chaos

sickX6

New member
chaos

לעניין ה"מאבק" בין הגישה הפסיכולוגית לגישה המאגית - אין סתירה בין השתיים, וגם יש נקודות בהן הן עובדות ביחד. אל תשכחו שזה הכל מתחבר למכניקת קוונטים ותיאוריית הכאוס, וכל הדברים האלה, והשם "כאוס מאג'יק" לא ניתן לזה סתם - הרעיון בכאוס מג'יק הוא תעשה מה שעובד לך, מה שעובד בשבילך - כי כל התשובות נכונות. "find your way". through chaos

neophile

New member
המפה היא לא הטריטוריה

בדיוק, השאלה היא אם הגישה הפסיכולוגית עובדת? עובדת בשביל כולם? אם ניקח את ג'אנג הוא שילב מוטיבים אלכימאים בפסיכולוגיה שלו זה נראה לי מוזר כי מבחינתי הוא שילב מוטיבים לוגיים באלכימיה. זה לא באמת אומר שפעם לא הגענו לאותם רמות לוגיות זה אולי אומר שכיום יש ללוגיקה יש יותר חשיבות. למען האמת זה נראה לי כמו שקר גס, או מחסום על הזיכרון שמונע מאיתנו להזכר בכך שכבר הגענו לאותם רמות לוגיות. גם אז לא מצאנו את התשובה כי חיפשנו במקום הלא נכון התשובות נמצאות בזיכרון. להסתובב בזיכרון שלנו זה כמו להסתובב בין הכוכבים. כפי שלמעלה כך למטה, כפי שלמטה כך למעלה כפי שבעל כך בתת, כפי שבתת כך בעל אם נשתמש בתפיסה הפאגאנית, מרקורי הוא היוצר של שיטות הקסם הקונספט של כאוס מג'יק הוא של שיטה שהמקורות שלה הם מעבר למרקורי אבל אתה עדיין לא תתעלם משיטות כמו קבלה שממפות את הלא נודע כמו שקראולי אמר "המפה היא לא הטריטוריה" גם המציאות הכי ריאליסטית היא מפה

neophile

New member
*תיקון טעות

"אם נשתמש בתפיסה הפאגאנית, מרקורי הוא היוצר של שיטות הקסם" אני לא בטוח אם זאת תפיסה פאגאית או הרמטית או אולי מיסטית

MetalSinagouge

New member
אני חייב לתקן משהו ברשותך.

מכניקת הקוונטים לא קשורה לנושא לדעתי. היא יכולה לשמש כמודל שיסביר איך דברים עובדים, אבל גם במקרה הזה אני חושב שזה לא יהיה נכון, כי אני בספק שAs above so below יפעל כאן. אני גם די נגד בלערב יותר מדי מדע 'במדע הגדול'. למרות שגם את זה ניתן לפתח פילוסופית, אם נגדיל את "קנה המידה", ונראה בכוכבים לדוגמא, אלקטרונים. אישית את הכאוס אני תופס בתור "הסדר בבאלאגן". מכל שיטה, אחווה, מסורת, עידן לקחו את הדברים שיש להם קשר לפראקטיקה.

Swicca

New member
....

I really have to agree on this one. For me personally the "no wrong answer" thing really goes together with magick. Because although there are a lot of similar ways and visions that we all have, in the end it will allways be diffrent either one way or another, simply because we are all diffrent as people. Chaos=Inspiration In my personal view of course.

למעלה