גיאומטריות ואם פחות מלל (כדי לא לבלבל אותם). מכאן הייתי לוקח את הספר של אוקליס (היסודות) עם כמה שפחות מלל (אם בכלל). הבעיה בקשר לשני הספרים הנותרים היא שאני לא יודע איך אפשר לבטא אהבה ומוסר באמצעות סמלים מתמטיים או סמלים בכלל, ועוד ספר שלם על הנושאים הללו. (אני גם לא מכיר ספרים בנושא שניתנים לביטוי סמלי בלבד).

Grimsom

New member
מלים מלים

פער השפה זו באמת נקודה טובה - משהו שהפריע לי בסרט (בני האדם ההם חיו אלפי שנים בעתיד, שכחו את מרבית סממני התרבות - ועדיין דיברו אנגלית של זמננו; הסרט הסביר את זה באופן דחוק, על ידי כך שהיו בידיהם הקלטות באנגלית - שאת מרבית תוכנן לא הבינו). אבל, למה לא ללמד אותם שפה, וללמד אותם כתב - או ללמוד את שפתם ולהמציא לה כתב (כמו שעשו מיסיונרים נוצרים)? כך לא תאלץ להשאר בגבולות הביטוי המתמטי.

Grimsom

New member
הבחירה שלי (+רצועת בונוס)

אחרי מחשבה ארוכה בחרתי שלושה ספרים (כמובן שמהתרבות האירופאית - כי מה אני מכיר בכלל, שוביניסט מערבי חשוך שכמותי): 1. הקטע של הגל על הדיאלקטיקה של האדון והעבד, מתוך הפנומנולוגיה של הרוח - בגלל שהוא מתאר באופן נהדר יחסים בין בני אדם כהתפצלות בתוך תודעה אחת. 2. הסונטות של שייקספיר - שהן, לדעתי, הטקסט האולטימטיבי על אהבה. 3. פיידרוס של אפלטון - הטקסט האולטימטיבי על אהבה (אי אפשר שיהיה רק אחד, נכון?), שמעמיד בספק את חשיבותם של ספרים (על מנת שאלה לא יהפכו לקדושים מדי). כמובן שכל אחד מהם בשפת המקור, על מנת שהארץ לא תהא "שפה אחת ודברים אחדים" (אלא בליל של שפות הודו-אירופאיות, שחושבות באותו אופן בדיוק).

אצא מנקודת הנחה שהספרים נועדו ...

לי...לאור ההערות שעלו כאן...לא יכולתי לחשוב על הספר "בעל זבוב" למען הזכר לי מה אין לעשות ומה הסיכונים...ומכאן אמשיך לחשוב :)

זויברג

New member
הקאמה סוטרה, אולי?

ספר אנטומיה, רפואה, צמחים רפואים? בישול?

Grimsom

New member
סקס, סמים ואוכל טוב

כלומר, הדבר החשוב בייסוד תרבות הוא מידע טכני (מיני/רפואי/גסטרונומי)? מעניינים גם הנושאים שבחרת: בישול, רפואה ומין, כשלושת אבני הפינה של התרבות האידיאלית.

זויברג

New member
יתחילו מזה, אח"כ יתקדמו הלאה,

ברור שזה לא נעשה מתוך מחשבה עמוקה והתעמקות בנושא, אבל תחשבו על זה: קבוצה של אנשים שתקועים במקום מבודד, ללא ציוויליזציה, מה יש לנו להציע להם: כלי נשק? ברור שלא, טכנולוגיה? תראו מה הטכנולוגיה הביאה לנו, מותרות והרבה הרבה סבל... ידע? מי אומר שהידע שלנו יוכל לעזור להם? אם הם צריכים להתחיל תרבות מאפס, ההיסטוריה של כיבושי נפוליאון, או מידע על גלקסיות וכד' לא יעזור להם, צריך משהו בסיסי. לכן, מין, רפואה ואוכל נשמע לי יעיל...

אמיר96

New member
הקאמה סוטרא מיותר

הרבה יותר מעניין להתנסות ולא לקבל הכל מוכן מספר...

Grimsom

New member
החוויה עדיין חד פעמית,

גם אם הטכניקה מגיעה מספרים.

Grimsom

New member
רעיונות

לדעתי, הדבר הטוב היחידי שיש לנו להציע, זה רעיונות. אלו, לדעתי, הבסיס לכל תרבות. הדברים הבסיסיים - טכנולוגיות של מין, רפואה ואוכל - יצמחו מתוכם (או לפחות כך אני מאמין).

sabbine

New member
הרהור וערעור

ואולי מספיק רק להציע את הרעיון הבסיסי של בחינת עמדות ותפישות קיימות?

Grimsom

New member
הרוח נושבת קרירה

לדעתי, לא מספיק להציע רעיון - ללא נטיעה איתנה במיתוס ראוי, הרעיון יעוף ברוח החרישית ביותר.

נראה לי שלפי אנחות יסוד שהתוות

כאן לגבי הציויליזציה במקום שכוח אל ראשיתי לחלויטין שלא קיימת בו ציויליזציה...הרי גם לא קיים בו מיתוס. אני אגב, לא הייתי לוקחת ספרים, אלא הייתי לוקחת עט, עיפרון, ומתעדת כל דבר ראשיתי שאני חווה אותו. הייתי יותר עסוקה במחקר ופיתוח.

למעלה