Chapter 27 - סרט חדש על רצח לנון

Jemma7

New member
../images/Emo45.gif

אולי פול הוא לא "הגאון" כמו ג'ון, אבל הוא כתב את רוב הלהיטים שתפסו אנשים וגרמו להם לגלות עוד על הביטלס ולשמוע עוד שירים שלהם.

honey pie1

New member
וזה גם עניין של טעם../images/Emo3.gif

(הקטע של פול הוא לא "הגאון"...)

Drorchiklil

New member
כן, טוב,

גם מייקלואיס נחשב ל"הכוסון", זה לא הופך אותו לפחות מלחיץ. נחשב זה נחמד, אבל לכי תקבעי לפי זה מה נכון ומה לא. (למרות שבמקרה הזה זה דווקא עבד.
)

Jemma7

New member
מייקל לואיס../images/Emo5.gif

ונפלט לי בטעות "היה" התכוונתי ל"נחשב"

Wild Honey Pie

New member
בהקשר לזה,אני חושבת

שזה לא בסדר שאנשים רוצים לקבוע מי הוא "הגאון" של הביטלס כל אחד היה גאון בדרכו שלו,למה צריך לדרג את רמת הגאונות שלהם?

Jemma7

New member
לא להרוג אותי#$%@#%

סליחה, פליטת פה. סליחה לכל האנשים שזה פגע בציפור נפשם או סתם עיצבן אותם
נכון, כולם גאונים, חכמים ויפים (?) ולא צריך להשוות. סגרנו את הנושא?

MissMisery

New member
אז ככה

בראש ובראשונה זה ברור שהכל זה עניין של טעם. לא מתווכחת על כך שלפול יש כשרון, הוא כתב כמה דברים מאוד יפים בתקופת הביטלס ויש לו כמה לחנים מאוד יפים. הבעיה איתו שהוא מאוד מרובע, חוץ מהלטר סקלטר (ואולי עוד משהו ושכחתי?) הוא לא שבר שום מסגרת. כמעט כל שיר שלו בביטלס עטוף נורא יפה בתבנית ידועה מראש. גם סרג'נט פפר, אלבום אגדי לכל הדיעות, השיר המוצלח ביותר שם הוא A Day In The Life והשיר הזה מוצלח לא סתם כי הוא שיר יפה, או בגלל שאני אוהבת אותו, אלא בעיקר בגלל שהיה פורץ דרך. ו Lucy In The Sky שיר פסיכדלי אמיתי! ואסור לשכוח את Tomorrow Never Knows מ Revolver. עד כאן זה רק לנון, יש כמובן את שיריו של הריסון וכל האלמנטים מהמזרח שהוא הביא - אלו דברים שמעידים על אומץ. פול, לעומתם, לא לוקח סיכונים, הוא תמיד הלך על הבטוח. שירי פופ, יפים ככל שיהיו, בד"כ הם פשוט שירים סתמיים. עברתי עכשיו על כל שירי הביטלס וניסיתי למצוא את הדברים הטובים שפול עשה והצלחתי להגיע לרשימה של פחות מ 10 שירים. ובדברים טובים, אני מתכוונת לחידושים, כי שוב, שירים כמו For no one (שיר שאני אוהבת!) לא מחדשים לי ולעולם כלום. ולסיכום - לפול יש כמה שירים טובים ואפילו יותר, שירים יפים. הוא יודע לנגן על גיטרה, באס ופסנתר בצורה מרשימה (ובטח על עוד כלים, אבל לא בטוחה אז לא אכתוב סתם) הוא היה נחוץ מאוד בתקופת הביטלס כי הוא דאג לאזן את ג'ון וביחד הם עשו דברים מדהימים, ולמרות כל מה שכתבתי, אני נהנית לשמוע שירים שלו, אבל בשורה התחתונה זה לא מספיק, לא מספיק להפוך אותו מזמר מוכשר לעילוי. ובשורה העוד יותר תחתונה, אם פול יגיע להופעה בארץ אני ארוץ לראות אותו
(אני אסתפק בו כי אין לי הרבה ברירה...)

