cheque cfrossfiring

cheque cfrossfiring

זוהי שיטת הונאה באמצעות שיקים. לא מצאתי שום דבר ברשת שמסביר את זה. מישהו מכיר? יודע? השתמש?

tallyb

New member
Cheque ‘kiting’

Cheque ‘kiting’ or ‘cross-firing’ (also known as ‘round-tripping’)takes place when customers of one or more banks draw cheques in favour of one another on different banks or branches of the same bank, depositing them to one another’s accounts in order to draw against the deposits before the proceeds of the cheques have been collected. The object is to trap the bank into paying out against the deposit in the expectation that the cheque will be met.1The scheme generally requires the collusion of two or more account holders.It constitutes the criminal offence of fraud.2It exploits two factors: (a) a current banking account in which drawings can bemade against cheques that have been deposited but have not yet been cleared; and (b) delays that occur in clearing such cheques that are drawn on other banks or other branches of the same bank.

והשיטה בעברית:

פותחים חשבונות בכמה בנקים ובכמה סניפים, תחת שמות שונים של חברות בע"מ, שאותן ניתן להקים ללא כל בעיה עם תעודות זהות מזוייפות אצל כל עו"ד תמים. (עלות תעודה מזוייפת נמוך בהרבה ממה שאתם חושבים). בשלב השני מכניסים סכום כסף בחשבון אחד, ומתחילים להעביר את הכסף מחשבון לחשבון, באמצעות שיקים, ומקפידים שהמחזור יהיה גדול, הסכומים לא עגולים ושתמיד יהיה כיסוי. הפעולה הזו נקראת סחרור. בשלב השלישי, שלב העוקץ, נותנות כל החברות לאחת מהן שיקים עתידיים בכל מיני סכומים, ובסכום כולל משמעותי מאוד. החברה המקבלת ניגשת עם כל החבילה לבנק, ומבקשת אשראי (יענו הלוואה) כנגד הפקדת השיקים הדחויים האלו. מנהל הסניף שמגלה אחריות, מצלצל לכל אחד מהסניפים של הבנקים הנמשכים ומברר האם לשיקים הללו יהי כיסוי: כל המנהלים האחרים אומרים לו פחות או יותר את אותו דבר (כי זה מה שמופיע אצלם במחשב)- כן, זו חברה עם מחזור גדול, ומעולם לא חזר לה אפילו שיק אחד. אין בעיה, תרגיש בטוח. שמח וטוב לב לוקח המנהל את כל השיקים הדחויים כבטוחה, ונותן אשראי במזומן. הכסף נעלם מיד, ועד שהוא מגלה שיש לו ביד ערימת ניירות חסרת ערך, כל המעורבים בדבר נעלמים. ואל תגידו שאני סיפרתי לכם, ואל תשאלו איך אני יודע...

tallyb

New member
ולגבי התרגום

מעבר לשרות למען האזרח של אבא של נועם
נראה כאילו סחרור המחאות יכול להיות רעיון נחמד לתרגום. אני תוהה אם ה - kiting נובע מכך שבסוף מנהל הבנק עוסה מהצ'קים טיארות?

טלי ב. ואבא של נועם - הבאתם תרומה

שלא תסולא בפז. באמת שגיששתי באפילה מוחלטת. - (השיק בדואר
). 2 שאלות אליכם: א. טלי ב': היכן מצאת את המובאה שציטטת ועיצד הגעת אליה? (להפקת לקחים מקצועית) ב. אבא של נועם: אני רוצה להיות האח של נועם (אני רק בן 54). אתה מאמץ?? עכשיו באמת, אני בכל זאת חייב לציין מהיכן מקור הסבר שלך, אחרת הלקוח לא יקבל. אז אולי רמז? בסוף אלך על גילגול שיקים (עפ"י אבניאון) עבור ה-kiting ועל הפקדות צולבות (המצאה שלי) עבור crossfiring ממתין להתייחסויותיכם המבורכות.

למעלה