Cherry Blossom Festival

yeross

New member
Cherry Blossom Festival

היי אני מתכנן טיול ליפן (שלושה שבועות בערך) לקראת סוף מרץ. אני לא מתכנן לעבוד ואני מקווה לראות כמה שיותר מהארץ ולא להתקע רק באיזור אחד. אני יודע שהפריחה משתנה בהתאם לאיזור, אבל איפה הכי כדאי לי לראות את "הפסטיבל"? האם בכלל יש משהו רשמי, או שפשוט מדובר בקבוצות של אנשים שהולכות לראות את הפריחה בפארקים? אשמח לקבל כל מידע בנושא. אני מבין שזה לא ממש פורום טיולים, אז אם למישהו יש טיפים יותר כללים בקשר ליפן, שישלח לי אותם בבקשה בהודעה פרטית Cheers גיל

GnomeBubble

New member
לא, אין פסטיבל של ממש

בגדול פריחת הסאקורה (עץ הדובדבן) ביפן "נחגגת" בעיקר בהאנאמי - אירועים פרטיים של משפחות או קבוצות (עובדי חברה מסויימת למשל) שהולכים לעשות ביחד פיקניק מתחת לעצי הסאקורה בפארק ציבורי וצופים בעלים הנושרים. יכול להיות שיהיו פסטיבלים מקומיים פה ושם, אבל דווקא בחג המפורסם הזה אין משהו רשמי.

last day

New member
הטיפ הכי חשוב

אל תתקע את המקלות אכילה באף ותעשה קולות של אידיוט
תהנה :] כולי מלאת קנאה

passioneta

New member
אין פסטיבל ספציפי

זה קצת כמו יום העצמאות בארץ - יש מקומות בכל עיר שבהם נהוג לצפות בפריחה. במקומות האלו יש גם דוכני מזון וכו' ובאופן כללי "שמח". דוגמאות שאני מכירה: פארק מארוימה (או מריומה, אם להכנס לאווירת המנגל) בקיוטו, המטבעה (היכן שעושים מטבעות) באוסקה - הפריחה שם היתה מאוד מיוחדת.

Woogy

New member
אני במקרה ראיתי את זה בקוריאה

סוף סוף ראיתי את זה אחרי שנים ששמעתי על זה שוב ושוב. כמו שציינתה, זה קורה כל שנה בשבוע אחר, זה מאד תלוי במזג אויר. נדמה לי שזה קורה אחרי הרצף הראשון של ימים יפים וחמימים בעונה, כך שיש סיכוי לצפות לזה מראש כמה ימים. יש כל מני מקומות בהם יש כמויות של עצים וזה פשוט תענוג לטייל. לא יצא לי להשוות, אבל אני מניח שביפן יש עוד יותר "רחובות של סאקורה" מבכל מקום אחר. בקטע הזה אין מה להתבייש בישראל, שבה האביב הוא עונה מופלאה, שכיף לבחור נתיב אפילו דרך שדות בר, ולהנות משפע הפריחה(בין הקוצים;) זה רק טבעי שמי שאוהב את האביב בישראל, יתעניין לראות תופעות אביב מדהימות גם במקומות אחרים. אגב קוריאה, הקוראנים חולים על פרחים, ומטפחים פרחים כל הזמן בכל מקום. האביב בקוריאה זה חוויה מדהימה.

yeross

New member
תודה

עוד 2 שאלות: 1) שמעתי שיש אתר עם תחזית לגבי מתי תתחיל הפריחה לכל עיר\איזור. מישהו יכול לכוון אותי אליו? 2) פסטיבל ה- Sanno Mtsuri - מה זה בדיוק והאם זה שווה את המאמץ? תודה

למעלה