chick fight!!

עומר ו

New member
chick fight!!

הנה מה שקרה אתמול בWNBA: http://www.youtube.com/watch?v=Qy0oSz9ownQ שימו לב מה ריק מהורן עושה לאחת השחקניות, כנראה שלא צריך את רון ארטסט בשביל ללכת מכות...

OrEl74

Well-known member
מנהל
והנה פירוט של מה שקרה שם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3571987,00.html אחת השחקניות הזאתצ היא ליסה לסלי וזאת שחטפה שם מקום היא לא אחרת מקנדיס פארקר שאת אח שלה אנחנו מכירים טוב מאוד

gambit forever

New member
עכשיו אחת ולתמיד-

מי יותר טוב/ה - אנתוני או קאנדיס פארקר??? לפחות אנו יודעים עכשיו מי יותר חזק... חחח...

tristan79

New member
לא רואים מה מהורן עושה

אפילו אומרים את זה בשידור, שהמצלמות לא קלטו את מה שהוא עשה, אלא רק את מה שקורה בהמשך (ליסה לסלי עפה ושחקנית אחרת מהקבוצה קופצת על הגב של ריק ומצ'פחת אותו...). נרהא לי שזה יותר קרוב לגרסת "ההגנה" - הוא ניסה להפריד ולהרחיק את לסלי, אבל מהורן הוא בחור גדול וחזק... ליסה לסלי נראית אח"כ מאוד מזועזעת מהעניין... קצת מפתיע... הייתי בטוח שהיא יותר קשוחה מזה... מה היא נהייתה לי? יותם הלפרין? גם מעניין איך זה אירוע כזה קורה דווקא במשחק שהמאמנים מצד אחד זה למבייר ומהורן ומהצד השני מייקל קופר (גם לא בדיוק השה הכי תמים ממה שאני זוכר). אני כבר לא יכול לחכות לקריירות האימון העתידיות של דניס רודמן וברוס בואן ב WNBA...

מנחם לס

New member
עכשיו ריק מהורן זורק שחקנית לפרקט

במאמר שיופיע מחרתיים על מוזס מלון (ובשבוע שעבר קרל מלון) אני טוען שהפאור-פורוורדים (מוזס שיחק כם כסנטר וגם כפאוור, תלוי באיזו קבוצה) אני טוען שלמרות שמשקל וגובה האוכלוסיה צומחים כלפי מעלה בהתמדה, הסנטרים והפאוור פורוורדים כבר משנות ה-60 (!) היו גדולים יותר, חזקים יותר, אגרסיביים יותר, וקשים יותר. אני מזכיר כמה פאוור פורוורדים ששיחקו לפני 15 שנים: קרל מלון, צ'ארלס אוקלי, צ'ארלס בארקלי, ריק מהורן, הוראס גראנט, אנטוני מייסון, ואני מוסיף את ביל למבייר למרות שהיה "רשום" כסנטר, היה יותר פאור-פורוורד, והיו עוד - כולם גדולים, מלאי בשר, קשים, מפחידים, אוכלי אדם. מי יש לנו היום? איטריות ככריס בוש ודשון שנשימה אחת ממוזס היתה מעיפה אותם שני מטרים. אז מאחר ולעוזר המאמן של דטרויט ריק מהורן אין יותר גברים לאכול, הוא החליט אמש לזרוק את הדוגמנית היפהפיה של הלוס אנג'לס ספארקס, ליסה לסלי, לפארקט ולהיות שותף ל-MELEE בין שתי הקבוצות (לוס אנג'לס ניצחה 84-81). אני טוען שהמשחק אז היה הרבה יותר פיזי, הרבה יותר "גברי", ומשתתפיו היו פאור-פורוורדים כפי שכתוב בספר. היום נבחרת ארה"ב לא יכולה למצוא לה פאוור-פורוורד רציני לרפואה. מה דעתכם?

מנחם לס

New member
הבהרה: מדבר על אופי, לא רק משקל

אני בטוח שתביאו לי דוגמאות של כמה פאוורים "גדולים". אבל מה שעושה מפאוור פורוורד פאוור פורוורד, זה אופיו לא פחות ממשקלו. היום שחקני בנבא - בגדול, מלבד שניים-שלושה - הפכו להיות 'פוסי קאטס'.

עומר ד

New member
בול - שיט !!!

היום מהורן ומייסון היו יוצאים ב6 עבירות in no time. חוץ מזה שהאיזורית הייתה קובת אותם אל תשכח שמול אישית עוד היה להם מה למכור אבל עם זריקת חצי מרחק שהיא שווה ל.. ועם חוסר יכול מסירה מוחלט ולפתוח הגנות צפופות הייתי מנבא להם מין דני פורטסוניות שכזו. כריס בוש מהיר, גבוה, אתלט ועם קליעה מחצי מרחק. הוא היה מתעלל בהם!! פאוורים חזקים - גארנט אטריה חזקה ביותר! יודוניס חזק ולא מוכשר במיוחד..אמארה מפלצת.ומה עם אלטון ברנד? דאנקן ? ואפשר להפלגי עוד ועוד. תפקיד הפאואר השתנה. אם פעם אמרו שגארדים מביאים קהל אבל פאוארים זוכים באליפויות " (לזא זוכר מי אבל מישהו חשבו אמר את זה), היום ברור שפורוורדה חייב מסירה וקליעה. אין חוטבי עצים בליגה. הנגזרת היא שהם חייבים להיות קלים יותר, אבל עדיין תמצא מוטציות על טבעיות כקווין גארנט שהוא שחקן חזק ולא היה מתנדף מול מהורן או מיייסון ולו בשל הגמישות שלו. אתה שם עליו יד והוא מחליק למקום אחרץ הןא עושה ספין מוב על כ"א מהשמות שהזכרת כולל אוקלי ונעלפם להם עם דאנק על הבייסליין או פייד אווי, והם אפילו במהירו תשדבריםפ קורים כיום לא יספיקו להכניס לו את המרפק המסורתי!!

עומר ד

New member
כמובן שיש חוטבי עצים בליגה

התכוונתי ששחקנים כמייסון ואוקלי היום היו מתקשים הרבה יותר מאז בלהסתמך רק על החוזק

מנחם לס

New member
למה רק חוזק?

כל הפאור פורוורדים שהזכרתי (מלבד אוקלי אולי) היו גם קלעים טובים ושחקני התקפה והגנה מצויינים. במה הם היו "מתקשים היום" לא ברור לי!

מנחם לס

New member
מי לימד אותך לדבר ככה. בול-שיט?

כמובן שהיום היו יוצאים ב-6 עבירות כי לא רק השחקנים הפכו להיות פרימדונות עדינות, אותו דבר קרה לשופטים, ולחוקים המטומטמים שהנבא הכניסה בשנים האחרונות. אתה יודע מה מוזס מלון היה עושה לך לו אמרת 'בול-שיט' על מה שכתבתי?

מנחם לס

New member
ליגה של יורמים

יש לי חדשות למיסטר בול-שיט: הליגה כולה הפכה לליגה של ילדים טובים מהכנסיה. ראשיד וולאס הוא המוהיקני האחרון של דור נפלא של שחקנים כמוהו שהיה ואיננו עוד. היום אתה נוגע בשחקן, מיד הזיברה שורקת. יש התקהלות הכי קטנה (כמו אמש בדטרויט עם ריק מהורן) והעונשים מיד מתעופפים. יש גבול לכל דבר. שטרן רצה (והצליח) להפוך את הליגה לליגה של ילדים טובים שמתלבשים יפה ולא אומרים מילים "רעות" לשופט כמו 'בול-שיט'. אני ישבתי על הקווים משך 40 שנה. אם היה לכם מושג איזה פקה=פקה היה הולך אז בין שחקנים ושופטים. איזה פקה=פקה בין שחקנים! הזכרת את כריס בוש. הוא הדוגמא הטובה ביותר למה שהפך הפאוואר פורוורד המודרני: לילד טוב ירושלים!

