City of Iron

urielson

New member
City of Iron

אז ככה לפני כשבוע וחצי קבלתי את העותק של המשחק המסקרן הזה.

הרושם הראשוני היה ממש טוב, הגרפיקה והעיצוב ממש מרשימים

חלקי המשחק איכותיים מאוד למעט הקלפיים שהנייר קצת דק מידי לדעתי ויש צורך לניילן אותם בדחיפות (199 קלפים גודל סטנדרטי)
לקח לי כמה ימים להבין את ההוראות ולתרגם אותם ( נקודה ראשונה מאכזבת קצת) ההוראות ברורות אבל יש מקום לשיפור.
היו לי גם כמה שאלות שעלהם קיבלתי תשובות ישירות ממר ריהן היוצר והמעצב של המשחק
ומאחד מאנשי הצוות של המשחק.
ההוראות המתורגמות פרוסומו באתר BGG באישורו של מר ריהן להנאתכם.
לצערי הרב עדיין לא יצא לי לשחק (מקווה מאוד לשחק בשבת)

בכל מקרה עושה רושם של משחק מאוד מאוזן גם בשני שחקי וגם בארבעה.
מתעד לכתוב לכם אחרי שאשחק אותו (שוב ב"נ בשבת)

הרעיון הוא ליצבור נקודות ניצחון הנתנות בזכות משאבים את המשאבים מקבלים בעקבות בניית מבנים פיתוח וכיבוש ערים.
במהלך המשחק משתמשים בקלפי אזרחים ואנשי צבא ורוכשים מבנים או כובשים אותם.

במבט מעמיק יש הבדל או אמור היה להיות הבדל בין כל אומה שכל שחקן מנהל יש לכל אומה ייחודיות בכללים (בשלב מתקדם) וקלף או שניים ייחודיים.
אבל ההרגשה היא שכאן מר ריהן קצת התעייף ולמרות שבחלק מהקלפים האישיים (אזרחים וצבא) יש הבדלים בין העמים רוב הקלפיים זהיים וחבל ממש הרגשה של פיספוס.

כמו כן יש טעות דפוס באחד הקלפים (מינורית) מופיע כהערה בסוף בדף ההוראות שפרסמתי.

שבת שלום

אוריאל
 

urielson

New member
אז שיחקתי את המשחק בשבת

פעם וחצי.

בפעם הראשונה עם בני (בשניים) בן ה 12.5 ובפעם השנייה (חצי) התחלתי עם אישתי שקצת התייאשה מעודף הפרטים והמשכתי שוב עם בני עד סמוך לזמן תפילת ערבית של צאת שבת.

רשמים:
ההסבר הראשוני למי שמשחק פעם ראשונה נראה קצת מבהיל יש הרבה אפשרויות ופרטים רבים.
אבל ברגע שמבינים את העיקרון העסק רץ ומהר.
המשחק בהחלט מהנה, ללא אפקט מזל כלל, מצריך חשיבה והרבה אבל לא הרגשתי "זמנים מתים" מעודף חשיבה.
תמיד יש מה לעשות רק צריך לתכנן נכון את שלושת הפעולות בסיבוב בכדי לנצל אותם בצורה הטובה ביותר ולהפיק את המירב או בכסף או במשאבים.
האפשרות של שמירת קלף מבנה חשובה ביותר. וגם האפשרות של לכבוש עיר משחקן אחר בעלת חשיבות אסטרטגית גובהה.

שוב מצר על עוביים הדק של הקלפים שפשוט לא יחיזקו מעמד זמן רב.
ועל הגרפיקה החוזרת בחלקם.
 

sonde

New member
הקלפים

העובי שלהם עוד סביר לעומת העובי של הקלפים של Star Trek: Fleet Captains אותם ניתן פשוט לקרוע ביד כמו ניר, וזה משחק של חברה מכובדת.
 
למעלה