Chord solo

Kane8

New member
Chord solo

אני נגן מתחיל בג'אז, ולאחרונה התחלתי להתעניין בכל העסק של הקורד סולוס, כמו שווס מונטגומרי עושה (Wes montogmery), אני מאוד מתעניין בטכניקה הזאת ומעוניין להשתמש בה גם, רציתי לשאול האם מישהו מביניכם יודע תאוריה מסויימת מאחורה הטכניקה? איך כדאי לעבוד על זה? עוד נגנים שמשתמשים בזה? לא מצאתי עוד נגן שמשתמש בזה בקלילות רבה כל כך כמו ווס. תודה על העזרה.

loomer4

New member
וואי וואי וואי נכנסת לעולם שלי ../images/Emo3.gif

אני עמוק בתוך הטכניקה הזאת, זה דבר נפלא (ודי קשה לאילתור! הרמה שווס משתמש בטכניקה הזאת היא כל כך גבוהה זה מדהים). בתור שלב ראשון אני ממליץ לך להתמצא טוב טוב בהיפוכים בגיטרה, במיוחד בDROP 2 (על כל ההיפוכים שלו, על אקורד 7, אקורד maj7, אקורד m7, אקורד מוגדל, אקורד חצי מוקטן, אקורד מוקטן 7 ואחר כך כמובן הסופת מתחים פשוטים כמו 6 ו9) תשלוט בהם והשליטה בטכניקה תהיה הרבה הרבה יותר קלה. לאחר שתשלוט בהם היטב תנסה לבנות לך פלייבק פשוט מאוד (טו פייב וואן לכל היותר לדעתי) ולאט פשוט תבנה מלודיות מאוד מאוד פשוטות, אל תמהר ואל תילחץ כי זה קשה מאוד, קח אקורד אחד ורק תשחק על ההיפוכים שלו. תאוריה מסויימת מאחורי הטכניקה הזאת היא על סולם sixth to diminished שזה נורא מסובך ואני לא כל כך יודע להסביר את זה כמו שצריך
בעיקרון זה אומר שיש סולם של שמונה צלילים (מוסיפים את הb13) ובמינור זה אותו סולם (עם הבמול 13 וה13 המגו'רי) רק שהשבע יהיה מייג'ר שבע, קשה להסביר וקשה להבין
אבל מבחינת אקורדים זה אומר שהאקורד הראשון הוא אקורד 6 (יענו מתח 6) והאקורד השני הוא מוקטן 7, וכל ההיפוכים שלו יהיו ככה (גם האקורד השלישי הוא היפוך של האקורד הראשון, האקורד הרביעי הוא היפוך של השני וכו'). אני מניאק אם הבנת מזה משהו
אני אולי אכתוב על זה פעם כמו שצריך, אני צריך לברר קודם פרטים מדוייקים על זה. כל כך השקעתי (תראה כמה אני אוהב את הנושא הזה) והחלטתי להקליט ולהעלות ליו טוב קורד סולו שעשיתי ברגעים אלו ממש לברידג' של אנייט אין טוניסיה, וקורד סולו שעשיתי לבית של אין א סנטימנטל מוד (אני נורא לא מוכשר עם הווינדאוס מובי מייקר ובטעות זה הקליט את זה פעמיים ברצף כך שזה עד השניה ה49 ואז זה מנגן את זה שוב, אל תתיחס לזה אז
) http://www.youtube.com/watch?v=cr-GJY2uwSY

ran 15

New member
סתם תראו את זה ממש יפה...

גם אני רוצה
http://www.youtube.com/watch?v=Ryc5tkyE6QQ&mode=related&search=

Virons

New member
מסכים עם לומר זה דורש הרבה אימון

עצה משלי זה ללמוד CHORD סולו של אנשים אחרים או לנסות להוציא משמיעה זה יעזור לך לקבל עוד רעיונות ופוזיציות למשל אני למדתי את המוסיקה של סופר מריו ואז הפכתי את זה לקורד סולו אבל אל תיקח אותי לדוגמא כי אני רק מתחיל XD מה שאני מנסה לאמר לך זה פשוט תחרוש על זה גם תשמע וגם תנסה ובהצלחה

mosesg

New member
תחפש ביוטיוב joe pass

הוא נותן שם כמה שיעורים טובים בנוןשא

Kane8

New member
תודה רבה אני חושב שהבנתי

אחפש על הנושא באינטרנט. בנתיים אני פשוט אקשיב לסולואים של ווס ואנסה להוציא את מה שהוא עושה. תודה לכם.

loomer4

New member
בכיף ../images/Emo13.gif

וכמובן חשוב מאוד להוציא, לראות איך הנגנים עושים את זה

The Eraser

New member
two five one

לפי מה שהבנתי ממה שכתבת זה סטנרט של ג'אז... את יכול להביא דוגמאות שאני ילמד מה זה?

RoieL

New member
תגיד, אתה יודע מה שם הקטע שלו

שמהלך האקורדים בו הוא Dm7 | Dm7 | E(B5) | A7?

loomer4

New member
כמעט כל הקטעים שהוא ביצע הם לא שלו

הוא נהג לנגן סטנדרטים רגילים. ואם יהיו לךל עוד אקורדים מהשיר יהיה יותר קל לזהות

RoieL

New member
בחלק מהשיר הזה שאני מכיר

אלו האקורדים היחידים, השיר מאוד מהיר והוא פורט כל שתי פעימות, במקצב רוקי ולא בלוזי.

terje

New member
אם רק היית

יודע בכמה קטעי ג'אז יש מהלך של A7 ל Dm לא היית שואל את זה
כמעט כל A7 בג'אז יגיע לאיזשהו D... זה כמו לתת פיקסל אחד מתמונה ולשאול אם מישהו מזהה ...

RoieL

New member
../images/Emo6.gifתיארתי לעצמי שאני אקבל כאלה תגובות../images/Emo3.gif

אבל קיוויתי שאולי יצא במקרה שלג'ו פס יש רק שיר אחד שיש בומהלך של A7 ל- Dm עם E(B5)
תודה רבה בכל מקרה!! אגב, מי הולך להופעה של צ'יק קוריה?

yotamn9

New member
יש הופעה של צ'יק קוריאה?!

איפה? מתי? ולמה? פרטים! פרטים!

../images/Emo121.gifמן הסתם שA7 יגיע לאיזשהו D...

ממש לא רק בג'אז.. כל אקורד מזו'רי עם ספטימה קטנה ימשוך לאקורד שנמצא קוורטה זכה מעליו. (מבחינת הרמוניה קלאסית, כן? זה לא חוק מחייב..) בד"כ זה יהיה הדרגה החמישית בסולם שמושכת לדרגה הראשונה, אבל זה יכול להיות כל אקורד.. "דומיננטה שניונית"

loomer4

New member
הוא לא אמר שזה רק בג'אז ../images/Emo8.gif

זה סתם פשוט נפוץ מאוד בג'אז, כמעט בכל קטע ג'אז יש מהלך של פייב וואן (או טו פייב וואן).

למעלה