checkpoint

בן100

New member
checkpoint

מה אתם יכולים לספר על החברה? משכורות? תנאי העסקה וכו'? יש לציין שאני בוגר אוניבסיטה ללא נסיון.

nadav1974

New member
עבדתי שם 4.5 שנים

חסרונות: * יחס מחפיר לעובדים. * קידום איטי במשכורות, משכורות נמוכות ובונוסים נמוכים. * היחידה בשוק שלא נותנת רכב בליסינג (פעם אמרתי שאצלנו לא נותנים רכב. שאלו אותי: למה לא אמרת שאתה עובד בצ'ק פוינט?) יתרונות: * חברה יציבה, לא כמו סטארט-אפ. * עושה טוב לקורות החיים. עוד נקודות: * תחשוב אם אתה מעדיף לעבוד בחברה קטנה או בחברה גדולה. * תלוי מאוד לגבי התפקיד הספציפי. מתוך היכרות עם האנשים, אני אוכל לעזור אם תפנה בפרטי.

fallingduck

New member
עבדתי שם 3.5 שנים

ולא ראיתי גרוש מהאופציות. אל תבנו על האופציות, זה כמו כרטיסייה לקזינו. עדיף חוזה לטווח ארוך, הגדרת תפקיד ברורה ומסלול קידום מסודר. לא ממליץ על צ'קפוינט, ולא על אחיותיה ה"אמריקאישראליות". ---------------------------------- אמרו לי "אנחנו כמו משפחה". אמרתי "משפחה לא עושה רה-ארגון כל רבעון".

מסכים לגבי אופציות

אופציות תמיד ניתנות למימוש תקופה יחסית ארוכה קדימה (לפחות שנה-שנתיים), והרווח הוא הימור. בניגוד למה שמנהלים מנסים להציג, זה תלוי במליון גורמים - א. בחברה גדולה, ההשפעה של העובד הבודד על ערך המניה ממש זניח. בחברה כמו אינטל יש אלפי עובדים רק בישראל, וזה די נאיבי להניח שלמהנדס בתחתית הפירמידה או למנהל הצוות שלו יש השפעה על ערך המניה. ההשפעה של העובד היחיד בתחתית הפירמידה היא רעש זניח בהשוואה להשפעה של מנהלים בכירים בחברה ובמתחרות שלה, השפעת כוחות השוק הכללי על שוק המניות, וכך הלאה. ב. בחברה קטנה, לך תדע אם היא תשרוד (שלא לדבר על תנפיק) בעוד שנתיים. שפל כללי בשוק והחלטות שגויות של בעלי ומנהלי החברה יכולים פשוט למחוק את החברה נוכח כל המאמצים של המהנדסים, והחלטה של איזה חברה גדולה מתחרה לרכוש את החברה רק כדי למחוק את התחרות יכולה להפוך סדרה של שגיאות לרווח עצום. ג. אני עובד בחברה א' תמורת משכורת של X שקלים נטו לחודש + אופציות של חברה א'. מחר באה חברה ב' ומציעה לי (הלוואי אמן) משכורת נטו של 2X שקלים נטו לחודש. מה עדיף - X שקלים כל חודש ביד, או (עם כל האמונה במוצר של חברה א' ועובדיה) כרטיס הגרלה בבורסה למימוש בעוד למעלה משנה ?

למעלה