Beatles Forever

New member
לא נכון

A Day In the Life זה לא רק לנון, ולפול יש השירים הרועשים- Helter Skelter, Birthday, Back In the USSR; את השירים המתוקים הנצחיים- Penny Lane, English Tea; את השירים המלודיים הקסומים- Here There and Everywhre, For No One; שירי קאנטרי- I`ve Just Seen A Face, Rocky Raccoon; פופ קליל- She Loves You, All My Loving, Can`t Buy Me Love; שירים רגועים קלאסיים- She`s Leaving Home, Yesterday, Eleanor Rigby; שירים מסובכים ומורכבים מאוד- You Never Give Me Your Money, Carry That Weight; שירים מאוד קצביים- Getting Better, She`s A Woman; שירים רומנטיים ומקסימים- Oh Darling, My Love; ותמיד יהיו לנו את השירים השטותיים והחמודים- Obla Di Obla Da, Yellow Submarine; את השירים הגאונים שאני לא יודע לאן לשייך I`ve Got a Feeling, Got To Get You Into My Life; ובוא לא נשכח את Let It Be, Magical Mystery Tour, Drive My Car וכו' וכו' וכו' וכו' וכו'. את באמת חושבת שמישהו הצליח לכתוב כמוהו? הוא מאוד שונה מג'ון, וזה מה שיפה, איך הם התחברו והשלימו אחד את השני והפכו לצמד הכותבים הטוב ביותר. הוא גם היה מהפכן בהרבה בחינות וניגן ועדיין מנגן ברוך השם בפסנתר, באס, גיטרה, צ'לו, תופים, חצוצרה, סקסופון, אורגן, כינור (?) ועוד ועוד ועוד- כלומר הוא הביטל שביכולתו לנגן על הכי הרבה כלים ובצורה הטובה ביותר ברובם. קצת מציקה לי הטענה הזאת.

../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה.

ואלו רק דוגמאות ספורות מתוך הרבה מאוד שירים גאוניים. באמת שאני לא יודעת איך אפשר שלא לשים לב לגאוניות של הבנאדם הזה.

honey pie1

New member
../images/Emo45.gif לגמרי. אי אפשר לא לשים לב.

(כמה
ים בשרשור אחד
)

MissMisery

New member
תשמע

לא רק שאני לא מתווכחת, אני מסכימה כמעט עם כל מה שאמרת. אתה נתת דוגמאות לכמה מהשירים שחשבתי עליהם, אבל לא כתבתי (מתוך עצלות), אז אני ארחיב על השירים עצמם: את החלק של פול ב"יום בחיים" אני פחות מחשיבה, למרות שהוא מאוד נחמד, אבל שמים לב שזהו שיר אחר לגמרי מהשאר. להלטר סקלטר כבר נתתי את הכבוד הראוי. I`ve Just Seen A Face כבר כתבתי פה בעבר שזהו אחד מהשירים של פול שאני יותר אוהבת, בעיקר בגלל שהוא נוטה לכיוון הקאנטרי. אלינור ריגבי והשוטה על הגבעה אלו שירים מצויינים שלו! אלינור ריגבי נחשב לדעתי לפורץ דרך בתחומו. ויש לו כמה מלודיות מקסימות שמאוד כייף לשמוע. ועל הטענה שהוא מוכשר בנגינה על כלים רבים אני ממש לא מתווכחת - איך אפשר להתווכח עם עובדות?
אבל בוא אני אתן לך עוד דוגמא למה שמציק לי אצלו: ג'ון, ג'רג' ופול, כל אחד כתב שיר משלו על ליוורפול, או, לצורך העניין, המקום שממנו הם באו. ג'ון כתב את Strawberry Fields Forever, ג'ורג' את Only A Northern Song (אני יודעת שיש וויכוח על מה בדיוק נכתב השיר, אבל אחת הסברות היא שזה נכתב על ליוורפול) ופול כתב את Penny Lane. עכשיו, תשמע את 3 השירים ברצף ותבין על מה אני מדברת. פני ליין זהו שיר נחמד ויפה, אבל חסר תעוזה. שיר פופ קליל וקליט, כמעט כמו כל שיריו של פול.

rabeat

New member
בטח שהיו לו שירים גאונים-ויפים-וטוב

*וטובים, אבל אתה לא יכול לומר שהוא הביטל הרוקר. הוא פשוט נחמד כזה לכולם, וכמו ב I WILL, הוא כותב בלי יותר מידי חידושים לפעמים, זה הכל. בקשר לגאונת שלו במוזיקה- בטח שיש לו את זה. הוא אחד הענקים בתחום, אין ויכוח

למעלה