Ciudad de las ideas - ההופעה ב DVD
אני לא זוכר מתי התחיל ה"רומן" שלי עם Vicente Amigo בדיוק. כשהוא הגיע לפה, אי שם בתחילת המילניום הנוכחי (כן ! הוא היה פה, נדמה לי שבמסגרת פסטיבל ישראל) , לא ידעתי מי הוא. וגם לו ידעתי, נסיעה לחו"ל במסגרת העבודה (תקופת ה"בועה") "נחתה" בדיוק על הזמן שהוא שהה בארץ. יש מאפיינים רבים בנגינה ובמוסיקה של V שמאוד מדברים אלי. רגש לצד יכולת טכנית מרהיבה, הפקה מוסיקלית מושקעת (ברוב ה CDs) , והחשוב ביותר – הייחודיות והסגנון האישי. הכשרון שלו הוא הרבה מעבר להיותו נגן וירטואוז. וירטואוזיות לכשעצמה לא "עושה לי את זה". אצל V הוירטואוזיות היא חלק מהנגינה, היא אחת מדרכי ההבעה, ולא הדרך היחידה. *** שמו של הDVD החדש של - Cuidad de las Ideas" Vicente Amigo" מסגיר את תוכנו. הDVD, בן 55 הדקות , מכיל את כל 8 הקטעים מה CD + קטע נוסף בפתיחה. נראה שהרעיון מאחורי ה DVD היה להעלות את הקטעים מה CD קרוב ככל שניתן למקור, וברוב המקרים זה עובד. לצדו של V הרכב גדול של נגנים: מתופף (Tino Di Geraldo), 3 (!!!) פרקשניסטים, בסיסט, גיטריסט מלווה (שבקושי נשמע, אבל זה לא חסר), בסיסט, זמר (פרטים בהמשך), קלידן (שמבצע את תפקיד ה"כינורות" ב Bolero de vicente) ונגן מפוחית (שמנגן ב Bolero וב la tarde de caramelo). שלושת הפרקשניסטים גם שרים לפרקים. V לבוש בחולצת כחול/תכלת, נטול סממנים חיצונים של המוסיקה ממנה הוא בא, נטול פוזה. הוא אינו מרוכז אך ורק בעצמו, ומפרגן לנגנים במבט וחיוך. נתחיל בדברים הטובים:
הנגינה הדינאמית של V, המעבר בין פריטות שמפיקות צליל של נבל ל Picado ו Alzapua (שקשה לפעמים לראות אפילו ב slow motion), והסאונד המרשים של הגיטרה שלו ,כפי שנמצא ב CDs, בולטים לאורך כל ה DVD. היחס בין אלתור להצמדות למקור,דבר שאומנים מסוימים נוטים להפריז בו (נגינה של אלתור על אלתור) נמוך ומאפשר הנאה מהאיכות המקורית של הקטעים. האלתורים בנגינה קיימים, אך בעיקר כקישוט ולא כתחליף לנושא. קטעים מסוימים -Tres notas para deceir te quiero ו Compare Manuel קיבלו אנרגיה במעבר לDVD. ה Bolero כמעט זהה ל CD. נגינה יפה מאוד של נגן המפוחית מלווה בפריטה עדינה מתחלפת בנגינתSolo של V. הביצוע של קטע הנושא לא מספק לגמרי את הסחורה. בנוסף לכמה בעיות sound (ר' בהמשך) ההרכב הגדול מתפתה לנגן את רוב הקטע בעוצמה, כך שמגיעים לשיא (לאחר השירה בפעם השנייה) אין את תחושת ההתגברות ההולכת ומתעצמת כמו ב CD. חבל. ולדברים הפחות טובים:
ההנאה שלי נקטעה בפעם הראשונה כבר בקטע השני "La tarde es caramelo". הקטע מתחיל באופן דומה לדיסק, וכשנכנס הזמר - Blas Cordoba, ההנאה הופכת לתסכול. נכון, זה עניין של טעם, אבל השירה שלו ממש לא עושה לי את זה. ולצערי התסכול גבר בהמשך. ב Ciudad de las ideas, נוסף לכך שהוא נשמע קצת כמו תרנגול שחוט, השירה שלו בחלק מהזמן (כמו השירה של ה"פרקשניסטים") מעוותת (עם distortion !!!). כששמעתי את זה בפעם הראשונה לא האמנתי ש V, שכנראה יודע דבר אחד או שניים על הפקה וסאונד, הסכים שה DVD ייצא בצורה הזו. הפעם השניה אישרה את הצרה. לא מדובר פה בעיוות קטן. מדובר על עיוות שמגיע בקטעי השיא (הקטעים ה"רועשים" יותר) בכמה מקומות ב DVD. בעסה !. זאת ועוד, הפתיחה של ה Bolero מלווה ב feedback ... מעט פרטים טכניים: כל מי שראה סרט חדש ב DVD שמקורו בארה"ב מכיר את ההשקעה הרבה ב"תוספות" ל DVD שכוללות בד"כ "בונוסים" (של דקות ארוכות) / surround וכו'. בניגוד מוחלט ל "גישה האמריקאית", אורכו של ה DVD של V הוא 55 דק' – זמן ההופעה. ה DVD לא מכיל תוספות , ופורמט ה Sound הוא סטריאופוני. -סוף-
אני לא זוכר מתי התחיל ה"רומן" שלי עם Vicente Amigo בדיוק. כשהוא הגיע לפה, אי שם בתחילת המילניום הנוכחי (כן ! הוא היה פה, נדמה לי שבמסגרת פסטיבל ישראל) , לא ידעתי מי הוא. וגם לו ידעתי, נסיעה לחו"ל במסגרת העבודה (תקופת ה"בועה") "נחתה" בדיוק על הזמן שהוא שהה בארץ. יש מאפיינים רבים בנגינה ובמוסיקה של V שמאוד מדברים אלי. רגש לצד יכולת טכנית מרהיבה, הפקה מוסיקלית מושקעת (ברוב ה CDs) , והחשוב ביותר – הייחודיות והסגנון האישי. הכשרון שלו הוא הרבה מעבר להיותו נגן וירטואוז. וירטואוזיות לכשעצמה לא "עושה לי את זה". אצל V הוירטואוזיות היא חלק מהנגינה, היא אחת מדרכי ההבעה, ולא הדרך היחידה. *** שמו של הDVD החדש של - Cuidad de las Ideas" Vicente Amigo" מסגיר את תוכנו. הDVD, בן 55 הדקות , מכיל את כל 8 הקטעים מה CD + קטע נוסף בפתיחה. נראה שהרעיון מאחורי ה DVD היה להעלות את הקטעים מה CD קרוב ככל שניתן למקור, וברוב המקרים זה עובד. לצדו של V הרכב גדול של נגנים: מתופף (Tino Di Geraldo), 3 (!!!) פרקשניסטים, בסיסט, גיטריסט מלווה (שבקושי נשמע, אבל זה לא חסר), בסיסט, זמר (פרטים בהמשך), קלידן (שמבצע את תפקיד ה"כינורות" ב Bolero de vicente) ונגן מפוחית (שמנגן ב Bolero וב la tarde de caramelo). שלושת הפרקשניסטים גם שרים לפרקים. V לבוש בחולצת כחול/תכלת, נטול סממנים חיצונים של המוסיקה ממנה הוא בא, נטול פוזה. הוא אינו מרוכז אך ורק בעצמו, ומפרגן לנגנים במבט וחיוך. נתחיל בדברים הטובים: