chessmaster 10

Tu Lus

New member
chessmaster 10

אז קניתי את המשחק והספקתי לשחק כמה שעות טובות לא הכל אני מבינה כי האנגלית הזו מוזרה לי לפעמים אבל נחמד לשחק
לא ניצחתי שום משחק מתוך 7 !!! הלם!!! ההערות של המחשב (עצות) מזה מוזרות לפעמים. איך אני מורידה את רמת המשחק?

Tu Lus

New member
תופעה שאני לא מבינה! צריכה עזרה

אני פה בתמונה הלבנים/צהובים. למחשב שמשחק מולי יש רק מלך וחיילון אחד. למה הוא הכריז פתאום תיקו שברור שזה מט?

jack of hearts

New member
איה התמונה ?

אני לא מכיר לחלוטין את התוכנה. אבל אולי הוא פשוט ראה מספר מהלכים קדימה, או שהוא הציע תיקו והסכמת בטעות. אני לא זוכר ככה בעל פה איפה מורידים את הדרגת קושי. אבל תסתובבי ברחבי התוכנה. אני בטוח שתמצאי.

jack of hearts

New member
למען האמת

קשה לי להבדיל בין החיילים שלך לשל המחשב. את יכולה להחליף את הכלים ולהעלות תמונה נוספת ?

Tu Lus

New member
החייל של המלך זה ה

הסגול במשבצת A3 והמלך למעלה במשבצת H6 כל השאר שלי

Tu Lus

New member
הנה שמתי

ממש לא. אחרי המהלך הוא פתח חלון קטן ואמר שיש תיקו! לא הוגן!! כמה פעמים הוא עשה את זה אבל אז זה היה רק "בדרך לשח מט" היה על מה להתווכח כיו יכול. כאן אין. זה מט ברור. מצאתי אני משחקת נגד יריבים עם פחות נקודות.... המשחק ממש קשה. מי מכיר אותו ויכול להמליץ על דברים שיש?

ycyclop

New member
קצת קשה לראות

אבל אם אני מבין נכון את הכלים הוא נמצא במצב של פט = תיקו. פט זהו המצב בו אין לו לאן ללכת (כלי כלשהו) מבלי להביא את עצמו למצב של שח במקרה כזה, זה תיקו

Tu Lus

New member
למה אתה מתכוון?

אבל המלך לא יכול לזוז מבלי שיהיה מט כי החייל הפשוט תקוע בגלל החייל שלי. למלך אין לאן לזוז מבלי להיאכל. זאת אומרת מט מה הקטע של פט=תיקו פתאום? ואם זה פט... מה שזה לא יהיה אז איך יש מט.? המחשב ניצח אותי איזה 8 פעמים במט! ופעם אחת תיו ועכשיו שוב. מה זה?

למיטב הבנתי

ההבדל הוא כזה: במט מאיימים ישירות על המלך, ואין לו אפשרות לזוז כדי לצאת מהמט. בפט מגיעים למצב שהמלך לא מאויים ישירות, אבל אין לו אפשרות תנועה, כי כל תנועה תגרום ל"אכילה" שלו. זה בעצם "מט פאסיבי", אפשר לומר. ולכן הוא לא מט, אלא פט. מוגש ע"י פיט פט טו.

למעלה