נו ב-א-מ-ת !
אני לא אוהב לענות בשיטת הציטוטים אבל זה מה יש: "אחרי הכל זה סרט הוליוודי והמטרה שלו הוא להרוויח כסף, ובשביל זה צריך ליצור סרט מעניין. מה שאומר לעוות את פני הדברים, לעשות הכל בדרמטיות, מניפולציות רגשיות וכו'" הסיפור של רצח ג'ון וכל הרקע מאחוריו מספיק מעניינים ואפשר להציג אותם בלי לעוות את פני הדברים, בלי דרמטיות, ובלי מניפולציות רגשיות שהם יותר התחום של פול ויוקו. אפשר ליצור סרט הוליוודי שיציג את הדברים כמו שצריך, ויכול להיות שזה המקרה, צריך לראות כדי לדעת ולא לפסול ישר. השנה ראיתי מספיק סרטים הוליוודים שלקחו אירוע אמיתי ובלי שום מניפולציות רגשיות הראו יפה מאוד את הסיפור, כמו מכתבים מאיו ג'ימה, שומר המדינה, גוסט ריידר (סתם חוץ מגוסט ריידר). אפשר היה להגיד שהנה עושים סרט בהוליווד מהצד של החיילים היפנים בטח הולכים לעוות את כל הסיפור וליצור דרמה ומתח מזויפים, אבל הנה יצא להם סרט לא רע בכלל ויחסית נאמן למקור, ויכול להיות שזה גם יהיה המצב עם הסרט של ג'ון. "סרט על מישהו מת (בלי קשר לזהותו), ללא אישור (ואף בהתנגדות נחרצת) של משפחת המנוח, ועוד סרט הוליוודי שמן הסתם יעוות את המציאות ויוסיף נופח דרמטי להכל (כי אחרת יהיה משעמם), ועוד לקחת את לינדזי לוהן והמה-שמו השני לתפקיד הראשי, זה פשוט לא הוגן ולא מוסרי." מה הקשר בין אישור המשפחה להגינות ומוסריות. אם אני עושה סרט לדוגמא על רצח קנדי, אני חייב לבקש את האישור של משפחת קנדי? אולי הם רק יתערבו לי בתסריט, ירצו שאני אוציא חלקים לא מחמיאים לו, ואשנה את כל הסרט רק כדי לייפות את העניינים. דווקא העובדה שאין אישור יכולה אולי (תלוי מה יוצרי הסרט יבחרו לעשות) לתרום ולעשות את הסרט יותר אמיתי, מעניין, הוגן ומוסרי. אין שום קשר למוסר והגינות, אפשר לעשות סרט הוגן ומוסרי גם בלי אישור מהמשפחה, ואם הוא יוצא טוב זה עוד יותר הוגן ומוסרי כי זה מראה לדורות הבאים מה קרה שם ורק חושף למקרה. גם אם המשפחה מאשרת אפשר להגיד שזה לא הוגן ומוסרי, כי הם עושים כסף על חשבונו לא? לנון אנפלגד שיוקו הוציאה הוגן ומוסרי? לנון לג'נד, לנון האוסף, לנון בהופעה, לנון הדיוידי המחודש, לנון הבוקסה גיבמי סום טרוט, לנון האנתולוגיה וכל שאר הדברים שיוקו הוציאה כדי לעשות כסף מהשם של בעלה המת יותר הוגנים ומוסריים? "ועוד לקחת את לינדזי לוהן והמה-שמו השני לתפקיד הראשי, זה פשוט לא הוגן ולא מוסרי" מצידי שיקחו את טל מוסרי שישחק את ג'ון, את ניקי גולדשטיין שישחק את צ'פמן ואת רוני סופרסטאר שתשחק את יוקו, אם הם יעשו את העבודה וישחקו כמו שצריך (לא שהם יעשו, אבל השחקנים שלוהקו לסרט על ג'ון דווקא לא -כאלה- רעים) למי אכפת אם השחקנים מפורסמים או לא. דווקא לשחקנים שהוכיחו את עצמם יש טיפה יותר ניסיון משחקנים אלמוניים. "מה שהחברה הנ"ל עשתה היא לקחת סיפור טראגי של מישהו אחר, ללא הסכמתם של משפחתו של המנוח שעליו מבוסס הסרט" סיפור הרצח הטראגי של ג'ון לנון לא שייך רק למשפחת לנון, משפחת המנוח יכולה לדרוש כמה שהיא רוצה (במיוחד כדי גם לקבל רווחים מהסרט), אבל אין שום קשר בין הסכמה שלהם לסרט שיציג אותו בצורה חיובית, כמו שגם הצגתי למעלה. ואני גם סומך על השכל ורמת האינטיליגנציה של הצופים, שידעו להבין מי הטוב ומי הרע בכל הסיפור, לא נראה לי שהם הולכים להוציא את צ'פמן כל כך טוב (דווקא נראה לי ההפך) ושבעקבות הסרט יהיו אנשים שיגידו "וואו הרוצח של לנון כל כך אנושי בואו נעריץ אותו". לפי דעתי הסרט יגרום דווקא את האפקט ההפוך, ויביא את הצופה למסקנה שכולנו מצפים ממנו. צפיה מהנה! (ואל תהיו כל כך כבדים נו באמת)