ikrmr

New member
הדבר החשוב הוא איכות המשחק של השחקן

בס"ד רין בעיה בשחקנים שאינם מורעים. לא זה החשוב. אפשר להיות לא מופרע אבל שחקן שהוא מנהיג ווינר ועם יכולת משחק מעולה. שחקן כמו ראשיד וואלאס אינו בהכרח טוב יותר מכריש בוש (או יותר נכון ממה שיהיה כריס בוש בעוד כמה שנים שהרי הוא צעיר). גם שחקן שקט ו"ילד טוב ירושלים" בהתנהגותו, יכול להיות שחקן גדול, מנהיג ווינר.

עומר ד

New member
מייסון ? אוקלי ? גראנט ?

חבר'ה ללא יכולת לקלוע מחוץ לצבע. מה הם היו עושים בכלל בטריטוריה של נוביצקי ? גאסול ? גארנט ? מאלון היה יחיד בדורו כמו גם בארקלי. אבל כל שאר השחקנים שהזכרת, מדרגה אחת מתחת לסופרסטארים, כיום לא היו תורמים בצד ההתקפי מספיק בשביל להצדיק חמישייה. אפילו יוצמח הגנתי כמו ברוס בואן חייב יכולת לקלוע שלשות כדי להיות שחקן חמישייה לגיטימי. פוורוורדים הפכו היום בין אם פאואר או סמול - ללא הבחנה לשחקנים גבוהים יותר ואתלטים יוןתר עםן יכולת קליעה טובה יותר, ושטוש מוחלט בין סמול לפאואר. קווין מקהיל, with all do respect ולאחר שצפיתי בו לא מעט, הי מתקשה מ-א-ד היום. וזה בלי להזכיר בהמות כבן וואלאס שהיה מאכיל את חלקם קש!

OrEl74

Well-known member
מנהל
כמו כולם אתה מסתכל רק על יכולת

על חכמת משחק שמעת? אנייסין אמנם היה אידיוט אבל אוקלי היה אחד מהשחקנים הכחמים ביותר באותה תקופה, נכון שהוא היה שחקן מטרה שכל תפקידו היה לעצור את הכוכב של היריב (ברוב המקרים איזה שאגת אמוק היתה עושה את העבודה טוב מאוד
) אבל יחד עם זאת היה היה מאוד אינטיליגנט על המגרש ותמיד עשה את כל הדברים הקטנים שיעזרו לקבוצה שלו לנצח, לצורך העניין יואינג וסטארקס למשל היו הרבה פחות חכמים ממנו בכל מה שקשור למה שקורה על המגרש (אין לי מושג איך הם מחוץ למגרש). מעבר לכך אוקלי היה שחקן עם מוסר עבודה גבוה, דבר שקשה למצוא היום ושימש סוג של מנהיג שקט בניקס ואח"כ גם בטורונטו. בקיצור, מה אני אומר זה שלא תמיד שחקן נבנה על יכולות משחק נטו אלה יש דברים אחרים מסביב שעושים שחקן והמאמנים יודעים להעריך שחקנים כאלה אפילו אם הם לא קולעים 20 נק' למשחק.

כל הדוגמאות שנתת

המשקל של גארנט בכלל לא מתקרב למשקל רגל אחת של אוקלי; יודופוליס מזכיר פאוארים של פעם, אבל הוא נמוך ולא מפצה על זה באתלטיות; אמארה לא היה מתקרב לצבע מול הכוח הפיזי של בארקלי, לדוגמה (בעצם, גם היום הוא רק זורק מבחוץ). אלטון ברנד? הוא פאואר כמו שהיה פעם שיכול היה להתמודד בכבוד עם קארל, בארקלי, אוקלי ושות', כל השאר ילדות עם קוקיות.

למעלה